Iki tol pora buvo sudariusi civilinę santuoką Londone ir ją pažymėjo siaurame šeimos narių bei bičiulių rate, o Ispanijoje vestuvės jiedu iškėlė daug garsiau ir iškilmingiau su platesniu artimųjų ratu.

Ne visi žino, kad vienas kitam prisiekti amžinąją meilę pora pasirinko itin romantiškoje ir jiems svarbioje vietoje – Maljorkos pakrantėje, pavadinimu Deià. Būtent šioje vietoje pernai metų vasarą pora susižadėjo, todėl klausimo, kur kelti vestuvių šventę, jaunavedžiams nekilo.

„Vestuves pradėjome planuoti prieš 1,5 metų, netrukus po sužadėtuvių. Visada žinojome, kad vestuves norime surengti Maljorkoje, kuri mums brangi nuo pat pažinties pradžios. Čia taip pat įvyko mūsų sužadėtuvės, tad dėl vietos abejonių nekilo.

Astos Valentaitės ir Gleno Manchesterio vestuvės

Turėjom viziją, kaip turi atrodyti mūsų šventė – elegantiška, magiška, dinamiška – ir ją pavyko realizuoti su kaupu. Daug šventės akcentų padiktavo nuostabi aplinka – alyvmedžių giraitės, kalnai, jūra. Taip pat ir valgiaraštyje visi produktai ir vynai buvo vietinių gamintojų. Nebuvo abejonių ir dėl ceremonijos vietos – nedidelis Miramar vienuolynas netoli Valldemossa miestelio pakeliui į Deià – vienas vaizdingiausių ir svarbiausių istorinių objektų šiaurės-vakarinėje Maljorkos dalyje. Šis vienuolyno ansamblis visus svečius sužavėjo ne tik didinga istorija, bet ir nepakartojamais gamtos vaizdais.

Vakarinė šventės dalis, kaip ir išvakarėse vykęs sodo vakarėlis, buvo surengtas viešbutyje „La Residencia Belmond Hotel“. Įsikūręs žaliuojančių kalnų papėdėje, apsuptas citrinmedžių ir alyvuogių giraičių, tai vienas jaukiausių viešbučių visoje saloje. Jame apsistojame kiekvieną sykį atvykę į Maljorką. Be to, viešbutis žavi ne tik savo aplinka ar aptarnavimu, bet ir išskirtine meno kolekcija, o jo sienas puošia žymiojo Joan Miro paveikslai. Sekmadienį vėlyvųjų pusryčių visus svečius pakvietėme į rustic stiliaus restoraną, įsikūrusį ant uolų virš jūros – „Ca's Patro March“, – šiltai pasakojo A. Valentaitė.

Astos Valentaitės ir Gleno Manchesterio vestuvės

Tris dienas vykusioje šventėje nuotaka puošėsi skirtingomis vakarinėmis ir vestuvinėmis suknelėmis. Kiekviena jų atkeliavo iš žinomų dizainerių rankų.

„Keturis skirtingus įvaizdžius vestuvių šventei Maljorkoje susikūriau su dizainerių, kurių kūryba žavėjausi ir seniau, drabužiais. Susipažinimo vakarėliui penktadienį pasirinkau „Elie Saab“ subtiliai rožinės spalvos suknelę, dekoruotą plunksnomis. Vestuvių dieną puošiausi dizainerio „Zuhair Murad“ suknelėmis. Abi jos – nuostabaus, tiesiog juvelyriško, rankų darbo. „Zuhair Murad“ ansamblis, kurį pasirinkau vakarui – kiek atviresnio kirpimo suknelė, su įspūdingu, elegantiškai dekoruotu apsiaustu su šleifu. Visus mano šventinius įvaizdžius idealiai užbaigė mano geros bičiulės vizažistės Militos Daikerytės sukurti švytintys makiažai. Šukuosenomis visomis šventės dienomis rūpinosi garsi plaukų stilistė Anželika Wojc“, – savo patikima komanda džiaugėsi ji.

Pasidžiaugti poros laime į Ispaniją atvyko per 70 svečių iš viso pasaulio. Tarp jų – ir visuomenėje žinomi, ištikimi A. Valentaitės draugai iš Lietuvos. Dalis jų ne tik dalyvavo šventėje kaip svečiai, bet ir prisidėjo prie vestuvių kūrimo.

„Vestuves planuoti patikėjome Laurai Vagonei, o dekoravimu pasirūpino artimas mano draugas Mantas Petruškevičius. Lietuvių šventės metu buvo ir daugiau – vakaro vedėju buvo Vytautas Rumšas jaunesnysis, kuris su susirinkusiais bendravo tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis. Pasirodymą vakaro metu surengė Monika Liu, už kurią abu su Glenu aktyviai balsavome per „Euroviziją“. Už didžėjaus pulto stovėjo Jonas Antanėlis, jam grojant nešokti buvo neįmanoma, – šyptelėjo nuotaka. – Šventės metu programa buvo įvairi, tad koncertavo ir kitų atlikėjų. Ceremonijos metu taip pat dainavo „Grammy“ laimėtojai, unikalus vokalinis ansamblis „The King‘s Singers“, pasirodymus rengęs ir Didžiosios Britanijos karališkajai šeimai.“

Astos Valentaitės ir Gleno Manchesterio vestuvės

Asta neslepia, kad bene pagrindiniu šventės akcentu jai su vyru ir svečiams tapo M. Petruškevičiaus fantazija, kuri vestuves pavertė tikra pasaka.

„Svarbiu mūsų vestuvių akcentu tapo jo kurtas dekoras, kuris tobulai papildė ir taip nuostabų gamtos sukurtą foną. Kaip ir visą šventės stilistiką, taip ir dekorą nemaža dalimi nulėmė pasirinktos lokacijos, jų išskirtiniai bruožai. Pavyzdžiui, ceremonija vyko po senais medžiais, kurie buvo ypatingai dekoruoti gėlėmis. Visa vienuolyno aplinka, kurioje vyko vestuvės, buvo išpuošta dramblio kaulo, pieno baltumo hortenzijomis, rožėmis, kalijomis, lelijomis. Svarbiu akcentu tapo ir japoniški skėčiai bei minimalistinės medinės kėdės, ant kurių sėdėjo ceremoniją stebėję svečiai. Vakarienės viešbučio restorano terasoje dekorui buvo pasirinktos šešių rūšių gėlės – tiek klasikinės, tiek ir lauko. Ypatingu akcentu tapo specialiai šiai progai sukurtos žvakidės, kuriose sutemus mirgėjo bemaž 400 žvakių. Visa šventės atmosfera buvo labai romantiška, magiška“, – prisimena žinoma lietuvė.

Asta džiaugiasi, kad vestuvių organizavimu aktyviai užsiėmė ir jos vyras. Negana to, jis šventės metu ją ir svečius nustebino netikėtu sceniniu numeriu.

„Abu su Glenu buvome labai įsitraukę į šventės planavimą. Aš labiau buvau atsakinga už valgiaraščio sudarymą, o Glenas puikiai papildė jį asmeniškai atrinktais ispaniškais vynais. Mano vyro nuopelnas yra ir vestuvių ceremonijos vieta – vienuolynas. Jam pavyko susitarti dėl šios vietos asmeniškai, nes vestuvės jame vyksta labai retai. Labai džiaugiuosi ir muzikine vakaro programa, o tai, kad Glenas sudainavo dar ir pats, tai buvo staigmena“, – Delfi tikino ji.

Ne paslaptis, kad A. Valentaitė ir jos vyras G. Manchesteris – matoma, ryški ir dažnai aptarinėjama pora. Smalsu, kokie jie yra kasdieniame gyvenime, kai nevyksta renginiai ir nepykši fotoaparatų blykstės.

„Abu esame ramaus būdo ir labiau vertiname vienas kito kompaniją, nei dideles draugijas. Turime bendrų pomėgių, kuriais mielai kartu užsiimate, mėgstame gamtą, tad didžiąją laiko dalį praleidžiame kartu. Kartu žaidžiame golfą, taip pat neretai išsiruošiame į žygius pėsčiomis, o ir šiaip nemažai keliaujame“, – pasakojo pašnekovė.

Astos Valentaitės ir Gleno Manchesterio vestuvės

Pasiteiravus, kokios mylimojo savybės ją labiausiai žavi, Asta neslėpė, kad ją patraukė jo šiltas, teigiamas būdas.

„Glenas – labai žavingas, pozityvus, charizmatiškas. Be to, jis mėgsta būti spontaniškas, tad su juo niekada nebūna nuobodu“, – teigė ji.

Po vestuvių pora ir toliau planuoja savo bendrą gyvenimą kurti Didžiojoje Britanijoje, tačiau lietuvė neketina užmiršti ir gimtinės.

„Mūsų namai ir toliau bus Didžiojoje Britanijoje. Čia, toliau nuo Londono, jaučiamės geriausiai, o panorėję galime bet kada atvykti į miestą. Mūsų atostogų namai yra Barbadose, kur niekada netrūksta saulės. Žinoma, lankysimės ir Lietuvoje, kur mūsų visada laukia šeima ir draugai“, – ateities vizijomis dalijosi moteris.

Jaunavedžiai dalijasi nematytomis šventės akimirkomis, kurias įamžino fotografai Maria Hibbs, Linas Dambrauskas, German Larkin ir Mikitos studija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)