Rugsėjo 10-ąją šeštadienį 14 val. urna su Virginijaus Garasto palaikais buvo pašarvota „Rekviem“ laidojimo namuose Kaune. Pagerbus velionio atminimą, 17 val. urna išnešta ir palydėta į amžinojo poilsio vietą Petrašiūnų panteone.

Šeštadienio popietę būrys Virginijaus Garasto bičiulių ir artimieji rinkosi palydėti jį į paskutinę kelionę nešini baltais gėlių žiedais. Atsisveikinti atvyko ir žinomi žmonės – lietuvių krepšinio treneris, politikas Vydas Gedvilas, žurnalistas Vidas Mačiulis.

Prieš išnešant urną, artimieji dar galėjo tarti paskutinį „sudie“ laidojimo namuose, kuriuose stovėjo urna su Virginijaus Garasto palaikais, papuošta baltomis gėlėmis. Šalia jos buvo matyti pastatyta ir jo nuotrauka.

Urna su Virginijaus Garasto palaikais iš laidojimo namų išnešta šeštadienį po pietų. Po laidojimo ceremonijos visi susirinkusieji kapą papuošė žvakutėmis, baltais žiedais.

Kauno Žalgiris“ šio vakaro rungtynėse versis be komandos vyr. trenerio Roko Garasto. Ryte trenerį pasiekė žinia, kad anapilin iškeliavo jo tėtis. Klubas treneriui ir jo šeimai reiškia užuojautą“, – buvo skelbiama oficialiame klubo puslapyje feisbuke.

Netrukus itin liūdna žinia pasidalijo ir žurnalistas, publicistas Vidas Mačiulis.

„Amžinąjį atilsį. Virginijus Garastas (1959-01-01 – 2022-09-04).

Skaudi žinia šiandien atskriejo į Kauną. Staiga mirė Irenos ir Vlado Garastų sūnus Virginijus, einantis šešiasdešimt ketvirtuosius gyvenimo metus...

Tuo pačiu lėktuvu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine jis buvo išskridęs į Kelną stebėti Europos krepšinio čempionato grupės varžybų. Arenoje pamatęs lietuvių rungtynes su Slovėnija ir Prancūzija, Virginijus Garastas jau grįš karste arba urnoje. Tuo rūpinasi jo sūnūs Vladas ir Rokas, kurių tėvelis šiandien buvo rastas amžiams užmigęs viešbučio kambaryje, kuriame gyveno vienas.

Skaudžios netekties valandą visų krepšinio aistruolių vardu iš visos širdies užjaučiu velionio tėvelius Vladą ir Ireną, seserį Jolantą, Virginijaus sūnus Vladą, Roką Garastus ir jų šeimas, visus artimuosius, draugus, kaimynus, pažįstamus. Nieko nėra skaudžiau, kai ilgaamžiai tėvai turi laidoti savo vaikus. Stiprybės ir Dievo palaimos Jiems“, – užuojautą skyrė V. Mačiulis.

Užuojautą šeimai ir artimiesiems taip pat skyrė Lietuvos krepšinio federacija.

„Eidamas 64-uosius metus netikėtai mirė Virginijus Garastas. Sunkią netekties valandą Lietuvos krepšinio federacija visos krepšinio bendruomenės vardu reiškia užuojautą legendiniam treneriui Vladui Garastui ir visiems velionio artimiesiems“, – skelbiama socialiniame tinkle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją