300 skrydžių – tokiu išties įspūdingu skaičiumi šiandien gali pasigirti devynerių metų Karolinos Liukaitytės ir Arno Jurskio dukra Lukrecija. Su mergaite keliaujantis jos tėtis sako, kad kelionės – puikus būdas stiprinti tarpusavio ryšį.

Kokybiškas laikas su dukra yra prioritetas, todėl visuomet atskiriu verslo ir šeimos keliones. Keliaujant su Lukrecija, mano tikslas yra dukrai parodyti pasaulį, plėsti jos akiratį, supažindinti su skirtingomis kultūromis, skatinti smalsumą ir pažinimo džiaugsmą. Drauge nuolat patiriame naujų įspūdžių, todėl šios kelionės yra puikus būdas dar labiau stiprinti tarpusavio ryšį“, – sako verslininkas.

Lukrecijos mokslai, pasak A. Jurskio, nenukenčia – jiedu keliauja per atostogas, o jei retsykiais prireikia – mokosi ir skrydžio metu.

Daugelį šalių aplankėme dar tada, kai Lukrecija nėjo į mokyklą – į pirmąją kelionę leidomės, kai dukrai buvo vos 2 mėnesiai. Esu išsaugojęs visus 300 skrydžių įlaipino kortelių! Dabar keliaujame Lukrecijos atostogų metu – kelionė į Katarą taip pat įvyko per mokyklos atostogas. Sugebame labai tiksliai susiplanuoti skrydžius ir juos išnaudoti mokslams, kai prireikia, todėl mokykla niekada nenukenčia.

Štai praėjusią savaitę Lukrecijos mokykloje buvo atostogos nuo trečiadienio iki pentadienio, išskridome pirmadienį vėlai vakare po pamokų, o antradienio užduotis drauge darėme skrydžio metu. Manau, galime sau tai leisti, nes kelionių metu atliekame daug matematikos užduočių, skaitome, jau nekalbant apie pasaulio pažinimo naudą. Be to, Lukrecija yra stipri mergaitė, per metus praktiškai nepraleidžia pamokų dėl ligų, taigi 1-2 dienos kelionėms metuose nepadaro žalos.

Džiaugiuosi, kad Karolina nuostabi mama. Pati puikiai rūpinasi Lukrecija, labai ją myli ir taip pat mums suteikia puikias galimybes keliauti“, – tikina Arnas.

Pasak verslininko, kelionė į Katarą, kur šiuo metu vyksta pasaulio futbolo čempionatas, buvo planuota iš anksto. Kaip tikina A. Jurskis, jiedu su Lukrecija aplankė ir vienas varžybas, o tenykščia atmosfera buvo sužavėti.

Kelionę į Kuveitą ir Katarą suplanavau prieš pusmetį – tiesiog norėjau, kad aplankytume šias valstybes. Futbolo čempionatas nebuvo pagrindinis tikslas, tačiau kartu tai tapo puikia pramoga. Lukrecijai tai buvo pirmosios futbolo rungtynės, o man – pirmas kartas pasaulio čempionate.

Nuostabi atmosfera ir nuostabi sporto šventė, stadione nemokamai dalino vėliavas. Mes pasirinkome palaikyti Olandiją, o sėdėti teko tarp Ekvadoro sirgalių. Tačiau visi sirgaliai linksmi, energingi, draugiškai nusiteikę, tik bėda, kad jie akivaizdziai mus perrėkė“, – šypsosi Lukrecijos tėtis.

Arnas su Lukrecija turi planų ir žiemos šventėms – žada aplankyti dar vieną šalį.

Gruodį tradiciškai aplankome Kalėdų Senelį Laplandijoje – šįkart jau pati Lukrecija mane kviečia keliauti drauge su ja, tai man bus daug lengviau“, – artėjančių švenčių planus išduoda A. Jurskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)