- Šeimos pagausėjimas, ne paslaptis, nebuvo planuotas. Kokie išgyvenimai lydi šiandien?

- Aš nesu holivudinė, instagraminė mama, kai viskas tobulai ir net spalvos sijonų suderintos nuotraukoje. Negaliu uždėti gražių filtrų. Ir nenoriu: nėra lengva ir paprasta būti trijų dukrų mama. Jos visos tokios skirtingos pagal savo amžių. Kasdien mokausi gyventi iš naujo. Jos - nauja karta.

- Visų Jūsų dukrų vardai prasideda raide A...

- Kartais norisi susigalvoti sau naujas žaidimo taisykles. Andrėja. Amėja. Adelė. Visos trys iš „A“ raidės, bet visiškai skirtingos. Savotiškos. Antra vertus, iš “A“ raidės prasideda daug įvairių, prasmingų žodžių.

- Kaip pavyksta suderinti visus kasdienius vaidmenis: būti žmona, mama, žinoma atlikėja ir tiesiog moterimi, žmogumi?

- Netrukus grupė „Man-go“ švęs savo 25 metų jubiliejų. Esu šioje veikloje visą laiką. Vertinu visą patirtį. Tai yra labai svarbi mano gyvenimo dalis. Šiais metais dėl mano motinystės grupės veikla buvo pristabdyta - esu dėkinga gerbėjams, grupės narėms už supratimą. Esu dėkinga ir savo vyrui Rolandui už palaikymą: kai mama koncertuoja, juk visa trijule rūpinasi, maitina, migdo tėtis.

- Jei galėtumėt ką nors pakeisti?

- Nekeisčiau nieko. Kiekviena nauja diena kupina naujų iššūkių. Man svarbiausia šiandien – neprarasti savęs. Žinau, kad pirmiausia esu mama. Žmona. Bet puikiai suprantu, kad turiu dar save. Čia kartais kyla vidiniai konfliktai, kai atsiranda poreikis pasirūpinti savimi – tada atsiranda vidinė savigrauža, kad štai: leidžiu sau pasilepinti, pabūti, atimdama bendrą laiką iš šeimos. Bet visiems reikia, manau, savimi pasitikinčios mamos.

- Ar esate laiminga?

- Tas laimės pojūtis: kas jį sugalvojo? Laimė – matyti, būti, mylėti, gyventi. Nebūna lengva, reikia tai tiesiog priimti. Nėra universitete paskaitų, kaip tapti tobula mama ar tėčiu. Ir vaikų niekas nemoko būti tobulais. Tobulieji gyvena internete, o mes – paprastai ir iš meilės. Tai laimė, susidedanti iš mažų, kasdienių įvykių, aplinkybių, atradimų. Ir jos pilnatvės, turbūt, neįmanoma suvokti iki galo, jeigu nėra neatidėliotinų reikalų, problemų, ar ne?

- Ko palinkėtumėte sau artėjančių Šv. Kalėdų proga?

- Su vyru Rolandu mes susitvarkome su mūsų kasdienybe, kurioje – trys skirtingos, žavios princesės. Būna visaip - randame išeitis. Labai džiaugiuosi, kad ir toliau galiu daryti tai, kas svarbu bei save realizuoti: grupė „Man-go“ po koncertinės veiklos pauzės grįžta: mama Rima kviečia į koncertus Kaune ir Birštone (juokiasi). O jei dar rimčiau - ateinančiais metais laukia daug muzikos, garso ir šviesų... Laukiu susitikimų su gerbėjais ir aktyvios koncertinės veiklos su „Man-go“ merginomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją