Šių metų vasaros pradžioje A. Chošnau planuoja koncertą Palangoje, kuriame atliks hitus, sukurtus per trisdešimt aktyvių kūrybos metų grupės „Naktinės personos" ir solinės karjeros laikotarpiais. Būtent į šį naują pranešimą, išplatintą spaudai vasario 22 dieną, dar kartą sureagavo buvęs Alano bendražygis. A. Vėberis žinute sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Kokia mėšlo krūva reikia būti, kad liptum į sceną dainuoti kūrybą to žmogaus, kurį tu išdavei, apgavai ir negerbi? Savos kūrybos neužtenka?... Žinote, aš kantrus žmogus, bet kaip dar aiškiau išreikšti savo poziciją?

Kol kas vienintelį kartą pernai LNK TV laidoje “Nuo...Iki...” atvirai papasakojau visą situaciją. Bet, pasirodo, šito veikėjo tai nepasiekė.

Kadangi aš ir toliau tyliu, nesidrabstau purvais viešoje erdvėje, iki šiol atsisakiau visų interviu ir pasiūlymų dalyvauti TV laidose, tai šitas „atlikėjas“ bando tuo pasinaudoti. Kad nesuprastumėte klaidingai ir nepagalvotumėte, jog tas „žmogus” atsiprašė ar kaip nors pripažino suklydęs, noriu aiškiai pasakyti – NE, nes tai gali padaryti tik labai stiprus ir sąžiningas žmogus.

Jis pasirinko išdaviko kelią.

Todėl pabandysiu antrą kartą ir aiškiau:

MANO KŪRYBĄ GALI DAINUOTI VISI, KAS TIK NORI, išskyrus IŠDAVIKUS, MELAGIUS ir VAGIS.

AŠ, KAIP AUTORIUS, ŠLYKŠČIUOSI ŠITO „ATLIKĖJO” AKIPLĖŠIŠKUMU.

Nejaugi jam pačiam malonu?

Aš nuoširdžiai noriu, kad mano poziciją žinotų klausytojai, kuriuos bando prisivilioti šitas veikėjas į savo koncertus. Mano subjektyvia nuomone, tokiems „atlikėjams” scenoje apskritai ne vieta, nes ką tokie išverstaskūriai gali duoti klausytojams? Bet, tikiuosi, žmonės atsirinks patys...“, – naujame įraše antradienio rytą rašė A. Vėberis.

Delfi dėl situacijos susisiekė ir su Alano atstove Valda Chošnau, tačiau pateikti komentarą ji atsisakė.

Delfi primena, kad dar praėjusį rudenį muzikantas atviravo – kalbėti apie tai, kas nutiko tarp jo ir scenos kolegos Alano Chošnau, vis dar labai sunku.

„Gėda, gėda dėl svetimo poelgio, svetimos išdavystės, ypač kai tu nesitiki, net baisiausiam sapne ar košmare negalėjai šito įsivaizduoti...

Draugui, bendražygiui, kolegai tu suteiki begalinį pasitikėjimo kreditą, o jis tuo pasinaudodamas, tau meluodamas, tau už nugaros viską slėpdamas tave tiesiog išduoda ir apvagia“, – tokiais žodžiais LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ itin atvirą interviu tuomet pradėjo muzikos prodiuseris, legendinės grupės „Naktinės personos“ narys Aras Vėberis.

Po netikėtos žinios apie tai, kad legendinė grupė „Naktinės personos“ nutraukia veiklą, praėjo ketveri metai. Iki šiol nė vienas grupės narių – nei Aras Vėberis, nei Alanas Chošnau – nekalbėjo apie tai, kas atsitiko, kad po kelių dešimtmečių bendro darbo jie pasuko skirtingais keliais.

Praėjusiais metais grupei būtų sukakę 30 metų, tačiau, kaip įprasta scenos senbuviams, jubiliejaus proga nebus nei koncertų arenose, nei albumo su geriausiomis dainomis.

Vietoj šventės – atviras Aro Vėberio interviu apie tikrąsias grupės iširimo priežastis ir, kaip pats sako, nusivylimą buvusiu scenos kolega.

„Nebegaliu ir nebenoriu tylėti. Visi „Naktinių personų“ gerbėjai ir dirbantys muzikos srityje pagaliau turi sužinoti tiesą“, – teigė Aras Vėberis.

Po šio interviu A. Vėberis pasisakė ir socialiniuose tinkluose, šiuo įrašu žinomas atlikėjas tuomet sutiko pasidalinti su Delfi skaitytojais.

„Nors visą savaitę nebuvau Lietuvoje, kai pradėjo tiesiog plaukti žinutės ir skambučiai, supratau, kad LNK jau parodė „Nuo...Iki“ laidą.

Visiems nuoširdus ačiū: ir muzikantams, ir draugams, ir kolegoms, ir renginių organizatoriams, ir nepažįstamiems žmonėms.

Toks kosminis palaikymas rodo, kad jūs patys jau turite savo nuomonę apie tą „draugą“. Iš jūsų pasakojimų aš ir pats dar daugiau sužinojau „įdomių“ dalykų apie jį.

Užuojautos man tikrai nereikia (geriau nukreipkite ją Ukrainai), tik norėjau, kad visi sužinotų tiesą.

Gyvenimas nenuspėjamas, tuom jis ir įdomus!

Pačios laidos aš dar nemačiau, bet nekantrauju pažiūrėti, nes pats interviu truko apie tris valandas, tai laidos kūrėjai turėjo parodyti aukščiausią profesionalumo pilotažą montuodami laidą. Ačiū jiems!

Tuo pačiu sveikinu su „Naktinių personų“ 30-mečiu!“, – rašė A. Vėberis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją