Kelis jų prieš dvi dienas feisbuke paviešino ir Andrius Tapinas, sarkastiškai užsiminęs, kad visi vaizdo įrašai vienas už kitą geresni.

„Biplan“ kūrinys „Labas rytas“, puikiai žinoma Natalijos Bunkės daina bei kita lietuviška muzika. Po žurnalisto įrašu ne vienas klausė – ar buvo gautas leidimas naudoti atlikėjų kūrinius?

Į situaciją sureagavo grupė „Biplan“, kurių daina nuskambėjo vienos politinės reklamos metu. Jos nariai patikino, kad politinė reklama su jų kūrinių panaudojimu nebuvo suderinta.

Kad tai išties politinė reklama, galima suprasti iš teksto, esančio vaizdo įraše. Čia nurodomas V. Fominienės sąrašo numeris bei kokiai partijai ji atstovauja. Moteris nepamiršo parašyti, kad tai – politinė reklama.

„Pastaruoju metu iššoka istorijų, kai kažkas Biplan muziką nesuderinę naudoja savo politinei reklamai. Akcentuojame, kad tai yra NESUDERINTA.

Norime pabrėžti, kad Biplan nesuteikė leidimo savo kūrinių naudoti JOKIAI politinei reklamai, todėl prašome gerbti muzikos autorius ir atlikėjus bei nesinaudoti dainų žinomumu suponuojant galimą palaikymą atskiriems politikams.

Atskira tema, kad įvairiame Facebooko, Instagramo, Tik Toko video turinyje galima lengvai panaudoti bet kokią muziką ir autoriai, ir atlikėjai neturi galimybės tokių video blokuoti.

Todėl dar kartą prašome NENAUDOTI mūsų muzikos savo politinei reklamai. Ačiū.

Mūsų poziciją šiuo klausimu atspindi Biplan – Brazil“, – rašoma grupės „Biplan“ feisbuko puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją