Tradicinę vakarienę prekybos rūmai organizuoja kiekvienais metais, kurioje kviečia susirinkusius ne tik pabendrauti ir pasitikti artėjančias šventes iškilmingoje vakarienėje, bet ir prisidėti prie gerų darbų. Šiais metai renginio tema buvo dedikuota Prancūzijos ir Lietuvos diplomatinių santykių 100-mečiui.

Renginio dalyviai ne tik kartu paminėjo diplomatinių santykių sukaktį, bet ir dalyvavo labdaringoje loterijoje, kurios metu lėšos buvo renkamos nevyriausybinei organizacijai „Vilniaus socialinis klubas“, kuri dirba su vaikais ir jaunimu ir jiems teikia ugdomąją – socialinę pagalbą pasitelkiant futbolą.

Nepaisant to, kad labdaringas renginys buvo iš tiesų iškilmingas ir į jį susirinko virš 80 svečių, socialiniuose tinkluose netruko prasidėti diskusija dėl paaukotos sumos, kurią tiksliai įvardijo Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentas Anthony Poullain.

„Džiaugiuosi, nes vakaro metu pavyko surinkti net 3000 Eur, kurie padės remiamai organizacijai tęsti savo darbą su vaikais“, – pasakojo jis.

„3000 eurų! Aštuoniasdešimt super sėkmingų verslininkų per LABDAROS VAKARĄ surinko...3000 eurų. Vaikams skyrė. Ir išsiuntė dar pranešimą spaudai, kad pasigirtų, kokie šaunūs.

Čia kažkoks p** visiškas. Jūsų batukai po tiek kainuoja kiekvieno.

Tai siaubingai apgailėtina, ypač šių laikų kontekste. Karts nuo karto dalyvaujam beveik visi paramos rinkimo akcijose. Vaikams sergantiems, Ukrainai paremti ar panašiai. Tai ten paprasti (ne super sėkmingi Lietuvos - Prancūzijos verslininkai) žmonės per valandą tiek suaukoja.

O čia kiekvienas iš dalyvių paaukojo po 37 eurus! Na, nebent Grigaitis nedavė.

Chebra, gėda. Pridėkite bent po nulį prie savo 37 eurų.

Arba nesigirkite, kad surinkote 3000 eurų per LABDARINGĄ vakarą...“, – stebėjosi ir piktinosi atlikėjas Stano.

„Bent už tas krevetes iškilmingai ir susimokėjo tuos 3000€…“, – po Stano įrašu socialiniuose tinkluose komentavo Ruslanas Kirilkinas.

„Tai vakaro puota į minusą gavosi?“, – klausė Mia Pilibaitytė.


„Baisus pasipiktinimas dėl labdaros renginio, kurio metu turtingi ponai surinko tik 3000 eur. Atleiskit, o kas čia tokio taip stebina? Jau senokai ir jaučiasi, ir matosi, kaip norima grįžti prie savo linksmo, patogaus ir komfortiško gyvenimo ritmo (ir tai nieko keisto), o parama neretai tampa tokiu patogu reikalu, priedu prie visų linksmybių. Kaip ir negali nekalbėt apie tai, nes gi kaip čia atrodysi, bet kažkaip jau tingisi, nebeveža, o tai rezultate labai matosi.

Pati nesenai bandžiau gauti keletą dėžučių saldumynų ukrainiečiams kariams. Vienos didelės ir garsios saldainių gamintojos atstovas aiškino, kad čia labai ilgos procedūros, užtruks savaitę tuos saldainius nurašyti. Čia tik maža iliustracija apie bendrą nuotaiką. Tai man atrodo būtų labai gerai, jeigu nebesinaudotume paramomis, kaip skalbimo milteliais, tik tam, kad pliusą užsidėtume. Jeigu nesinori iš širdies, tai gal geriau visai nereikia. Nuoširdumas, kaip ir nenuoširdumas, labai lengvai pajuntamos emocijos“, – mintis dėstė Daiva Žeimytė-Bilienė.

Tuo tarpu Rytis Zemkauskas nedaugžodžiavo, tačiau pasidalino iškalbinga nuotrauka, kurioje raudona linija pabrėžta labdaros vakaro metu paaukota suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)