„LGBT friendly Vilnius“ feisbuko puslapyje šeštadienio rytą buvo paskelbta žinutė, kurioje sureaguota į viešą A. Stašaitytės įrašą apie buvusio vyro lytinę orientaciją. Teigiama, kad LGBTQ+ asmenys vis dar išlieka pažeidžiami, tokios paslapties atskleidimas gali būti pasitelkiamas kaip ginklas pažeminti, paniekinti, pajuokti ir gali privesti prie labai liūdnų bei skaudžių pasekmių

Žinute su Delfi skaitytojais sutiko pasidalinti jos autorius Jonas Valaitis, LGBTQ+ teisių naujienų portalo redaktorius.

„Gana meluot. Giedrius Masalskis. Gėjus (na, tarkim, biseksualus)“

Štai toks Astos Stašaitytės trumpas pareiškimas (nepaisant visų kitų aprašytų asmeninio gyvenimo detalių, kurių neanalizuosime) atskleidžia porą dalykų.

Pirma, LGBTQ+ asmenys, slepiantys savo seksualinę orientaciją, vis dar išlieka labiau pažeidžiamesni. Įsivaizduokite gyvenimą, kai tenka slėpti pusę savo tapatybės. Ar tuomet būsite laimingi? Į šį klausimą atsakykite sau patys. Atsiskleidimas reikalauja įveikti be galo sunkias emocijas, tokias kaip baimė, gėda, atstūmimo jausmas, o už nugaros šmėžuojančios apkalbos (tariamos ar tikros tiesos apie seksualinę orientaciją) bjaurius jausmus tik dar labiau sustiprina. Todėl atsiskleidimas išlaisvina, nes viso to nusikratoma.

Tačiau atsiskleidimas įvyksta palaipsniui, tam prireikia laiko ir energijos, kartais žmonės visiškai atsiskleidžia ir po 40-ties ar 50-ties metų, kai jau jaučiasi pakankamai saugiai.
Kuo atsiskleidimui labiau pasiruošiama, tuo tai mažiau traumuojanti patirtis.

Todėl antrasis dalykas, kurį atskleidžia A. Stašaitytės pareiškimas, yra tai, kad ši paslaptis gali būti pasitelkiama kaip ginklas pažeminti, paniekinti, pajuokti. Visas asmenines nuoskaudas galima išsiaiškinti tarpusavyje, tam nėra būtina statyti žmogaus ant bačkos ir liepti miniai mėtyti į jį pomidorus.

Priverstinis atsiskleidimas gali privesti prie labai liūdnų ir skaudžių pasekmių. Todėl labai ragintume A. Stašaitytę ir kitus žmones vengti seksualinę bet kurio žmogaus orientaciją pasitelkti kaip ginklą. Nes jeigu vėliau pamatysite ir pajusite savo pačių padarytą žalą, ar pajėgsite sau atleisti?“, – rašė Jonas Valaitis.

Delfi primena, kad prieš bene ketverius metus su Giedriumi Masalskiu išsiskyrusi Asta Stašaitytė penktadienį socialiniuose tinkluose atvirai prakalbo apie buvusio vyro lytinę orientaciją, teigė, kad po skyrybų jaučiasi apiplėšta, patyrė psichologinį smurtą.

„Gana meluoti. Giedrius Masalskis. Gėjus (na, tarkime, biseksualus).

Daugybę metų vaidinome tobulą porą. Vis sakydavo: „Padėk man viename ar kitame susitikime, nes be tavęs į mane žiūri, kaip į pacaną“. Vienas vaikų atsisako su tavimi bendrauti ir mane neramina, kokios yra to priežastys. Tikiuosi, tai tik psichologinis smurtas, kurį patyriau aš.

Bankrotas. Nejuokinkite, žinau, kur laikomas turtas. Ir man gėda prieš draugus, kuriems likai skolingas. Turto dalybos. Esu tiesiog apiplėšta.

Prašiau skyrybų trejus metus. Vis delsė, kad susitvarkytų bankrotą. Gerbiama Egle, turite žinoti, su kuo gyvenate. Esate dar viena prestižinė AUKA.

Ir dar prašau nenuodyti mano vaikų skiepais ir antibiotikais. Vis tik jie pasirinko gyventi pas mane.

Labai linkiu Giedriui susivokti, kas esi, kaip patarė Giržadas, Jasikevičius ir kiti.

Ačiū, kad kartais rūpiniesi vaikais, kurie jau, beje, suaugę ir viską supranta patys. Sėkmės, Direktoriau. Buvusi Žmona ir tavo Pimpa, kaip vadindavai 30 sekundžių orgazmo metu. suDiev“, – socialiniuose tinkluose rašė Asta Stašaitytė.

Susisiekus su G. Masalskiu, televizijos laidų vedėjas situacijos komentuoti nesutiko.

„Čia nėra ką komentuoti. Ir man labai gaila savo vaikų, bet yra kaip yra. Žodžiu, be komentarų“, – trumpai Delfi sakė G. Masalskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)