D. Laukys pasakojo, kad bėgioti pradėjo prieš daugiau nei aštuonerius metus – tąkart įveikė 10 kilometrų atstumą ir liko sužavėtas jam naujai atrasta sporto šaka.

Tad nenuostabu, kodėl neilgai trukus savo jėgas išbandė ir 2016 m. vykusiose festivalio „Sveika, Neringa!“ lenktynėse.

„Tarp visų bėgikų 10 km distancijoje atbėgau trečias. Tai buvo maloni staigmena. Nuo to laiko savo malonumui pradėjau bėgioti ilgesnes distancijas. O prieš porą metų sugalvojau, kad visai neblogu iššūkiu galėtų tapti nubėgtas maratonas. Ir ne bet koks, o žinomesnis, pavyzdžiui, „Schneider Electric Marathon de Paris“ – Delfi sumanymo priežastį atskleidė D. Laukys.

Išbandymas tiek protiniu, tiek fiziniu lygmeniu

Pasirinkęs maratono vietą, prieš pat šv. Kūčias jis išsirinko ir atstumą – pasižadėjo nubėgti 42 kilometrus. Užsiregistravus, nusipirkus reikalingiausias priemones, vyras pradėjo pasiruošimo etapą. Pirmiausia perskaitė kitų bėgikų atsiliepimus, rekomendacijas, o tada per mėnesį nubėgdavo apie 150 kilometrų.

„Visas pasirengimo laikas trunka kelis mėnesius. Iš pradžių didini bėgamą atstumą, o vėliau ir bėgimo laiką. Penki bėgimai po 10 km, penki po 20 km, tuomet 30 km ir galiausiai pilna distancija“, – pasakojo žinomas renginių prodiuseris ir pridėjo, kad likus porai savaičių nustojo bėgioti, pakeitė mitybą.

Nors D. Laukys sąžiningai ruošėsi, Delfi neslėpė, kad atėjus maratono dienai išgyveno skirtingas emocijas. Pirmieji 10 kilometrų atrodė kaip tikras malonumas, per kitus 10 bėgo sau įprastu greičiu, o jau nuo 20 kilometrų pradėjo jausti nuovargį, raumenų ir sąnarių skausmus.

Visgi tikrieji potyriai laukė likus 7 kilometrams: „Jaučiau išbandymą tiek protiniu, tiek fiziniu lygmeniu. Tada labai svarbu nesustoti, kad ir kokios mintys ateitų į galvą. Reikia suprasti, kad tada, kai kūnui pasidaro sunku, jis siunčia signalus į smegenis, jog metas patausoti jėgas.“

Nepaisant to, kad paskutiniai kilometrai pareikalavo didžiausių jėgų, renginių prodiuseris pagerino savo asmeninį laiką ir nubėgo per 3 valandas 37 minutes bei 25 sekundes.

„Prieš tai buvusį laiką pavyko pagerinti beveik 10 minučių. Mano naujas tikslas – nubėgti maratoną per 3 valandas 15 minučių“, – Delfi pabrėžė jis.

Viso kūno skausmas ir šokiravusi finišo linija

D. Laukiui po maratono iki šiol skauda visą kūną. Tačiau tai, ką pamatė kirtus finišo liniją, pranoksta ir jo skausmus.

„Patekau lyg į „Walking dead“ serialą – didžiulė minia žmonių judėjo vos pavilkdami kojas, skleisdami keistus garsus. Stresas kūnui tikrai nejuokingas, o ypač tada, kai esi profesionalus bėgikas. Žmonės kelias dienas ar net savaitę bando atsigauti. Sunkiai paeina, skauda pėdas, sąnarius.

Todėl džiaugiuosi, kad pasirinkau tikrai gerus batelius – nei kojos nutrintos, nei pūslių nebuvo. Tas mane nustebino. O dabar porą dienų save pasaugosiu, vengsiu judėti, kad kūnas suprastų, jog dirbti reikės ir toliau“, – apibūdindamas savijautą juokėsi D. Laukys.

Ar tai paskutinis vyro maratonas? Jis patikino, kad tikrai ne. Planuose laukia ne tik Bostono, bet ir Niujorko maratonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)