Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba neseniai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad M. Šalaševičienė turės sumokėti nemažą baudą už tai, kad anksčiau prekiavo papuošalais, kurie sudėtyje turėjo draudžiamos medžiagos.

„Bižuterijos produktų neplaninio patikrinimo metu nustatyta, jog MB „Mari made“ teiktuose į rinką bižuterijos gaminiuose – grandinėlė su pakabuku ir įveriami geltonos spalvos auskarai su pakabuku – yra draudžiamos medžiagos – nikelio.

Atsižvelgus į tyrimo metu nustatytas aplinkybes, MB „Mari made“ skirta 500 eurų bauda“, – rašoma Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos pranešime.

Delfi primena, kad anksčiau Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos feisbuko puslapyje buvo nurodyta, kad „Mari Made“ parduotuvėje, esančioje Vilniuje, Saltoniškių gatvėje, prekiaujama papuošalais, kurių sudėtyje esančios medžiagos yra uždraustos lietuviškoje rinkoje. Ši parduotuvė priklauso Seimo nario Petro Gražulio dukrai, papuošalų kūrėjai Marijai Šalaševičienei.

VVTAT paminėjo auskarus ir grandinėlę, į kurių sudėtį įeina nikelis, sukeliantis alerginę reakciją, taip pat galintis kelti pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai. Taip pat nurodoma, kad „Mari Made“ parduodami rankų darbo aksesuarai pagaminti Kinijoje.

Situaciją ir tokį tarnybos sprendimą anksčiau socialiniuose tinkluose pakomentavo ir pati kūrėja bei parduotuvės savininkė. Tiesa, ji pateikė kiek kitokią versiją ir patikino, kad minėti papuošalai iš prekybos jau yra išimti.

„Viskas vyko prieš pusę metų. Vartotojų teisės atėjo į mūsų parduotuvę ir išsinešė tuos du aksesuarus, o mes iškart išėmėme juos iš prekybos. Taip pat susisiekėme su klientais, kurie buvo juos įsigiję. Vartotojų teisės aksesuarus tyrė labai ilgai, o rugsėjo pradžioje pateikė išvadas, kad jie yra mažos ar vidutinės rizikos, – kalbėjo kūrėja. – Taip pat pabrėžiu, kad mes turėjome nepaprastai mažą jų kiekį ir pardavėme jų labai nedaug. Tikrai labai maža klientų dalis sutiko, kad mes jiems gražintume pinigus.“

M. Šalaševičienė tikino, kad susidūrė ir su klientėmis, kurios itin alergiškos nikeliui, tačiau jokio diskomforto tąkart nepajuto. Taip pat moteris kalbėjo, kad Lietuvoje neprivaloma tikrinti bižuterinių gaminių. Marija piktinosi, kad šiuo atveju dėmesys atkreiptas tik į ją, o didieji prekės ženklai tuo tarpu nėra tikrinami.

„Šita byla dar nesibaigė – lapkričio pradžioje bus priimtas galutinis sprendimas“, – kalbėjo Marija.

Ji taip pat paminėjo, kad papuošalai iš tiesų nėra gaminami Kinijoje – iš ten siunčiamos tik detalės, skirtos jiems gaminti.

Į skandalingą situaciją Marija įsisuka jau ne pirmą kartą. Dar kovo mėnesį buvo pranešama, kad moteris prekiauja ne pačios pagamintais aksesuarais, o jie dar turi ir kenksmingų medžiagų. Tiesa, po kiek laiko pasisakė ir verslininkė. Moteris tuomet teigė turinti visus reikiamus verslo dokumentus, o žmonių neapgaudinėjanti.

„Mano kūryba – pagrindinė meilės kalba su žmonėmis. Joje sudedu viską, ką turiu: kantrybę, tikėjimą, grožį, drąsą, nuoširdumą ir širdį. Kai matau Moters veide džiaugsmą ir šypseną, mano pačios gyvenimas prasme prisipildo. Tai jausmas, kurio neįmanoma įsigyti už pinigus. Man labai liūdna ir gaila, kad kūrybos kelyje turiu susitikti su patirtimis, kurios leidžia susipažinti su kitų konkurencija ir pykčiu. Atsidurti po galingu spaudos presu, kurios tikslas – nutildyti mano sėkmę ir ryšį su mane mylinčiais aplinkiniais.

Man liūdna, kad kūrybos kelyje dar vis svarbiau, kokioje šeimoje esi gimęs ir kokią pavardę nešiojiesi. Liūdna, kad melas vis dar ima viršų. Noriu pasakyti, kad „Mari Made“ ir mano veikla skirta teikti džiaugsmą, o ne nusivylimą. Turiu visus dokumentus, kad papuošalai yra iš sertifikuotų tiekėjų. Visa širdimi dėkoju Jums už palaikymą bei supratingumą. Ačiū, kad padedate man augti ir tobulėti! O tiems, kurie pradeda savo kelią, noriu palinkėti – neatsisakykite svajonių, net jeigu kažkas bandys jas nuspalvinti purvu ir blogais žodžiais. Išlikite drąsūs. Eikite į priekį ir nenustokite kurti“, – rašė M. Šalaševičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją