Žinomas vyras savo mintimis apie Seimo narį ir jam pareikštus įtarimus pasidalijo su savo sekėjais socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Stano klausė, kodėl politikas meluoja sakydamas, jog Seimo nario mandato atsisakymas niekaip nesusijęs su tuo, jog pradėtas tyrimas dėl K. Bartoševičiaus galimo nepilnamečių seksualinio prievartavimo.

Šiuo įrašu atlikėjas sutiko pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Man pareikšti rimti įtarimai, todėl savo noru traukiuosi iš Seimo nario pareigų. Iki galo kovosiu ir įrodysiu savo nekaltumą.“

Taip ar kažkaip panašiai turėjo skambėti nekalto žmogaus pirmi žodžiai.

Tai kodėl jie skamba taip, kad neva traukiasi dėl asmeninių priežasčių, baisiai pavargo ir kad nieko nežino apie kaltinimus?

Tyrimas lapkritį pradėtas. Prokuratūra turėjo apklausti ne tik nukentėjusius, bet ir jį patį.

Tą pačią dieną, kai atkeliauja kaltinimai, Kristijonas neria į krūmus ir vaidina, kad „taip sutapo“.

Tai jei jautiesi teisus, kodėl meluoji Kristijonai?

Viską tu žinojai...

Jei paaiškės, kad tai tiesa, kad tu išties išprievartavai kelis vaikus, degt tau pragare. Bet ir pragare mes tave pasieksim. Nes nėra žemėje baisesnio nusikaltimo, nei šis.

Kažkaip taip ar panašiai turėtų skambėti politikų pareiškimai kalbant apie galimą pedofiliją, o ne: „Pasielgė garbingai atsisakęs mandato, palaukim, ką pasakys teismas, mes nieko nematėm, mes šokiruoti“.

Tai laukiu drąsesnių politikų pareiškimų PAGALIAU!!!

O svarbiausia šitoje istorijoje visai ne Kristijonas, ne Seimas ir ne politinė Lietuvos sistema. Yra mažiausiai dvi nepilnametės aukos.

Sunku įsivaizduoti kokius išbandymus patyrė ir dabar patiria šitie vaikai. Ne tik šito galimo nusikaltimo aukos, o visos seksualinio smurto aukos Lietuvoje. Mintimis, maldomis esu su jais linkėdamas stiprybės.“, – socialiniame tinkle teigė S. Stavickis-Stano.

Delfi primena, kad generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimą dėl parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo, tiriant galimą nepilnamečių seksualinio prievartavimo atvejį.

Kelios valandos prieš prokurorės kreipimąsi Seimo narys pats pasiprašė panaikinti jo mandatą, motyvuodamas asmeninėmis problemomis. Tai yra toks pirmas atvejis Lietuvos Seimo istorijoje, kai parlamentarui reiškiami įtarimai dėl tokio sunkaus nusikaltimo, ir jau dabar teigiama, kad šis atvejis yra labai rimtas smūgis tiek visam Seimui, tiek politinei sistemai. Tai pripažino ir DELFI TV laidoje dalyvavę Seimo nariai bei ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)