LNK televizijos laidoje „Nuo... Iki...“ A. Jagelavičiūtė paklausta, ar nesijaučia po padidinamuoju stiklu, pastebėjo, kad tokį gyvenimą gyveno dvidešimt metų, tačiau visus sunkumus padėdavo įveikti artimiausi draugai, žinoję silpnąsias jos vietas.

„Kol nepradėjau lankyti psichoterapijos, gyvenau panikos atakų kontekste. Kildavo baimė, kai žmonės mane liesdavo. Kai su draugais eidavome valgyti, aš atsisėsdavau kamputyje, iš vienos pusės Saugirdas, iš kitos Lukas. Kaip tu tuomet prieisi prie manęs? Taip buvo ne dėl pasipūtimo, man reikėjo psichiatro pagalbos ir man jos vis dar reikia. Dabar man nebeapsisuka galva, kai paliečia svetimas žmogus, galiu apsikabinti su kažkokia mergina“, – teigė A. Jagelavičiūtė.

Agnė Jagelavičiūtė

Paskutiniame savo interviu ji pasakojo prieš bene penkiolika metų pradėjusi ieškoti specialisto, kuris padėtų spręsti tokias problemas. Anot jos, daugybė atrastų buvo nekompetentingi, nežinojo nuo ko pradėti.

„Yra visokių metodikų, bet psichologai, atrodo, negirdėjo kitokių temų nei santykiai ir alkoholis. Visos kitos temos jiems nematytos. Aš sakyčiau, kad alkoholis gali būti pasekmė, bet ne priežastis. Priežastis yra kažkur kitur.

Ne vienas psichologas nežino, kaip spręsti problemos – santykio su visuomene. Visame pasaulyje yra daug žmonių, kurie patiria stresą dėl didesnio rato žmonių įtakos. Kitaip tariant, tu turi savo problemą – savo kaimynę ir dar savo vyrą, o aš turiu pusę Lietuvos, man su jais reikia aiškintis“, – atvirai kalbėjo nuomonės formuotoja.

Agnė Jagelavičiūtė

Tačiau, anot A. Jagelavičiūtės, po kelių apsilankymų pas specialistą žmogus nepasveiksta. Žinoma moteris teigė save tarsi rinkusi iš mažų dalelių ir tikėjusi, kad po kelerių metų pamatys šviesą tunelio gale.

„Pirmus tris mėnesius atverki taip sąžiningai, kruvinomis ašaromis. Dabar būna su psichoterapeute ir pažvengiame. Procesas – siaubingai nemalonus, jei atvirai. Atvirauti nelengva. Pirmiausia, ne gydytojai pasakoti sunku, sau sunkiausia pasakyti, kas tu esi, kur tu esi ir koks tu esi, bet su teisingo profesionalo pastangomis kažkaip išmoksti sau tuos dalykus pasakyti“, – teigė A. Jagelavičiūtė.

Duotame interviu A. Jagelavičiūtė atvirai kalbėjo ir apie santykius su vyrais bei skyrybas. Žinoma moteris pasakojo, kad statusas visuomenėje ir jos žinomumas kenkė nutrūkusiems jos ir buvusio sutuoktinio ryšiams.

„Žmogui važiuoja stogas, nes jis nori įrodyti, kad esu bloga. Ir tai nori įrodyti ne savo geriausiam draugui, o visuomenei. Aš manau, kad tame yra daug pavydo ir daug visokių baisių dalykų, bet jis susigalvoja ir viskas.

O šiaip, apskritai, tuo metu, kai buvau santykiuose to nepatyriau, nes mano aplinkoje yra žmonių, kurių nejaudina žinomumas, jie visi yra kažką pasiekę. Juk nevažiuoji antros pusės rinktis į kitą šalies galą“, – sakė A. Jagelavičiūtė.

Agnė Jagelavičiūtė

Ji prakalbo apie tai, kad vienai auginti sūnų – labai sunku, atvirai papasakojo, jog būdavo ir nevilties akimirkų, nesutarimų su buvusia antra puse.

„Tai labai stipriai apsunkina visą gyvenimo situaciją, bet ne visada mes viską galime sutvarkyti. Tenka prisitaikyti prie to, koks gyvenimas yra ir jį gyventi. Nenorėčiau, kad tai atrodytų superdrama, kad čia viskas blogai. Nėra viskas blogai. Yra gerai. Tik vieną minutę tu esi žiauriai laimingas, o kitą tau kas nors sukniso nuotaiką ir sėdi tarsi nelaimingiausias žmogus gyvenime“, – šypsodamasi kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

Paklausta, ar buvo nusivylusi meile, verslininkė teigė, kad nejautė šio jausmo nei dėl vyrų, nei pačios meilės.

„Esu nusivylusi vienu dalyku ir kol kas ketinu pabūti tame nusivylime. Gyvenime kartu. To nebematau savo perspektyvoje, nes vienai yra per gerai. Aš esu tokia moteris, kuri, kai vyras yra namuose, gamina vakarienę, o jis gali eiti į miestą pasivaikščioti. Paskui atsibundi supratusi, kad esi nusivylusi namų šeimininkė.

Kai kam atrodo, kad žinomi žmonės išsiskyrė staiga. Staiga, nes tu vakar apie tai nežinojai, o kai skiriesi pats, tai darai kelis metus. Žmonės pranešę apie skyrybas būna jau psichologiškai net išsiskyrę. Skyrybos prasideda daug anksčiau, kada prasideda problemos, kai žmonės dar bando išgyventi kartu. O visi galvoja: „Oi, čia įžymybės skiriasi daug lengviau“. Mes skiriamės daug sunkiau, nes žinome, kad turėsime suvalgyti viešą gėdą, moralus ir pamokymus. Po truputį priimi sprendimą, ateina lūžio taškas, žinoma, tai pavyksta ne visiems. Aš esu žmogus, kuris kažkurioje vietoje priima sprendimą ir labai stipriai pasuka gyvenimą kita linkme. Dabar esu ant šios ribos“, – pasakojo A. Jagelavičiūtė.

Visą interviu su Agne Jagelavičiūte galite žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)