Delfi R. Aleksandrovičius teigė, kad V. Katunskytė visada buvo pozityvi, atvira, niekada nemelavo ir neapgaudinėjo. Tokia ji bičiulio atmintyje ir išliks.

„Dar visai neseniai dalyvavau jos rengiamame kalėdiniame koncerte, paskutinį kartą ten ir matėmės. Ji buvo šilta, linksma, kaip ir visada.

Sveikata jos buvo ne kokia. Visa Lietuva matė, kad turėjo antsvorio, skundėsi stuburo skausmais. Manau, kad jai labai pakenkė ir tie koncertai, važinėjimai po kaimus. Aš jai sakydavau: „Kam tau ten važiuoti, padaryk porą gerų koncertų, pas tave ateis žmonės“. Ne, ji buvo tikra muzikantė, jai nebuvo svarbu didelė, ar maža scena. Ji mylėjo žmones, o žmonės mylėjo ją“, – liūdesio neslėpdamas gražiais žodžiais prisiminė atlikėją R. Aleksandrovičius.

Anot žinomo vyro, su tikru dainininku, kokią jis laikė ir V. Katunskytę, negali kalbėti apie prestižines koncertų vietas. Jie, kaip teigė atlikėjas, vertina ne tai, kur atlieka savo dainas, o žmones, kurie renkasi jų pasiklausyti ir žmogiškumą.

„Ji nebuvo politikė, ji buvo dainininkė: gera, mylinti, atvira, dainuojanti. Ir viskas. Žmonės mėgsta paprastumą, ne melą. Šiais laikais yra daug dainininkų, kurie natų net nepažįsta, o vaidina didelius dainininkus. Jie yra niekas, palyginus su tokiais žmonėmis, kurie išeina – Povilaitis, Katunskytė. Jie tikrai verti pagarbos“, – apie kolegas kalbėjo R. Aleksandrovičius.

Tiesa, kalbėdamas su Delfi vyras pažymėjo, kad jį ima neviltis, kai mato, jog mirštant žmogui, vos vieną ar du kartus matę ir jį pažinoję asmenys pradeda socialiniuose tinkluose rašyti ilgiausias žinutes, dalinasi nuotraukomis.

„Darosi graudu, kažkokia mada pasidarė kelti kažkur, kažkokius koncertus daryti. Čia nepadės nei paskutiniai, nei pirmi koncertai. Žmogaus jau nėra, o nori pasipinigauti, pasivaidelenti, pasakyti, kad pažinojau tą žmogų. Žmogus išėjo, viskas, reikia pamiršti“, – savo nuomonę dėstė vyras.

O pats R. Aleksandrovičius teigė iš tiesų bendravęs su V. Katunskyte, tačiau niekada to neakcentavęs.

„Man skaudu, kad tokio žmogaus gyvenime nebebus. Jos balsas buvo išskirtinis, charizma. Ji turėjo viską, praėjo labai sunkų kelią, kad galėtų stovėti didžiojoje scenoje, bet kai tai gavo, viskas pasibaigė. Kažkaip neteisinga kartais būna, bet mes kiekvienas to neišvengsime. Liūdna, o didžiausia užuojauta jos šeimai, vienintelei dukrai Monikai“, – sakė R. Aleksandrovičius.

Paklaustas, ar bendrauja ir su Monika, jis teigė, kad palaiko ryšį, tačiau ne tokį stiprų, koks buvo su V. Katunskyte.

„Monika gyvena užsienyje, dar neseniai planavo pas mus į Lietuvą atvykti. Reikia džiaugtis, kol žmonės eina, myli, prisimena, manau, tikrai daug kartų Vitaliją prisimins. Tik visada skaudu tuo momentu, kai tokio kolegos netenki“, – jautriai kalbėjo žinomas vyras.

Delfi primena, kad netikėta žinia apie garsios atlikėjos netektį Delfi pasiekė trečiadienio vakarą. Skaudžią naujieną patvirtino buvęs V. Katunskytės dukros vyras Kęstutis Blažys.

„Taip, dar nežinoma mirties priežastis, daktarai sako, kad dėl širdies. Ji buvo namuose“, – Delfi sakė K. Blažys.

Dainininkės bičiuliai, sužinoję skaudžią naujieną neslėpė liūdesio – jie prisiminė žinomą moterį gražiais žodžiais, o jos šeimai ir artimiesiems skyrė užuojautą.

Vitalija Katunskytė, kilusi iš Šiaulių, savo gerbėjus ji džiugino nuotaikingomis ir širdžiai mielomis estrados dainomis, kurias specialiai jai rašė poetas ir kompozitorius Sigitas Adeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją