Šalyje, kurioje krepšinis vadinamas antrąja religija, Domantas pripažįsta besijaučiantis kaip namuose. Portlande gimusį, o vėliau Ispanijoje augusį ir žaidusį krepšininką, Lietuvoje dažniausiai galima sutikti tik vasarą – čia jis leidžia laiką su šeima, treniruojasi su Lietuvos rinktine ir tikrai neskaičiuoja minučių, kada ateis metas išvykti ir vėl.

„Labai gera čia grįžti, jaučiuosi kaip namuose. Visa mano šeima Lietuvoje, o tai – svarbiausias dalykas“, – neslėpė Tv3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ svečias.

Nors pats yra ryški krepšinio pasaulio žvaigždė, Domantas puikiai žino, kad yra lyginamas ir su garsiuoju tėvu. Jau šį sekmadienį jis laidos žiūrovams atskleis, kaip dėl to jaučiasi. Taip pat krepšininkas sutiko paatvirauti ir apie santykius su broliais, sese – jie, kaip ir daugelis vaikų, nevengdavo pasipešti.

Žaidėjas, vyras, tėvas

Domantą dažniausiai išgirstame kalbantį apie krepšinį, tačiau ne ką mažiau dėmesio nei mylimiausiam žaidimui, jis skiria ir savo žmonai bei neseniai gimusiam sūnui. Laidos svečias pripažino, kad jam be galo svarbus balansas tarp šių dalykų.

Praėjusiais metais šeimą sukūręs Domantas su savo žmona susipažino JAV. Kalbėdamas apie savo sūnų, krepšininkas neslepia emocijų – ši gyvenimo dalis jam itin svarbi. Paklaustas apie tai, kokios ateities linkėtų sūnui, Domantas atviras – kaip ir visi tėvai krepšininkai, jis norėtų, kad atžala taip pat žaistų krepšinį.

„Tačiau leisime jam daryti tai, ką jis norės – taip, kaip man leido mano tėtis. Jis neaiškindavo, kad turiu žaisti krepšinį, tačiau mes nuo mažens matėme krepšinį ir norėjome to paties. Tėvas leido mums daryti savo sprendimus, karjerą. Tai, manau, daug padėjo, nes nebuvo jokio spaudimo“, – atviravo D. Sabonis.

Tiesa, kelyje į žvaigždes būta visko. Domantas pasidalino ir prisiminimais apie pirmąsias varžybas NBA bei su Lietuvos rinktine iškovotą sidabrą. Krepšininkas neslepia – vieni gražiausių jo prisiminimų susiję būtent su Lietuva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją