Pirmadienį socialiniuose tinkluose netruko išplisti Dovilės įrašas, kuriame mergina teigia akis į akį moterų stovyklos metu susidūrusi su R. Piniku.

„Kažkur matytas šis židinys? Man buvo matytas. „Instagramo“ dūzgėse „Šiaurys resort“ vis užmatydavau. Tuo ir patraukė dėmesį postas apie planuojamą moterų susibūrimą – aprašymas, vizualas, lokacija. Viskas lyg ir make sense. I am inn! Apdovanosiu save ateinančio gimtadienio proga!..

And here we go! Tik atvykus ir pamačius organizatorę man iškart – kažkas čia ne taip, tik nesitikėjau, kad moterų dienos proga mūsų lauks ne tikroji pirtininkė (kuri, tik vėliau sužinojau, atsisakė dalyvauti „Šiaurys resort“ dėl vėlgi – tamsių nuogirdų), bet mus pasitinka Pinikas. Ir aš jį puikiai žinau iš žiniasklaidoje vis afišuojamos bylos. Negaliu patikėti. Šokas. Esu kažkur Labanoro glūdumoje ir pagal programą – „ritualinė pirtis“, jis yra pavestas tai pravesti. Stengiuosi išlikti rami ir tiesiog viską stebiu. Ir jis sau lyg niekur nieko su kadagiais vanoja moterims kojas. Palieku pirtį anksčiausiai ir varau atsigauti nuo emocijų mikso – kaip aš čia sugebėjau patekt?

Pagal jo pasidalinimus jis ten – dažnas svečias, dalinosi, kaip į pirtį eina kasdien, ir džiaugėsi dar statomu papildomu namu. Galbūt, kad vienas iš įkūrėjų, tai jei ten varysite su bet kokiu retrytu, workation, galite susimatyti ir patys suprantate, ką remiate.

Dar nebesiplečiant, nors būtų apie ką, kad organizacinė pusė kaip ir maistas – nesusipratimas. Kitą dieną po pirties pati organizatorė tiesiog išvyko iš resorto su Piniku nieko nepranešusi, palikusi dalyves ir nebevedė savo numatytos psichosomatikos sesijos.

Toje energijoje tas visas magiškas Labanoro gamtos grožis tikrai visai nebelietė. Nulis emocijų. Grįžus namo reikėjo kelių dienų sugrįžti į save, apsiraminti, nes ir ant savęs pykau, kad užlipau ant instagramo grėblio.

Baigiant, kai viena kitai rekomenduojame kremų, gerų pamatytų filmų, manau, būtų klaida nepasidalinti tokia patirtimi ir pamoka. Ir tiesiog įspėti. Atsargiai rinkitės, kur varote. Ką remiate savo pinigais. Double-check visokias instagramo koučeres, kurios tai organizuoja“, – socialiniame tinkle rašė Dovilė.

Toje pačioje vietoje stovyklas moterims veda ir R. Jusionytė

Netrukus į merginos įrašą sureagavo ir nuomonės formuotoja A. Kulitaitė. Žinoma moteris pastebėjo, kad toje pačioje vietoje dažnai užsiėmimus moterims veda ir verslininkė, nuomonės formuotoja R. Jusionytė.

„Šiandien, pirmadienį, pradėjau pakraupusi. Pasirodo, yra tokia vieta „Šiaurys resort“, ir ten dažnai vyksta merginų susibūrimai: visokie sąmoningumo mokymai, motyvacijos skatinimas ir seserystės ritualai. Ten taip pat dažnai vyksta ir merginos, vardu Rasa, užsiėmimai moterims – „Ką darai, daryk gerai“, o jie šiuo metu tikrai itin populiarūs Lietuvoje.

Atrodytų, ką aš čia rašau ir kodėl? Matot, viskas kaip ir būtų gerai, bet tos sodybos reikalus tvarko Ričardas Pinikas, visiems puikiai pažįstamas dėl Dovilės Didžiūnaitytės žūties.

Dažnai žmogus, norintis išsinuomoti tą sodybą, ne tik bendrauja su Piniku, atsiskaito su juo finansiškai, bet kartais ir sutaria, kad jis praves ritualinę pirtį svečiams. Pavyzdžiui, į kurį nors iš seminarų atvykusioms merginoms.

Ritualinę pirtį. Merginoms. Pinikas.

Pasirodo, kad kai kurie seserytės, motyvacijos ir sąmoningumo kursai smirdi šūdu ir dar finansiškai palaiko nusikaltėlį. Rinkitės atsakingai“, – socialiniuose tinkluose rašė A. Kulitaitė.

Į tokį moters įrašą netruko sureaguoti ir pati R. Jusionytė. Moteris teigė, kad niekada paties R. Piniko jai sutikti neteko, atsiprašė už tai, jog pakankamai neįsigilino, kam priklauso minėtas poilsio kompleksas.

„Viena iš didžiausių mano gyvenimo vertybių yra atvirumas, tai stebėdama šią situaciją norėjau viešai pasakyti, kad mes padarėme negerai. Mes neturėjome organizuoti moterų stovyklų ten, kur įsivėlęs Piniko vardas.

Kaip ši situacija atrodė realybėje? Mes iš pradžių nieko nežinojome. Mes „Šiaurį“ atradome, nes ten vieni žymūs ir gerą reputaciją turintys žurnalistai darė vestuves, ten respektabilios įmonės organizavo šventes. Pradžioje nekilo idėja paklausti, kas yra tas bičas, kuris atsakinėja telefonu, kuris kviečia valytojas, kuris padaro vadybinius dalykus. Kai mes sužinojome, kad tai yra Pinikas, jau buvo praėję nemažai laiko, jau buvome užsirezervavę daug datų į priekį ir t. t. Tuo labiau kad jo ten net nebūdavo.

Dabar konstruojamas naratyvas, kuris yra melas. Sakoma, kad jis neva pas mus veda pirtį ar dar kažką, bet tai yra melas. Kai sužinojome, kad jis ten gali būti įsivėlęs, mes paklausėme, ar tai yra jo nuosavybė, ir man buvo pasakyta, kad ne. Man tuo metu atrodė, kad tai yra pakankamas argumentas, bet turėjau pasigilinti labiau. Tai mano klaida. Tai yra siaubinga, aš labai atsiprašau, labai labai atsiprašau – tai didžiulė klaida“, – trumpame vaizdo įraše teigė R. Jusionytė.

„Šiaurys resort“ situacijos nekomentuoja

Delfi paskambinus „Šiaurys resort“ nurodytu telefono numeriu, atsiliepęs vyras nesutiko prisistatyti, teigė situacijos nesutinkantis komentuoti.

„Žinokit, pas mus labai prastas ryšys, aš jūsų negirdžiu, mes nenusiteikę kalbėti šitais klausimais“, – teigė telefonu atsiliepęs vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)