Lavrinovičių šeimai ši mokslo metų pradžia išskirtinė – į naujas veiklas ners ne tik paaugliško amžiaus sulaukę sūnūs Titas ir Darjušas, tačiau ir mažoji dukrelė Leyla. Jai baleto būrelis bus pirmasis.

„Labai laukiam, nes tai pirmasis mūsų būrelis. Svarbiausia, kad patiktų dukrytei. Labai tikimės, kad taip ir bus“, – pasakoja Edita.

Anot jos, Leyla labai komunikabili, jai patinka būti kitų vaikų draugijoje, todėl neabejoja, kad mergaitė būrelyje puikiai pritaps.

Tiek Edita, tiek Darjušas dukrą į baletą atvedė norėdami puoselėti dukros grakštumą, laikyseną ir lankstumą, rašoma spaudos pranešime.

Šokėjų Aušros ir Žilvino Beniuševičių baleto mokykla

„Mergaitei tai labai svarbu, dėl to ir vedame į baleto pamokas. Tėtis labiausiai to nori, nes mergaitė – jo numylėtinė“, – šypsosi Edita.

Išgirdę itin gerus draugų atsiliepimus, Lavrinovičiai dukrelę pasirinko leisti į profesionalių šokėjų Aušros ir Žilvino Beniuševičių baleto mokyklą.

Galbūt tėvai norėtų, kad ateityje Leyla taptų profesionalia baleto šokėja?

„Ne, jokių tikslų šiuo metu tikrai neturime. Svarbiausia, kad mergaitė gerai praleistų laiką ir kad jai patiktų“, – teigia mama.

Baleto pamokų įtaka – visam gyvenimui

Oficialiame mokyklos atidarymo renginyje mokyklos įkūrėja ir pedagogė A. Benuševičienė teigė, kad baletas labai naudingas kiekvienam vaikui, nes lavina jį visapusiškai.

„Baleto pamokose vaikai stiprėja fiziškai, ugdo nepriekaištingą laikyseną, plečia suvokimą apie meną ir tiesiog bendrauja bei smagiai leidžia laiką. Todėl baletas yra viena kompleksiškiausių ir prasmingiausių veiklų kiekvienai aktyviai mergaitei ar berniukui. Nesvarbu, mokaisi du kartus per savaitę ar kasdien, baletas palieka įtaką visam gyvenimui. Juk kiekvienam žmogui reikalinga puiki laikysena, grakšti eisena, plastiškas kūnas, muzikos pajautimas, sveiko gyvenimo įpročiai“, – sakė pedagogė.

Jeigu ateityje Leyla ar kiti būrelio vaikai visgi nuspręstų siekti karjeros šioje srityje, Žilvinas ir Aušra ne tik yra pasiruošę perteikti per ilgus metus sukauptas žinias, tačiau ir turi patirties kaip paruošti ugdytinius, kad šie skintų laurus tarptautiniuose konkursuose ar tęstų mokslus tokiose prestižinėse mokyklose kaip Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Karališkoji baleto mokykla (Royal Ballet School) ar Jungtinėse Amerikos Valstijoje esanti Ellisono baleto mokykla (Ellison Ballet School).

„Neabejojame, kad ši mūsų mokykla taps jaunųjų baleto žvaigždžių kalve“, – šypsosi „Pro Baletas“ įkūrėjas, choreografas Ž. Beniuševičius, mokyklos atidaryme sulaukęs gausaus vaikų būrio.

Šokėjų Aušros ir Žilvino Beniuševičių baleto mokykla

Oficialiame atidaryme vaikus ir tėvelius įspūdingu pasirodymu pasveikino Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai Edvinas Jakonis, Jade Isabella Longley iš Didžiosios Britanijos ir Marine Pontarlier iš Prancūzijos.

Geriausius linkėjimus naujų mokslo metų proga perdavė ir Lietuvos prima balerina Olesia Šaitanova, kuri „Pro Baletas“ akademijoje turės ypatingą klasę – ji mokys ne tik baleto pagrindų, tačiau ir dalinsis per ilgus metus sukauptomis paslaptimis kaip sužibėti scenoje.

Mokymasis palaikančioje ir įkvepiančioje aplinkoje

Akademijos įkūrėjai sako, kad ugdant jaunuosius šokėjus, svarbiausia – mokėti juos įkvėpti ir motyvuoti.

„Mums labai svarbu, kad vaikai jaustų palaikymą, mokytųsi psichologiškai palankioje aplinkoje. Baletas apipintas mitais apie sunkų darbą lydimą psichologinio spaudimo. Todėl mes labai didelį dėmesį skiriame būtent puikiai psichologinei atmosferai. Tik ramus, laimingas, su džiaugsmu į pamokas einantis vaikas bus iš tiesų motyvuotas mokytis ir tobulėti“, – sako A. Beniuševičienė.

Įkvepianti ir pati akademijos aplinka, įkūrėjai ilgai ieškojo patalpų, atitinkančių savo mokyklos viziją.

„Norėjome, kad ta erdvė būtų „baletiška“. Pats baleto menas siekia 17 a. Jis prasidėjo aristokratijoje, Karaliaus Saulės laikais. Norėjome, kad mūsų akademija perteiktų bent dalį tuo metu buvusios estetikos, alsuotų baleto dvasia. Džiaugiamės, kad pavyko rasti būtent tokias patalpas, apie kokias svajojome. Ši erdvė padės jauniesiems šokėjams pasinerti į stebuklingą, grožio ir meno kupiną pasaulį“, – pasakoja pedagogė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)