„Taip, tai tiesa. Ceremonijoje nedalyvavau, o už mane niekas apdovanojimo neatsiėmė, nes taip pageidavo organizatoriai. Jį pasiimsiu kitais metais, nes organizatoriai norėjo matyti būtent mane – buvo suplanuoti vieši susitikimai“, – atvirai kalbėjo O.Koršunovas.

Italijoje kovo 12 dieną jam turėjo būti įteiktas Europos Komisijos ir Europos Tarybos prizas už „Naująją teatro realybę“. Šis apdovanojimas yra svarbiausias prizas, kuris teikiamas Europoje teatro veikėjams ar teatrams.

Tačiau vos nuvykęs į Turiną O.Koršunovas buvo skubiai parskraidintas į Lietuvą ir paguldytas į ligoninę. „Susirgau. Man buvo priepuolis. Tiksliai nežinau kas, bet tai susiję su kasa. Kelias dienas gulėjau ligoninėje, bet reikia tirti viską rimčiau“, – apie sveikatos problemas prasitarė režisierius.

Netrukus jis išvyko į Paryžių, kur keturias dienas Oskaro Koršunovo teatras rodė spektaklį „Meistras ir Margarita“. „Žinau, kad reikia susirūpinti sveikata, bet tam nėra laiko. Labai daug yra darbų ir gastrolių“, – pasakojo režisierius.

Šiuo metu menininkas laikosi dietos, propaguoja sveiką gyvenimo būdą ir geria tabletes.

„Reikia gultis į ligoninę, kad ištirtų, kas yra. Gal gastritas, gal dar kažkas“, – L.T. kalbėjo O.Koršunovas.