Apie skaudžius išgyvenimus pirmasis socialiniuose tinkluose prabilo J. Staselis.

Ilgame įraše, kuriuo jis sutiko pasidalinti ir su Delfi, teigiama, kad dabar jau iš buvusios sutuoktinės prieš skyrybas jis išgirdo ne vieną sąlygą, kuri fotomenininką sutrikdė.

J. Staselis tikino nežinantis ir tikrosios priežasties, kodėl G. Šeirė nusprendė skirtis. Pasak fotografo, iniciatyva pasukti skirtingais keliais buvo būtent iš jos pusės.

„ŽINIAI:

Pries 7 dienas su Gerda G Šeire pasirašėme skyrybų sutartį.

Tuom ir baigėsi mūsų 7 metų bendras keliais kartu, iš kurių daugiau nei dveji metai santuokoje.

(Prieš Naujus metus Gerda užblokavo mane FB, tad negaliu čia jos pažymėti)

Skyrybos įvyko Gerdos iniciatyva, su daugybe jos reikalavimų man ir visišku atsisakymu kalbėtis apie juos. Atsisakė kalbėtis net nuvykus pas ją į Dusetas, kur nuo spalio pabaigos ji dabar gyvena.

Gruodžio pradžioje mums susitikus Vilniuje Gerda pareikalavo, kad aš atsisakyčiau bendravimo su savo vyresniaja dukra ir išmesčiau ją iš savo buto Vilniuje arba skiriamės. Tikriausiai nujaučiate koks buvo mano atsakymas.

Gruodžio pabaigoje el. paštu buvo atsiųsti penki reikalavimai. Pagrindiniai jų:

-iškraustyti mano vyresniąją dukrą iš mano buto Vilniuje;

-kas mėnesį į Gerdos sąskaitą pervedinėti po 1000 eurų.

Du su puse mėnesio kviečiau kalbėtis gyvai ar bent nuotoliniu būdu, tikėdamasis suprasti, kas nutiko, bet Gerda nuolat atsisakydavo. Atsisakė kalbėtis, kas mūsų šeimoje ir mūsų santykiuose pasikeistų įvykdžius jos reikalavimus, kaip įgyvendinti jos pateiktus reikalavimus, ką ji pati siūlo mūsų šeimai.

Dabar Gerda planuoja organizuoti edukacinę veiklą apie fotografiją. Pristatyti ir mums kartu gyvenant sukauptą fotografijų kolekciją.

FB ji išsitrynė viską apie mūsų bendrą gyvenimą, bet kai paprašiau, kad tuomet ištrintų ir įrašus apie mūsų „bendrą“ veiklą – Gerda parašė: kaip norės, taip ir darys, prie kokių norės kompetencijų – prie tų prisišlies, ką norės – tą uždarame FB ir turės.

Gerda yra padėkojusi, kad įvedžiau ją į fotografijos ir meno pasaulį ir informavo, kad planuoja toliau juose veikti – tad jaučiu atsakomybę informuoti šias bendruomenes.

O ir Dusetų kryptis bei galimos mūsų bendros veiklos šiame regione buvo mano pasiūlymas Gerdai. Ten kartu planavome kurti kūrybinę rezidenciją, galeriją ir kitas veiklas Dusetose bei regione, kurias pernai vasaros pabaigoje pristačiau Gerdai. Būsto Dusetose pradėjau ieškoti dar nuo 2021 pabaigos.

Šiuo įrašu dalinantis noriu visus informuoti, kad manęs, mano žinių ir patirties su Gerda nesietumėte. Už tolimesnius jūsų bendradarbiavimus su ja ar jos veiklas aš nebeprisiimu jokios atsakomybės.

Ne viskas mūsų bendrame gyvenimo kelyje buvo tik juoda, buvo ir šviesių dalykų. Dėkoju Gerdos artimiesiems už nuoširdų priėmimą į šeimą. Linkiu Gerdai kuo geriausios kloties.

Dabar turėsiu daugiau laiko ir energijos savo kūrybai“, – rašė garsus fotografas.

Delfi susisiekė ir su Gerda Šeire. Trumpame komentare kūrybininke prisistatanti moteris teigė, kad apie skyrybas žada papasakoti ateityje.

„Galiu tik patvirtinti, kad su Jonu Staseliu esame išsiskyrę. Šiuo metu rašau knygą „Moteris, turinti vietą” – tad čia ir išplėtosiu savąją versiją“, – tikino buvusi fotografo mylimoji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)