„Čia šiaip jungiuosi prie analogų paieškų.

Bet nuomonės pasidalino šeimoje.

Vaikai yra GRIEŽTAI UŽ šitą eglutę. Jiems labai patiko! Sako, kad viena gražiausių eglių.

Bet vaikai facebooko neturi. Tad reiškiu tik savo nuomonę“, – išraiškingu paveikslėliu pasisakė Stano.

„O man tas tortas gražus ir kažkaip tinka prie bendros Vilniaus atmosferos. Kitas dalykas – kaina. Bet čia jau klausimai ponams iš Savivaldybės“, – rašė Aistis Mickevičius.

„Dar palaukite, dar neskubėkite vertinti, tai nėra galutinis variantas”, – sakė jie.

Jei tiksliau cituojant, savivaldybės ryšių su žiniasklaida atstovas išdidžiai mokė: „Kantrybės – Kalėdų eglė tik įgauna formą, iki įžiebimo dar beveik dvi savaitės. Pyrago tešlos pyragu tikriausiai irgi nevadinat.”

Pasirodo, jie buvo teisūs, o aš klydau. Tiesiog per gražiai pasisakiau apie šitą beskonybę ir nemaniau, kad gali būti DAR BLOGIAU.

Taip, eglutė nėra esminis dalykas, ilgus metus su tėvais puošėme kažkokią nusususią ir susilanksčiusią dirbtinę eglę, o kai kada ją pakeisdavome ant lubų pritvirtinta gyva šaka – kad visas priglaustas zoologijos sodas nenusitaikytų pavogti Kalėdų. Ne eglutėje esmė. Jei ji nekainuoja daugiau nei 200 tūkstančių eurų.

Aš nesuprantu vieno. Vilniaus gatves skoningai, išmaniai, traukiančiai akį papuošia Mantas Petruškevičius. Prie jo papuošimų nusifotografuoti keliauja tuntai žmonių. Restoranams ir parduotuvėms tai tampa geriausiu marketingu, nes papuošimų žavesiui neatsispiria net ir tie, kas šiaip gal neužeitų. Ir nei vienam merui nešovė į galvą tuos šimtą ar du tūkstančius duoti Mantui ir paprašyti jo papuošti miesto eglę?

P.S. O gal vis dar reikia neskubėti vertinti? Gal per ateinančias kelias valandas dar atvažiuos buldozeris, išvalys šitas torto dėmes ir priveš kas tiesiog eglę?“, – likus vos kelioms valandoms iki eglės įžiebimo rašė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Delfi primena, kad netrukus po to, kai Vilniaus Katedros aikštėje buvo įžiebta didžiulį tortą primenanti eglutė, garsus dizaineris Juozas Statkevičius socialiniame tinkle kvietė savo sekėjus ir bičiulius atkreipti dėmesį į tai, kad dekoracijos, kuriomis šiemet papuošta žaliaskarė, jau yra naudotos anksčiau.

Anot jo, pačios eglės tas pats karkasas naudojamas kiekvienais metais, eglių šakos kainuoja nebrangiai, o dekoracijomis anksčiau buvo puošiamos Gedimino prospekto gatvės.

„Eglutė įžiebta! Bet panagrinėkime! Pakvipo apgaule!

Karkasas tas pats metai iš metų. Neturėtų kainuoti. Eglių šakos nėra brangu. Ir seni Gedimino prospekto kringeliai su lapukais jau daug metų kabėjo, gal kažkas ir nepastebės.

Bet aš matau. Pažiūrėkite.

Čia tiems, kurie nesupranta ir nesigaudo. Dabar suprantama, kodėl tokia pigi eglutė (dabar mane suės, kad pastebėjau). Ponai, būkite garbingi“, – socialiniame tinkle rašė J. Statkevičius.

Po šiuo žinomo vyro įrašu jo sekėjai teigė, kad tai – puikus pastebėjimas: „Tiesiai šviesiai. Mūsų senoliai sakydavo, kad tiesa – nepatogi, matyt, tai tiesa“, „Apie kringelius taiklus pastebėjimas“.

Į tokius savo sekėjų pastebėjimus vėliau sureagavo ir J. Statkevičius.

„Tai pigus triukas už didelius pinigus. Ryt jau bus skandalas, skaičiuos, kalbės, tik niekas nepasikeis“, – trumpai po savo sekėjų komentarais atsakė jiems dizaineris. Tiesa, kiek vėliau šis jo įrašas buvo pašalintas.

Delfi primena, kad šeštadienį sostinės Katedros aikštėje įžiebta eglė Vilniui atsiėjo 231 tūkst. eurų, kaina nuo pernai išaugo daugiau nei dvigubai. Tiesa, šiemet Vilnius nutarė atsisakyti antros eglutės, iki šiol eilę metų stovėjusios Rotušės aikštėje, o ir sostinės gatvės šią žiemą papuoštos kiek kukliau.

Patys vilniečiai po įžiebimo neslėpė nuostabos: „Nustebino vaizdas, nesitikėjom tokios pompastiškos, pirminiais duomenimis kitokia buvo, bet dabar visai nieko“, – kalbėjo į šventę atėjusi pora.

„Labai graži, tikėjausi kažkokios kitokios, bet nenuvylė ir šita“, – įspūdžiais dalinasi kita šventę stebėjusi mergina.

„Labai puiki, labai patinka“, – kalbėjo linksmai nusiteikęs vyriškis.

„Nustebino gerąja prasme, manau, gražesnė, nei tikėjomės. Manau, kad pateks kaip viena gražiausių pasaulyje eglių“, – sakė įžiebimo renginyje sutikta moteris.

Šių metų sostinės eglė jau spėjo sulaukti didelio atgarsio dar nė nespėjusi įsižiebti: vieni aptarinėjo ženkliai po pernai išaugusią žaliaskarės kainą, kiti – praeivių nepasitenkinimą iššaukusią pirminę eglės išvaizdą. Vėliau paaiškėjo, kad žaliaskarė šiemet primins trijų aukštų jubiliejinį tortą, skirtą garbingam Vilniaus 700 metų gimtadieniui paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)