„Mano sūnus yra padorus žmogus, galvoju, kad tai yra nesusipratimas, o mūsų valstybės teisėsauga tikrai išsiaiškins visus faktus. Viskas bus išaiškinta, o tuomet, jūsų pagalba, pateikta viešai. Aš susipažinusi su šia situacija, man, kaip ir visiems, tai buvo naujiena.

Šiandien mūsų pokalbis buvo ne apie tai. Šiuo metu didžiulis susidomėjimas suprantamas, jis (sūnus – aut. pas t.) pakankamai užsiėmęs, aš taip pat dirbu, tai yra darbo diena, todėl nelabai plačiai galėjome pabendrauti šiuo klausimu“, – Delfi komentavo J. Bartoševičienė.

Delfi primena, kad generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus.

N. Grunskienė informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

Baudžiamojo kodekso 150 str. 3 d. ir 4 d. numatyta atsakomybė už nepilnamečių ir mažamečių seksualinį prievartavimą. Tai reiškia, kad parlamentaras įtariamas prievarta santykiavęs su jaunesniu nei 14 metų vaiku.

Už tai gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 13 metų. Seimo Pirmininkei adresuotame rašte generalinė prokurorė N. Grunskienė nurodė, kad, remiantis šiame tyrime surinktais duomenimis, būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises Seimo statuto 23 straipsnyje nustatyta tvarka.

Teigė, kad mandato atsisako dėl asmeninių priežasčių

Seimo konservatorius Kristijonas Bartoševičius atsisako tautos atstovo mandato, pirmadienį Delfi patvirtino politikas. K. Bartoševičius teigė, jog mandato atsisako dėl asmeninių priežasčių.

„Asmeninės aplinkybės“, – pirmadienio rytą sakė jis. Politikas tikino, jog kol kas planų ateičiai neturi.

Portalas lrt.lt su klausimais apie kiek vėliau paskelbtą prokuratūros pranešimą kreipėsi į patį K. Bartoševičių.

Šis tvirtino, jog tai, kad buvo kreiptasi dėl neliečiamybės panaikinimo, jam yra naujiena. Jis taip pat tvirtino, kad mandato atsisako ne dėl pradėto tyrimo.

„Tiesą pasakius, aš nieko nežinau“, – sakė K. Bartoševičius.

Jis teigė nežinantis apie paskelbtą informaciją dėl vykdomo tyrimo ir prašymo panaikinti jo teisinę neliečiamybę ir prašė duoti laiko susipažinti su prokuratūros pranešimu. Vėliau situacijos jis nebekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)