2022 metais sukurta dokumentinė juosta „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ pasakoja apie Rusijos vykdomą agresiją prieš Ukrainą ir ragina į invazijos sukeltą humanitarinę krizę pažvelgti ukrainiečių žurnalistų, karių, gydytojų, menininkų, savanorių, dvasininkų, vaikų ir motinų akimis.

Nuo 2022 m. vasario 24 d. pasaulį šiurpinantys vaizdai ir išskirtiniai interviu su žmonėmis, išgyvenančiais karo siaubą, filme „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ atskleidžia Ukrainos vienybės dvasią net ir tamsiausiomis šalies valandomis bei meta iššūkį tarptautinei bendruomenei kartu pasipriešinti tironijai.

Vingio kino teatre prieš filmo premjerą Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Robertas S. Gilchristas ir Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta pakvietė visuomenės politikos ir kultūros veikėjus susipažinti su režisieriumi Jevgenijumi Afinejevskiu.

Renginyje dalyvavo Vytautas Landsbergis, Vokietijos, Suomijos, Japonijos ir Čekijos ambasadoriai.

Raudonojo kilimo akimirkos – galerijoje:

Vasario 25-28 dienomis nemokami kino seansai vyks Šalčininkuose, Pabradėje, Klaipėdoje ir Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)