Oficialioje karališkosios šeimos „Twitter“ paskyroje ketvirtadienį buvo pranešta, kad karalius Karolis III surengė audienciją būsimiems aukštiesiems komisarams ir ambasadoriams. Priėmime dalyvavo Indijos Respublikos vyriausiasis komisaras ir Lietuvos Respublikos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje.

Po šio susitikimo E. Bajarūnas socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, kad jam buvo didžiulė garbė įteikti savo skiriamuosius raštus Jo Didenybei Karaliui Karoliui III, kuriuos patikėjo Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tai buvo nepaprasta ceremonija Bakingamo rūmuose, kurioje dalyvavome kartu su žmona Giedre. Didžiulė privilegija atstovauti Lietuvos Respublikai Jungtinėje Karalystėje ir prisidėti prie stiprėjančių mūsų šalių santykių“, – rašė E. Bajarūnas.

Delfi primena, kad diplomatas naujas pareigas pradėjo eiti rugsėjo 12 dieną.

Pats E. Bajarūnas pažymėjo, kad Junginėje Karalystėje esanti per 200 tūkst. lietuvių diaspora dydžiu prilygsta Klaipėdai, jis žadėjo stengtis, kad ambasada „būtų dar atviresnė lietuviams ir taptų jų namais“.

„Ministerija neseniai patvirtino Lietuvos diasporos ilgalaikę strategiją 2022-2024 metams, tai taps ir mano svarbiausiu staliniu dokumentu, kaip įtraukti lietuvius, kaip užtikrinti ryšį, taip pat švietimo programa“, – Vyriausybės posėdyje anksčiau kalbėjo diplomatas.

Pasak jo, svarbu ir tęsti Lietuvos piliečių interesų užtikrinimą po „Brexit“, toliau stiprinti diplomatinius, prekybinius santykius su šia iš Europos Sąjungos pasitraukusia valstybe.

E. Bajarūnas pabrėžė, kad Jungtinės Karalystės globalus vaidmuo yra itin svarbus, ypač siekiant politinės ir karinės paramos Ukrainai, sankcijų Rusijai, bei žadėjo tai išnaudoti plėtojant Rytų partnerystės programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją