Užuojautos žinutėmis socialiniuose tinkluose iškart ėmė dalintis kolegos ir bičiuliai iš šou verslo pasaulio. Visi jie buvo sukrėsti netikėtos žinios apie Agnės mirtį.

„Šiandien mus pasiekė labai skaudi žinia. Agnės šeimos, artimųjų ir draugų vardu prašome rimties ir privatumo šią sunkią valandą. Nuoširdžiai dėkojame kiekvienam, reiškiančiam užuojautą. Apie atsisveikinimą su mūsų mylima Agne pranešime atskira žinute“, – pranešė artima A. Jagelavičiūtės šeimos draugė Rima Olberkytė Stankus.

„Šiandien mirė ir dalis manęs. Negaliu ir nesugebu suvokti. Tiesiog negaliu nustoti verkti“, – rašė geras A. Jagelavičiūtės bičiulis Saugirdas Vaitulionis.

„Neliko žodžių“, – po S. Vaitulionio įrašu pažymėjo Daina Bosas.

„Saugi, kažkoks košmaras, rankos dreba, laikykis“, – rašė Daiva Žeimytė-Bilienė.

„Negaliu patikėti, negaliu…“, – komentavo Elena Puidokaitė-Atlanta.

„Aš visiškam šoke“, – pažymėjo Vaida Poderytė-Bernatavičė.

„Nenoriu tuo tikėti“, – rašė Diana Vapsvė.

„Užuojauta ir ramybės. Šiurpas per visą kūną... Ir tas jausmas, kad gyvenimas yra toks trapus“, – instagrame rašė Ieva Zasimauskaitė.

„Kaip trapu ir laikina viskas… Ilsėkis ramybėje“, – rašė Sandra Žutautienė.

Bendra nuotrauka su A. Jagelavičiūte pasidalijo ir Mantas Bertulis:

„Šokas, užuojauta, gailestis. Tokios emocijos apėmė išgirdus šią žinią. Ji buvo ryški asmenybė, ikona, tokią mes ją ir atsiminsime.

Apie mirusius gerai arba nieko. Nesinorėtų, kad pletkuose ar viešoje erdvėje būtų taršomi Agnės praeities demonai.

Stiprybės šeimai, Leonui bei artimiausiems draugams.

Ir jeigu pasitvirtins informacija, kad mirties priežastis yra plaučių uždegimo komplikacijos bei sepsis, tai labai norėčiau paraginti visus pasiskiepyti nuo pneumokokinės infekcijos. Jis nėra nemokamas, tačiau vieno skiepo užtenka visam gyvenimui. Nemokamai skiepijami vaikai bei rizikos grupėms priklausantys suaugusieji.

Ilsėkis ramybėje, Agne… Buvo malonu Tave pažinti.“

„Drebu visa. Atrodo neįmanoma priimti šios informacijos. Košmariškos žinios“, – liūdesiu dalinosi Karolina Meschino.

„Ilsėkis ramybėje. Dar vis negaliu patikėti. Didžiausia užuojauta šeimai“, – rašė Indrė Stonkuvienė.

„Šiandien viena liūdniausių dienų gyvenime. Mirė mano labai artima draugė! Ikvėpėja! Viena kiečiausių moterų, kurią pažinojau šiam gyvenime. Nesąmone didžiausia, kad dabar. Dar prieš porą dienų kalbėjom, kaip varysim dviese švęsti mano gimtadienio. Mylėjau, myliu ir mylėsiu! Rest in peace my Dear Friend!!!“, – rašė Lukas Gricius.


„Ilsėkis ramybėje. miela Agne, tavo gyvenimas buvo tikras Rock and Roll, baisiai trūks tavo talento, charizmos ir spalvų!“, – žinute pasidalijo Aleksandras Pogrebnojus.

„Ilsėkis ramybėje, Agne“, – rašė Gelminė Glemžaitė.

„In memoriam Agnei...

Šiandien netikėtai Agnė Jagelavičiūtė išėjo į kelionę... Į kitą kelionę, mums mažai žinomą, bet tai vis tiek kelionė. Niekas nesibaigia, niekas neišnyksta, kol mes branginame ir prisimename.

Stiprybės mamai Nijolei ir sūneliui, stiprybės visiems Agnės draugams priimti šią skaudžią tiesą ir išleisti Agnę į kelionę, bei mintimis dažnai ją šioje kelionėje lydėti. Ir mintyse bendraujant ieškoti atsakymo, kodėl taip atsitiko, kodėl dabar ir ar visi padarėme viską, kad ši kelionė būtų atidėta. Juk tiek daug dabar kelionių vėluoja ar tiesiog yra atšaukiamos. Kodėl ne ši kartą? Kodėl ,,Cancel‘‘ suveikė ne ta kryptimi…

Gero ir lengvo kelio, Agne!“, – rašė Artūras Zuokas.

„Agne… esu šoke, visiškai netekusi žodžių. Gili užuojauta sūnui ir šeimai“, – liūdesiu ir užuojauta dalijosi Erica Jennings.

„Siaubinga žinia... Užuojauta artimiesiems”, – rašė Aušrinė Gerikienė.

„Užuojauta Agnės Jagelavičiūtės šeimai, artimiesiems, visiems gedintiems. Ji buvo mama, dukra, artimoji, draugė, įtakingiausia Lietuvos moteris, stiliaus ikona, jaunas žmogus.

Nemažai žmonių išvardino juos nuopelnų Lietuvai, kurių tikrai yra stebėtinai didelių.

Aš noriu priminti, kad Agnė labai prisidėjo prie griežtesnės vaiko teisių apsaugos prieš keletą metų.

Mes buvome bendroje grupėje kartu su vaiko teises ginančiomis NVO, žurnalistais, politikais ir kitais viešais žmonėmis ir vykdėme tęstinę kampaniją, kad fizinės bausmės būtų Lietuvoje uždraustos. Ir to visi kartu pasiekėme. Agnė įsileido komandą į savo ofisą, skleidė informaciją savo didžiulei auditorijai ir kitaip aktyviai ir labai svarbiai prisidėjo. Amžinas AČIŪ Agnei už tai.

Ir AČIŪ Agnei už tai, kad neatsisakydavo pasidalinti kita svarbia informacija dėl žmogaus teisių (LGBTQ+, moterų), pagalba Ukrainos pabėgėliams savo socialiniuose tinkluose.

AČIŪ už tai, kad buvo tikra atvira aistringa LGBTQ+ bendruomenės sąjungininkė.

Tokių Lietuvoje dar labai labai trūksta tarp įtakingiausiųjų.

Baisu, kai žymus įtakingas žmogus netikėtai miršta: ne tik dėl paties kraupaus fakto ir skaudžių to pasekmių žmogaus aplinkai, bet ir dėl to, kiek daug sunkių jausmų kyla visoje visuomenėje. Todėl komentare pridedu emocinės pagalbos kontaktų atmintinę“, – pažymėjo Elžbieta Latėnaitė.

„Kodėl taip sunku patikėti, kai miršta žinomas žmogus? Todėl, kad jis šiek tiek nemirtingas, nes gyvena kiekviename mūsų. Šviesios kelionės, Agne, užuojauta artimiesiems“, – jautriai kalbėjo Edgaras Lubys-Amberlife.

„Aš tik galiu pasakyti: ačiū, kad čia buvai.
‭Mums tai buvo svarbu.‬
‭Atsiprašau, kad senai nesakiau to.‬
Jeigu turit kam tai pasakyti ir dar to nepadarėte – darykite dabar“, – instagrame rašė gera Agnės bičiulė Viktorija Jakučinskaitė.


„Mes visi bejėgiai prieš lemtį ir mirtį, tačiau bent šia užuojauta norisi palengvinti praradimo skausmą.

Nuoširdži užjauta, miela Nijole, Jums, sūneliui Leonui, šeimai, artimiesiems ir visiems draugams.

Agnyte, ilsėkis ramybėje…

Niekada Tavęs nepamiršiu“, – soc. tinkluose pažymėjo Diana Dargienė.

„Užuojauta Agnės draugams ir artimiems. Ji buvo labai ryški spalva daugybės žmonių gyvenimuose. Sunku patikėti. RIP“, – rašė Beata Tiškevič.

Žinomą moterį prisiminė ir modelis Deimantė Kazėnaitė: „Ilsėkis ramybėje, Agne. Tu tikrai nusipelnei gyventi. Daug daugiau.“

Skaudžia žinia negalėjo patikėti ir Indrė Burlinskaitė. „Atrodo, tai negali būti tiesa“, – rašė žinoma moteris.

„Esu stipriai sukrėstas Agnės Jagelavičiūtės mirties. Šiandien labai liūdna diena ir žodžių neužtenka kažką parašyti. Nors su Agne pastaruoju metu nebendravom, bet su Agne susipažinom dar prieš gerą dešimtmetį kartu studijuojant Vilniaus Dailės Akademijoje. Tiek daug tuėjom smagių gyvenimo akimirkų. Atsimenu, kad net pirmuosiuose mano režisūros žingsniuose Agnė visada palaikė mano kūrybą ir mano talentą. Už ką būsių dėkingas visą gyvenimą tau, drąsioji drauge! Ilsėkis ramybėje. Stiprybės ir užuojauta šeimai, šiandien dalinuosi skausmu su jumis“, – įrašą feisbuke paskelbė Saulius Baradinskas.

„2003 vasarą įrašėm kartu dainą. Ta vasara buvo nereali.

„Ir jeigu mes esam
Pakankamai drąsūs
Tai vasara tęsis
Kiek norime patys".
Tikiu, kad Agnės vasara tęsis ir ten“, – dainos žodžius citavo ir bendra nuotrauka dalinosi Stano.

„Mirė didelė dalis šou verslo ir meni. Talentas. Moteriškos laisvės apraiška. Grožis, protas, paliotas viename. Beprotiškai liūdna. Tikiuosi tau ten bus lengviau, Agne. Lengvo skrydžio“, – rašė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Sudie, Ikona.
Trūks Tavo drąsos ir Tavęs trūks.
Per anksti išėjai“, – bendru kadru dalijosi Skaiva Jasevičiūtė.

„Neliko Agnės… Labai gaila – pernelyg banalu ir perdaug paprasta ryškios, spalvingos, tikros, geros moters, mamos, pilietės, asmenybės… Sukalbėkit atgailos maldą visi, kurie jutot, pavydėjot, apkalbėjot ar tiesiog pliurpėt prastai ir garsiai, kad būtumėt matomi šalia jos. Ne dėl jos sukalbėkit – dėl savęs. Dėl jos sukalbės, kas mylėjo…“, – rašė paskutinį interviu su Agne dariusi Edita Mildažytė.

„Sunku suvokti tokį dalyką. Užuojauta visiems artimiesiems“, – socialiniuose tinkluose rašė Ieva Mackevičienė.

„Ta prasme... Negaliu patikėti. Tikrai galvojau, kad čia prastas pokštas. Tiesiog nesuvokiama“, – rašė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

„Agnyte, ilsėkis ramybėje. Ašaros rieda nesustojant, nesitiki“, – jautriais žodžiais dalijosi Viktorija Siegel.

„Gaila Agnės, gaila Leonuko, gaila Agnės mamo“, – trumpai teigė Mantas Stonkus.

„Agne“, – trumpą žinutę juodos spalvos fone stilistei rašė aktorius Tadas Gryn.

„Sunku patikėti... O žodžių tiesiog trūksta. Labai liūdna žinia... AA Agnės sielai. Pati giliausia užuojauta sūneliui Leonui ir visiems artimiesiems... Maldoje visa mano šeima drauge su Jumis“, – rašė Linas Adomaitis.

„Netelpa galvoj. Ilsėkis ramybėje miela Agne... Didžiausia užuojauta artimiesiems ir ją pažinojusiems“, – rašė Naglis Bierancas.


„Liūdna, neįtikėtinai liūdna. Koks trapus gyvenimas. Užuojauta šeimai, visiems pažinojusiems ir žmonėms, kurie ja žavėjosi. Ilsėkis ramybėje“, – rašė Natalija Bunkė.

„Šiandien labai liūdna diena“, – trumpai rašė modelis Simona Starkutė.

„Koks sukrėtimas ir liūdesys“, – teigė Milita Daikerytė.

„Ilsėkis ramybėje, Agne. Buvo daug gražių akimirkų ir juoko... Nuotrauka daryta prieš 17 metų“, – po pasidalinta nuotrauka rašė Mantas Petruškevičius.

„Nuo pat 2002 metų rudens, kai Lietuva išgirdo apie realybės šou „Akvariumas“ dalyvę Agnę Jagelavičiūtę, ji buvo ryškiausia mūsų šalies pramogų pasaulio žvaigždė. Visus tuos metus. Tas realybės šou nesibaigė tais 2002 metais, jis baigėsi dabar, šiandien.

Agnė mums padovanojo 20 metų viešumo, 20 metų nepaprastai gero turinio. Kurį visa šalis stebėjo, komentavo, kartu išgyveno, pavydėjo, mokėsi, dažnai kritikavo. Bet norėjo dar ir dar. Agnė buvo dosni. Reguliariai, maždaug kas pusę metų drioksteldavo. Kaip pačiam geriausiam seriale – su pačiom riebiausiom žiniom ir poelgiais.

Todėl jos žvaigždė niekada nenustojo šviesti. Kartais ją tai (viešumas) kankino, graužė, bet ji negalėjo be to. Esu tikras, net ir dabar nuo debesies ji stebi viską, kas vyksta mūsų šalyje šiandien – kaip nuo skaitytojų srauto lūžinėja didžiausi naujienų portalai ir trina rankomis. „Išėjau garsiai – kaip ir gyvenau“, – galvoja. Nors porą kartų riebiai nusikeikia, matydama kaip žinia apie jos mirtį spekuliuoja kai kurie jos priešai ir nekentėjai. Mielai nusileistų ir trenktų riebius antausius kiekvienam tokiam.

Mes susipažinome tais pačiais 2002 metais, tą patį jos išgarsėjimo rudenį, kai aš po pamokų atbėgau kalbinti „Akvariumo“ dalyvių, likus savaitei ar dviem iki grand finalo. „Nežinau kas laimės, bet Agnę tu privalai pakalbinti. Iš jos kažkas bus“, – kažką tokio man tada pasakė Andrius Serva, to realybės šou vykdantysis prodiuseris. Kad ji ŽVAIGŽDĖ nuo pirmų minučių matė visi, to tiesiog negalėjai nejausti.

Po to mes daug kartų kartu dirbom, skirtingose projektuose, skirtingais formatais, mes net kartu keliavom. Su Agne visada būdavo nepaprastai įdomu. Ačiū jai už tai, už visus tuos 20 ar 30 interviu, kuriuos per visą tą laiką esu iš jos ėmęs. Už atvirumą, kurį visada iš jos gaudavau. Ir už sumuštinius, kuriuos ji daug metų atnešdavo į kiekvieną savo viršelio fotosesiją.

Dalinuosi pirmuoju Agnės Jagelavičiūtės viršeliu, tą patį 2002-ųjų rudenį, spalio mėnesį. Mėnuo po realybės šou, kuriame ji išgarsėjo. Kitas tos pačios „Panelės“ viršelis buvo lygiai po metų, tik ten jau pozavo viena, be kolegos Roberto. Kad per metus ta pati asmenybė pasirodytų ant populiariausio šalyje (tuo metu) leidinio viršelio – buvo nematyta negirdėta. Bet Agnė buvo to verta. Visus tuos 20 metų.

Iš visos širdies užuojauta Agnės mamai Nijolei ir sūneliui Leonui“, – rašė žurnalistas Orijus Gasanovas.

Žinia apie vienos garsiausių Lietuvos moterų mirtį pasiekė trečiadienio rytą. Ją Delfi patvirtino redakcijai žinomas ir šeimai artimas šaltinis.

Pranešama, kad A. Jagelavičiūtė pastarosiomis dienomis sunkiai sirgo. Dėl ligos ji pateko į ligoninę, buvo gydoma reanimacijos skyriuje dėl plaučių uždegimo, kuris, deja, komplikavosi.

Agnė Jagelavičiūtė – puikiai visiems pažįstama stilistė, dizainerė, buvusi mados žurnalo „L'Officiel" redaktorė, televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė.

Gimė Kaune, vėliau mokėsi Kauno „Aušros“ gimnazijoje, Vilniuje baigė „Vilniaus dizaino kolegiją“, drabužių dizaino studijas, o „Vilniaus dailės akademijoje“ tapybos bakalauro diplomą.

Moteris išgarsėjo pirmajame Lietuvoje realybės šou „Akvariumas“, dirbo garsiojoje „TV Pagalbos“ komandoje.

A. Jagelavičiūtė buvo du kartus ištekėjusi. Pirmas vyras – Vytautas Martinaitis, antras – Mantas Volkus. Su pastaruoju susilaukė sūnaus Leono. Kiek vėliau Agnės ir Manto keliai išsiskyrė.

Viename iš paskutinių savo interviu, kurį šių metų pabaigoje davė Editai Mildažytei, Agnė pasakojo apie išgyvenamą nelengvą laikotarpį. Tačiau optimizmo neprarado – prabilo pagaliau radusi žmogų, kuris kryptingai jai padeda. Straipsnį galite perskaityti čia.

A. Jagelavičiūtės kelias

Agnės Jagelavičiūtės kelias į populiarumą prasidėjo nuo 2002 metais dalyvavimo pirmajame Lietuvoje realybės šou „Akvariumas“. Būdama dar antro kurso studente, moteris apsigyveno stikliniame name prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, Vilniuje, kur kartu su kitais dalyviais, buvo stebima 24 valandas per parą. Nors realybės šou Agnei Jagelavičiūtei laimėti ir nepavyko (liko antra), tačiau ji vienintelė iš šio šou mėgaujasi neblėstančiu žiniasklaidos dėmesiu iki šiol.

Tvirtą charakterį „Akvariume“ pademonstravusi moteris po realybės šou neliko nepastebėta – sulaukė pasiūlymo prisijungti prie „TV pagalbos“ komandos. Prie socialinės dokumentikos laidos Agnė Jagelavičiūtė pradirbo 5 metus su dvejomis trumpomis pertraukomis.

2014 m. Agnė Jagelavičiūtė pristatė Lietuvoje ir visame pasaulyje dar negirdėtą verslą – stiliaus konsultacijų portalą internetu www.StiliuSOS.lt. Šioje platformoje kiekvienas žmogus gali kreiptis į stilistą su stiliaus klausimais ir gauti išsamią arba trumpą konsultaciją per 24 valandas. 2016 m. ši platforma prasiplėtė iki elektroninės parduotuvės, kurioje įsikūrė stilistų atrinkti Lietuvoje bei Europoje žinomi prekės ženklai, parduotuvės bei butikai.

2015 m. gegužės mėnesį buvo pristatytas pirmasis „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) mados žurnalo „VMG Ikona“ numeris, kurio vyriausiąja redaktore tapo Agnė Jagelavičiūtė. Pirmojo leidinio tiražas – 20 000, dėl didelės paklausos po kelių savaičių išleista dar 10 000 žurnalo kopijų. Vėliau žurnalas pervadintas į „Aš Ikona“, leidžiamas kas ketvirtį. Kartu su žurnalu buvo pristatytos ir „Aš ikona“ darbo knygos. Kasmet žurnalo gimtadienio proga rengiamas pramogų pasaulio žvaigždes suburiantis renginys, kurio dėmesio centre visuomet atsiduria Agnė Jagelavičiūtė.

2017 m. pavasarį Agnė Jagelavičiūtė pristatė pirmąją savo suknelių kolekciją pavadinimu VIENA – tai 46 vieno modelio suknelės, kurių kiekviena yra iš skirtingo audinio, todėl kiekviena suknelė yra vienetinė. Pirmoji kolekcija buvo išpirkta per mėnesį. 2018 m. ji išleido antrą suknelių kolekciją pagal tą patį konceptą – 42 to pačio modelio suknelės, tačiau kiekvienos iš jų audinys yra unikalus.

2017 – 2018 m. populiarėjant socialiniams tinklams Facebook bei Instagram, Agnė Jagelavičiūtė tapo labiausiai sekama Lietuvos įžymybe socialiniuose tinkluose.

2018 m. rudenį išleido pirmąją jos knygą moterims apie stilių “Tu turi ką apsirengti”.

Be kita ko, Agnė Jagelavičiūtė prisideda prie labdaringų veiklų bei įvairių socialinių akcijų. 2013 metais vykusio BTV paramos koncerto paminėti „Raudonos nosies dieną“ metu (BTV „Raudonos nosies diena“, skirta padėti skurdžiai gyvenančioms šeimoms), prisižadėjo, kad jeigu bus surinkta didelė pinigų suma – ji nusiskus plaukus. Choreografo Jurijaus Smorigino ir Agnės nutarimu, jiedu patvirtino, kad jei suma pasieks 230 tūkst. litų, A. Jagelavičiūtė tikrai nusirėš plaukus vardan geranoriškų tikslų. Tikslas buvo pasiektas, todėl ji nusiskuto plaukus tiesioginio eterio metu.

Moteris taip pat kuria teatro drabužius. 2011 metais Mariaus Ivaškevičiaus pjesei „Išvarymas“, Agnė Jagelavičiūtė sukūrė drabužius, 2012 m. ji prisidėjo prie spektaklio „Saulės smūgis“ aktorių įvaizdžio kūrimo. Vėliau moteris debiutavo ir kine – jai buvo patikėta kurti režisieriaus Romo Zabarausko filmo „We Will Riot“ („Streikas“) herojų įvaizdį.

Agnė Jagelavičiūtė yra išleidusi tris kulinarines knygas, išbandžiusi televizijos laidų vedėjos rolę, vedė infošou „Paparacai.lt“, „Aš stilistas“, „Žvaigždutės“, pokyčių laidą „Grožio fabrikas“ ir dalyvavo įvairiuose projektuose.