Delfi iniciatyvos „Vilties spindulėlis“ administratorė Asta Kuktienė pasakojo, kad prie šios grupės prisijungė prieš kelis metus, kai ieškojo paramos savo mažametės dukros gydymui užsienyje. Anot moters, tuometinė grupės administratorė Rūta dažnai bendravo su A. Jagelavičiūte, kuri pasidalindavo savo socialiniuose tinkluose jautriomis šeimų istorijomis ir tokiu būdu padėdavo surinkti reikiamas pinigų sumas.

„Niekada nemaniau, kad žinomas žmogus gali taip jautriai sureaguoti į visiškai svetimų vaikų istorijas. Man tai buvo kažkas neįtikėtino, pamenu, labai greitai surinkome didelę sumą pinigų vien todėl, kad Agnė pasidalino mūsų patirtimi. Ji pati savais žodžiais papasakojo apie mus savo įraše. Tai labai giliai įstrigo širdyje“, – prisiminusi pasakojo A. Kuktienė.

Agnė Jagelavičiūtė

Po kurio laiko, kai ji pati tapo iniciatyvos administratore, A. Kuktienė pasakojo, kad kreipdavosi į A. Jagelavičiūtę su prašymu pasidalinti ir kitų šeimų istorijomis. Anot pašnekovės, žinoma moteris niekada neatsisakydavo.

„Kad ir kokia būtų užsiėmusi, prašydavo jai priminti po dienos ar dviejų, sakydavo, kad tikrai parašys. Ji buvo žodžio žmogus. Jos istorijų pasidalinimai viršydavo mūsų lūkesčius, turbūt todėl, kad žmonės ja ir jos turiniu, kurį ji skelbė, labai pasitikėjo. Visos istorijos, kurias Agnė parašydavo pati, buvo tikros, nuoširdžios“, – atvirai kalbėjo moteris.

A. Kuktienė teigė niekada nesusitikusi su A. Jagelavičiūtė gyvai, prireikus pagalbos su ja bendraudavo žinutėmis, tačiau vien tai, kad žinoma moteris sureaguodavo, anot jos, buvo labai svarbu.

„Yra tokių žvaigždučių mūsų padangėje, kurios net perskaičiusios neatrašo, o šis žmogus buvo tikrai užsiėmęs, bet visą laiką įsigilindavo, jei paprašydavome, kad pasidalintų istorija, sakydavo, kad turi pirmiausia sužinoti daugiau apie šeimą.

Tai buvo ne paviršutiniški įrašai. Ne. Tai buvo jos jautrūs tekstai, atrodo, tarsi savas žmogus prašė pagalbos. Sunku net rinkti žodžius, nes tokių žmonių nežinau, ar dar yra“, – Delfi sakė A. Kuktienė.

Be kita ko, A. Jagelavičiūtė prisidėdavo ir prie kitų labdaringų veiklų bei įvairių socialinių akcijų. Pavyzdžiui, 2013 metais per vykusį BTV paramos koncertą, skirtą Raudonos nosies dienai paminėti, prisižadėjo, kad jeigu bus surinkta didelė pinigų suma, ji nusiskus plaukus.

Choreografo Jurijaus Smorigino ir Agnės nutarimu, jiedu patvirtino, kad jei suma pasieks 230 tūkst. litų, A. Jagelavičiūtė tikrai nusirėš plaukus dėl geranoriškų tikslų. Tikslas buvo pasiektas, ir ji nusiskuto plaukus tiesioginio eterio metu.

2019 metais per Kalėdas žinoma moteris dalijosi iniciatyva, kurios metu sukauptus senus kalėdinius eglės žaislus padovanojo vienai iš ligoninių. Tokiomis ir panašiomis iniciatyvomis A. Jagelavičiūtė džiugino sunkiai sergančius žmones, vaikus ir tuos, kuriems reikėjo pagalbos.

Delfi VU teisės studentė, laidų prodiuserė Liubovė Aleksandra Zaiceva pasakojo, kad A. Jagelavičiūtė turėjo daug planų ir 2023 metams, jau ieškojo naujos komandos sausio mėnesio projektams.

„Su Agne susipažinau maždaug prieš pusantro mėnesio, ji ieškojo prodiuserės savo naujai laidai ir knygai. Agnė man pasirodė kupina energijos ir minčių apie kitų metų projektus, užsidegusi kalbėjo ir tiksliai žinojo, ko nori. Sakė, kad koncentruosis į menus, performansą Lukiškių kalėjime“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, žinoma moteris tikėjosi skirti daug laiko projektams, susijusiems su moterų emocine sveikata, jau buvo planuojama nauja laida ir knyga.

„Agnė norėjo būti žmogus, kurio patirtis padėtų kitiems žmonėms jų kelyje, tikėjosi, kad atsakymus į klausimus, susijusius su emocine sveikata, ras visi asmenys, nepriklausomai nuo jų finansinės padėties, nes apie tai Lietuvoje vis dar labai mažai kalbama. Ji man paliko įspūdį kaip labai nuoširdaus, paprastas žmogaus, turintis daug planų“, – šypsojosi moteris.

Primename, kad žinia apie vienos garsiausių Lietuvos moterų mirtį pasiekė trečiadienio rytą. Ją Delfi patvirtino redakcijai žinomas ir šeimai artimas šaltinis.

Pranešta, kad A. Jagelavičiūtė pastarosiomis dienomis sunkiai sirgo. Dėl ligos ji pateko į ligoninę, buvo gydoma reanimacijos skyriuje dėl plaučių uždegimo, kuris, deja, komplikavosi.

Žinomai moteriai buvo 42-eji. Jos gedi mama, sūnus, artimieji, kolegos, bičiuliai ir visi ją pažinoję.

Vėliau, trečiadienio popietę pranešta, kada ir kur bus galima atsisveikinti su staiga mirusia A. Jagelavičiūte.

„Su Agne bus galima atsisveikinti nuo sausio 2 d. iki sausio 3 d. 11 val. Olandų laidojimo namuose. Laidotuvės vyks sausio 3 d. Kaune, Karmėlavos kapinėse“, – pranešė jos ilgametis ir artimas bičiulis, bendražygis Saugirdas Vaitulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją