Antradienio vakarą Vilniuje šią N-16 pažymėtą juostą gerokai anksčiau turėjo progą įvertinti pilna salė, net apie 500 kviestinių svečių.

Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ nutiestu kilimu žengė Naglis Bierancas, Lukas Gricius, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Vaidotas Valiukevičius iš „The Roop“, Gytis Ivanauskas, Urtė DerVynas, Inga Norkė, Dainius Ščiuka, Rokas Darulis, Santa Mišenytė, Dovilė Filmanavičiūtė ir kiti žinomi pramogų verslo atstovai.

„Šiandieniniame pasaulyje daugeliui baisiausias košmaras yra nebūti unikaliu, neturėti tave apibrėžiančios savybės, kuri išskirtų iš kitų. Savotiško archetipo, kuris apibūdina tave kaip žmogų. Pagrindinis filmo personažas, ieškantis savasties, supranta, jog jį apibūdinanti savybė ir identitetas – pasipuikavimas savo skausmu ir kančia“, – pasakojo kūrėjai ir pristatė pirmąjį juostos anonsą.

Jų teigimu, siaubo filmų žanras istorijai pasirinktas ne šiaip sau – jis auditorijai suteikia galimybę stebėti kitų žmonių baimę išlaikant atstumą, kurį jiems suteikia kino ekranas.

„Žinome, jog kad ir kokie baisūs dalykai vyktų ten, jie vyksta ne mums, o kino salėje mes iš tikrųjų esame saugūs. Taip ir pagrindinis filmo personažas supranta, kad nors aplink vyksta baisūs dalykai, jis yra saugus“, – sakė filmo režisierius Jonas Trukanas.

Siaubo trileryje „Rūpintojėlis“ vaidmenis atlieka aktoriai Marius Repšys, Šarūnas Rapolas Meliešius, Povilas Jatkevičius, Gabija Bargailaitė, Saulė Emilija Rašimaitė, Kipras Mašidlauskas, Marija Gevorkjan, Matas Sigliukas, Martynas Berulis, Deividas Batavičius, Rimantė Valiukaitė, Donatas Šimukauskas, Ineta Stasiulytė, Andrius Žiurauskas, taip pat socialinių tinklų žvaigždės Goda (Problema) Kujavskytė ir Norbertas Liatkovskis (Norbė).

Čia pasakojama istorija apie Marių, išgelbėjantį klasę mokyklos išleistuvių dieną – pasirodo, jog klasiokų užsakyta sodyba šventei atšaukta, o vaikino mama yra nekilnojamo turto agentė ir šis gali iš jos nugvelbti raktus nuo kitos sodybos. Marius išvis neplanavo vykti į išleistuves, nes niekada nepritapo prie klasės. Jam visada atrodė, kad visi kiti aplinkui yra talentingi ir populiarūs – o jis tiesiog paprastas, niekuo neypatingas.

Tačiau Mariaus penkiolika minučių šlovės greitai baigiasi, nes vakarėlyje jo nusižiūrėta mergina Brigita atrodo labiau susidomėjusi ne juo, o būsima NBA žvaigžde Rimu. Alkoholis, narkotikai, seksas... Išleistuvės tokios, kokios ir turėtų būti.

Tačiau klasiokai greitai išsiaiškina, jog ši sodyba turi savo istoriją. Čia, prieš 20 metų, tautodailininkas medžio drožėjas Algis išžudė visą savo šeimą. Netrukus tampa aišku, jog istorija ima kartotis.

Naujas lietuviškas siaubo trileris „Rūpintojėlis“ šalies kino ekranuose – jau nuo lapkričio 4 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją