Įvykį pakomentavo laidoje

Anot jo, įvyko kvaila situacija.

„Kaip patys vertinam... Yra, kaip yra. Labai kvaila situacija. Net nežinau, ką pasakyti. Aš tiesiog galiu pasakyti, kad kažkada buvo legalu baudžiava, kažkada buvo normalu, kad moterys negali balsuoti, kad tualetai lauke buvo be kanalizacijos. Tikiuosi, kad kada nors reakcija į tokius dalykus bus nenormalu. Reakcija į tokius dalykus pasaulyje jau yra visai kitokia. Įstatymas yra įstatymas. Jis galioja visiems. Čia nereikia kažkokių special dalykų ar panašiai. Tiesiog pati situacija... “, – LNK komentavo V. Diawara.

Jis taip pat papasakojo daugiau įvykio detalių.

„Aš apskritai nesupratau, kas nutiko. Žmogus stovėjo ir rūkė cigaretę, privažiavo policija ir pradėjo kratyti. Būtų žmogus rūkęs suktinę, girtas šlaistytųsi, o žmogus stovėjo ir rūkė cigaretę, kalbėjo telefonu, ir privažiuoja policija, tiesiog pradeda kratyti žmogų. Ta prasme, kokioje mes šalyje gyvename, kokia čia nesąmonė? Kas čia iš viso yra?“

„Žmogus stovėjo, kalbėjo telefonu, rūkė cigaretę, o policija pradėjo tašes kratyti ir panašiai. Ar tai yra normalu? Nežinau. Dėl to, kad teko areštinėje praleisti naktį, tai čia iš viso „kosmosas“. Ta prasme, taip, Živilė yra mano žmona, gal aš emociškai reaguoju, bet Lietuvoje žmonės už 0,1 gramą, pusę gramo turi bylinėtis pusmetį, atrodo, kad policija neturi ką veikti“, – sakė V. Diawara.

Paklausus, kaip šiuo metu laikosi Živilė, V. Diawara tikino, kad viskas bus gerai.

„Živilė yra labai stipri moteris, ji nėra nusikaltėlė ir viskas bus gerai. Ta prasme bus procesas, viskas praeis ir, tikiuosi, greit pamiršime šią nesąmoningą istoriją“, – sakė V. Diawara.

Pasidalino viešu įrašu

Trečiadienio rytą muzikantas nusprendė papildyti savo poziciją šiuo klausimu ir savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino viešu įrašu.

Jame V. Diawara dar kartą išdėstė, kodėl, jo nuomone, ši istorija nenusipelno tiek bjauraus dėmesio.

„Labai seniai nustojau skaityti komentarus, tikriausiai nuo „Skempinligės“ laiku. Vakar peržiūrėjau keletą komentarų internete. Wow. Kokioje tamsioje šalyje vis dar gyvename. Kai kurie dalykai nesikeičia niekada.

Bet kokiu atveju žinau, kad Zee yra labai dėkinga už visą palaikymą ir visas teigiamas žinutes, kurias ji gauna.

Zee yra geriausia mano draugė (BFF). Geriausia mama, kurią pažįstu. Zee ir mano vaikai yra geriausias dalykas, kas nutiko mano gyvenime. Mano kuklia nuomone, drįstu teigti, kad ji yra vienas geriausių dalykų, nutikusių Vilniaus kultūriniam gyvenimui per pastaruosius 13 metų.

Ir Zee tikrai nėra nusikaltėlis. Živilei bus taikomas atitinkamas procesas ir niekas (nei ji, nei aš) neprašo jokio specialaus elgesio priešingai tam, ką, atrodytų, nurodo kai kurios publikacijos, komentarai. Įstatymas yra įstatymas ir visi lygūs. Šiaip ar taip, kaip sakoma: nekaltumo prezumpcija yra teisinis principas, kad kiekvienas asmuo, apkaltintas bet kokiu nusikaltimu, laikomas nekaltu, kol jo kaltė neįrodyta“, – priminė žinomas vyras.

V. Diawara savo komentare taip pat pridūrė, kad viešoje erdvėje sklandanti informacija, pasak jo, kai kuriais punktais yra netiesa. Pavyzdžiui, vyro teigimu, lemtingą vakarą Živilė elgėsi adekvačiai ir neatrodė įtartinai.

„Tai – absoliutus melas. Į smulkmenas nesileisiu. Tikrai ne man vieta kalbėti šiuo atveju.

Apskritai. Kiekvienas, kuris kada nors dirbo ar leido laiką su Zee, žino, kad dabar internete piešiamas jos paveikslas yra absoliučiai neadekvatus, gėdingas.

Beje, mes esame puiki šeima. Taip, Zee ir aš esame išsiskyrę. Bet aš žinau, kokią mylinčią, rūpestingą šeimą turime. Ir jei kas nors norėtų ateiti ir man į veidą pasakyti, kad Zee yra bloga motina, bring it on“, – savo įrašą tęsė jis.

„Kad būtų aišku: jei aš ant ko nors pykstu, tai ne ant policijos, kuri „atliko savo darbą“, ne ant prokuroro ar teisėjo, kurie atliks savo darbą, o ant prakeiktų politikų, kurie niekaip negali susitvarkyti su šiais kvailais, žeminančiais, pasenusiais, sovietiniais senosios mokyklos įstatymais. Ypač tie politikai, kurie atėjo su pažadu ką nors pakeisti šioje beprotybėje. Jūs žinote, kas esate.

Kad ir kaip būtų, aš žinau, kad viskas bus gerai, Zee. Stay strong. One Love“, – pridūrė buvęs Živilės sutuoktinis.

Situaciją trumpai pakomentavo ir pati Živilė Diawara

Delfi su Ž. Diawara bandė susisiekti įvairiais būdais, tačiau to padaryti, deja, nepavyko. Kitą dieną lrt.lt moteris nemalonią situaciją visgi patvirtino.

„Dabar nenoriu komentuoti, noriu atsigauti po visko, po šoko, po to, kas buvo uždrėbta man. <...>. Nenoriu komentuoti, nenoriu pakenkti tyrimui“, – minėtajam portalui teigė Ž. Diawara ir pridūrė, kad, ko gero, ateityje visuomenė sužinos daugiau.

Pasirodo, kad vėlų ketvirtadienio vakarą, lapkričio 17 d., apie 22 val., Vilniuje, Švitrigailos gatvėje, vidiniame namo kieme, pareigūnai pastebėjo moterį (gim. 1979 m.) – ji įtartinai elgėsi, tad pareigūnai nusprendė ją patikrinti.

Policija informavo, kad dalinės apžiūros metu rankinuke buvo rasta metalinė raudonos spalvos dėžutė, kurios viduje, kaip įtariama, buvo augalinės kilmės narkotinės medžiagos likučių bei polietileninis maišelis su galimai narkotine medžiaga (įtariama, kad haliucinogeniniais grybais).

Dėl radinio moteris buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę, jai teko naktį praleisti laikino sulaikymo kameroje. Įtariamoji namo paleista lapkričio 18 d., apie 10 val.

Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)