Sausio 10 dieną Kaune į gedulo namus „Tylos namai“ žmonės, panorusieji paskutinį kartą atsisveikinti su „Kaunas Jazz“ renginio organizatore ir atiduoti pagarbą jos netekusiai šeimai, ėmė rinktis nuo pat ryto. Tai buvo antroji šermenų diena.

Bičiuliai ir artimieji atvyko nešini baltais gėlių žiedais ir vainikais. Po pietų urna su jos palaikais buvo išnešta iš laidojimo namų, daugybė susirinkusiųjų pėsčiomis lydėjo I. Jučaitę-Sarneckienę iki amžinojo poilsio vietos. Žinoma moteris buvo palaidota šalia savo močiutės.

Laidotuvių akimirkos:

Delfi primena, kad penktadienį Lietuvą apskriejo dar viena liūdna žinia – po sunkios ligos mirė Mirė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Vėliau paviešintos ir atsisveikinimo su ja detalės, užuojauta bei jautrūs žodžiai pareikšti socialiniuose tinkluose, „Kaunas Jazz“ paskyroje.

„Sunku rasti tinkamus žodžius, tačiau turime pranešti liūdną žinią. Šiandien mus paliko ilgametė festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė. Pastaruosius pusantrų metų Indrė festivalio veiklas koordinavo sirgdama nepagydoma onkologine liga.

Šį vakarą jos netekome, tačiau iki paskutinių akimirkų jos širdyje švietė meilė džiazui ir aistra darbui festivalyje. Indrės geranoriškumas ir nuoširdumas buvo tvirtas visos „Kaunas Jazz“ komandos pamatas. 2023 metų festivalio sezone išgirsite keturis koncertus, kuriais rūpinosi būtent ji. Dėkojame visiems bičiuliams, bendražygiams ir džiazo draugams, kurie šiandien mintimis išlydi ją į paskutinę kelionę“, – buvo rašoma „Kaunas Jazz“ feisbuko puslapyje.

Po skaudžios žinios socialiniuose tinkluose pasisakė ir Indrės Jučaitės-Sarneckienės bičiulis, atlikėjas Linas Adomaitis.

„Tokį Indrės žvilgsnį visuomet prisiminsiu...“, – rašė žinomas vyras. Nuotraukoje, kuria jis pasidalijo – išties jautri žinomos moters akimirka.

„Labai skaudi netektis. Giliausia užuojauta mylimiems Indrės mamai ir tėčiui. Ramybės Indrės Sielai. Protas sunkiai priima, kad Jos jau nėra. Bet iš tiesų Ji yra ir bus prisiminimuose tokia pat nuoširdi, dėmesinga, jautri, linksma, turinti puikų humoro jausmą ir gebanti apginti vertybes.

Šiandien visas Lietuvos džiazo pasaulis gedi nuostabaus žmogaus, puikios organizatorės ir nuoširdžios, paprastos asmenybės – Indrės... Ilgėsimės Tavęs... Ilsėkis ramybėje“, – jausmingai rašė L. Adomaitis.

Žinią, kad mirė „Kaunas Jazz“ meno vadovė, pranešė jos tėtis.

„Šiandien 17.25 val. man brangiausias žmogus – vienintelė dukra Indrė išėjo… padariau ką galiu ir ko negaliu, bet neišsaugojau…“ – pranešė J. Jučas socialiniuose tinkluose.

Indrė porą metų kovojo su smegenų vėžiu. Prieš metus I. Jučaitei buvo atlikta operacija.

1980 metais gimusi I. Jučaitė-Sarneckienė buvo festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė, o jos tėvai – „Kaunas Jazz“ direktorė Audra Jučienė bei festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

2018 metais Indrė ištekėjo už savo mylimojo Rūtenio Sarnecko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją