„Vertybė yra ne dovanos, o laikas. Artimiesiems ir sau“, – patikina „TV pagalba“ veidas Gerda Žemaitė.

Kūčių vakarą su šeima ji tradiciškai sutiks pas krikšto mamą Marijampolėje, o Kalėdų popietę, po rytinio apsilankymo bažnyčioje, giminaičiai atvyks pasisvečiuoti į Kauną. Jau įprasta, kad šventinį stalą visos moterys ruošia kartu, o karštu patiekalu pasirūpina grilinti mėgstantis Gerdos vyras Andrius.

„Grįžę po Kūčių nakčiai prie eglutės paliekame pieno ir sausainių Kalėdų seneliui“, – apie mažajam sūnui Nikolui svarbų ritualą pasakoja G. Žemaitė.

Šįmet jos namuose dovanų bus mažiau – jas gaus vaikai, o suaugusieji žais žaidimą, po kurio kiekvienam bus įteikta po praktišką daiktą.

Dovanomis nesikeis ir Gerda su Andriumi. Šįmet pora turėjo planą namų kieme įsirengti nedidelį baseinėlį bei įstiklinti terasą. Pastarosios jaukumui trūko šildytuvo, kurį prieš šventes šeima ir įsigijo. Tai tapo Žemaičių kalėdine dovana vienas kitam.

Suaugusieji dovanomis nesikeis ir nuomonės formuotojos, asmeninės sporto trenerės Gretos Lebedevos–Kazakevič šeimoje. Kūčias ji su artimaisiais dažniausiai švenčia pas močiutę, o per Kalėdas laukia svečių savo namuose.

„Rytas, kol vaikai maži, būna pilnas emocijų. Stengiuosi jas įamžinti“, – pasakoja pašnekovė.

Šventinis stalas bus paruoštas iš visų atvežtų vaišių.

„Aš kepsiu antį, kiti pasirūpins įvairiais skanėstais. Manau, šie metai bus tvaresni daugelyje šeimų, nes svarbiausia yra vidinis džiaugsmas, o ne daiktai. Naujuosius metus, kaip ir Kalėdas, taip pat švęsime namuose, kartu su vaikais“, – sako dviejų mažylių mama.

Aktorė Inga Norkutė šį savaitgalį aplankys artimuosius pajūryje. Gaminti mėgstanti moteris šypsosi – brangūs žmonės šįkart ją „atleido“ nuo šios pareigos ir pakvietė kaip viešnią.

Pašnekovė pasakojo besidžiaugianti, kad šįmet didžiausiųjų metų švenčių džiaugsmo netemdo pandemija.

„Tai yra tikra dovana visiems, – neabejoja aktorė. – O kalbant apie materialius sveikinimus, nesuprantu, kaip per Kalėdas yra dovanojami pinigai. Geriau jau koks skanėstas ar kuponas mėgstamai procedūrai“.

Ji, kaip ir kitos kalbintos žinomos moterys, jau ilgą laiką yra „Sokrato“ klinikos Kaune klientė, kur lankosi pas mylimą bei gerbiamą medicinos mokslų daktarę, plastikos chirurgę Ingą Guogienę.

„Tokie specialistai kaip Inga yra ne šiaip kalėdinė, o metų dovana“, – šypsosi į grožio popietę iš visos Lietuvos susirinkusios damos.

Tam pritaria ir šįmet šventes pas artimuosius Alytuje bei Druskininkuose sutiksianti nuomonės formuotoja, sporto trenerė Indrė Burlinskaitė – Vaisieta.

Jai Kalėdos – gražiausia metų šventė, skirta brangiausiems žmonėms. Indrė patikino – jos giminėje laikomasi tradicijų, tarp kurių yra ir keitimasis dovanomis.

„Esu gana išlaidi, bet kartu ir paanalizuojanti, ar man ir kitam žmogui tai, ką įteiksiu, pravers. Po apsilankymo parduotuvėje dar kelias dienas piniginėje saugau čekį ir, jei nusprendžiu, kad galiu pasieiti be įsigyto daikto, tuomet jį grąžinu. Visada stengiuosi, kad išrinktos dovanos nebūtų perdovanotos ir nedulkėtų lentynoje“, – patikina I. Burlinskaitė – Vaisieta.

Ji tikisi, kad kiti metai pasauliui įteiks pačias svarbiausias dovanas, kurių neįmanoma įsigyti niekur ir už kokius pinigus – taiką bei sveikatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją