Keistas rytas

„Turime du automobilius. Vienas visada rakinamas, o tą, kurį pavogė, dažniausiai laikome nerakintą, nes jis yra senas ir net nebūtume pagalvoję, kad jį galėtų pavogti. Juolab iš kiemo! Iš tiesų, labai keista, kad negirdėjome, nes kaip tik vaikas beveik visą naktį nemiegojo, tad nemiegojome ir mes su vyru. Turime šuniuką, kuris visada ant visų loja, o dar ir langas buvo atviras“, – naujienų portalui JP pasakojo M. Lendel.

Pasak jos, buvo labai keistas rytas, nes 7 val. atvyko dopingo kontrolierius, kuris profesionalius sportininkus tikrina bet kuriuo metu.

„Tad ryte net nepastebėjome, kad nėra automobilio. Nuėjome dar pamiegoti. Atsikėlėme apie 9 val. ir vyras kaip tik ruošėsi patvarkyti automobilį, kad galėtų praeiti techninę apžiūrą, kuri buvo pasibaigusi praėjusią savaitę. Atsidarę garažo vartus ir pamatę, jog vienos transporto priemonės nėra kieme, paskambinome policijai ir viską papasakojome. Kaimynė sakė, kad pas ją iš ketvirtadienio į penktadienio naktį taip pat buvo įsilaužę į automobilį, bet nieko vertingo nepavogė. Kitame name irgi po kiemą slampinėjo įtartini asmenys“, – dėstė sportininkė.

„Mūsų automobilio bagažinėje buvo vaiko vežimėlio lopšys. Jo labiausiai ir gaila. Jis buvo juodos spalvos, „Cybex“ firmos. Na, o dėl automobilio, abejoju, kad mus stebėjo. Manau, tiesiog ėjo per namų kiemus ir, radę atrakintą bei dar su rakteliais viduje, paėmė ir išvažiavo. Patys esame kalti, kad nerakindavome jo“, – pridūrė moteris.

Pataria imtis saugumo priemonių

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė teigė, kad komisariate per paskutinius keturis (nuo liepos iki spalio) šių metų mėnesius buvo registruotos šešios automobilių vagystės, iš jų keturi surasti.

„Policija atkreipia gyventojų dėmesį ir kviečia saugoti bei patiems pasirūpinti savo turtu. Rakinkite automobilius, uždarykite langus, stoglangius. Asmeninius daiktus – mobilius telefonus, pinigines – visada pasiimkite su savimi. Stenkitės automobilį palikti judrioje, gerai apšviestoje vietoje“, – patarė poskyrio vedėja.