Laidoje „Delfi premjera“ apsilankiusi L. Norkevičienė pasakojo, kad praėjusią vasarą kartu su vyru Evaldu skyrė ne tik poilsiui, darbams, bet ir naujų, bendrų namų statybai. Teko įvertinti sukurtą projektą, bendrauti su architektais. Vis dėlto po tokio darbingo šiltojo sezono, ruduo, anot žinomos atlikėjos, lengvesnis taip pat nebus.

„Patys griovių nekasėme, brėžinių nebraižėme, bet derinome ateities planus, kurie kažkada, tikiuosi, greitoje ateityje, išsipildys. Ruduo bus dar intensyvesnis, sudėtingesnis, nes baigiu magistrantūros studijas, turėsiu rašyti darbą, vesiu laidą televizijoje, prasidės taip pat labai gražūs du projektai, kuriuose dalyvausiu, tęsiu koncertinę veiklą. Labai džiaugiuosi, nes darau tai, kas man labiausiai patinka. Darbas man teikia didelį malonumą ir laimę“, – šypsodamasi kalbėjo L. Norkevičienė.

Tiesa, anot pašnekovės, praėjęs gyvenimo laikotarpis buvo sudėtingas. Greta visų darbų ji patyrė dar didesnių iššūkių – suprato jautusi nerimą, norą iš naujo pažinti save, viduje tarsi kažko trūko.

„Buvo pakankamai didelių gyvenimo lūžių, kada supratau, kad mano vidus – labai netvarkingas. Dabar vaikštau į tam tikrus užsiėmimus, kuriuose stengiuosi suprasti, kas vyksta mano viduje, kokie tai yra jausmai, kodėl taip yra. Man atrodo, kad nugyvenau pakankamai daug metų savęs nepažindama ir nesuprasdama. Šis laikas yra atgimimo periodas, verčiu labai švarų, gražų naują lapą“, – sakė L. Norkevičienė.

Ji atvirai pasakojo, kad sunkiu gyvenimo laikotarpiu ją palaikė šeima ir vyras, draugai, bet viduje atsiradęs nerimas vis tiek nedingo. Reikėjo tam tikro lūžio, po kurio atsirado noras gyventi savo, o ne kitų gyvenimą, daugiau dėmesio skirti poreikiams ir norams.

„Jaučiau norą gyventi ne savo, o kitų gyvenimą, lygintis į kitus, bandžiau daryti kažką kaip kiti, bet nepagalvojau, ar man tai tinka ir patinka. Nusprendžiau egoistiškai ir savanaudiškai žymiai daugiau dėmesio skirti sau, daryti tai, kas man patinka, mažiau klausant aplinkinių nuomonių, komentarų.

Viduje yra demonų, su kuriais man reikia kovoti ir juos išgyvendinti iš savęs. Labai džiaugiuosi, kad šis, paskutinis laikotarpis, yra šviesus ir teigiamas. Tačiau reikia labai stipriai dirbti su savimi, savo psichologija, ieškoti priežasčių, kodėl taip atsitinka. Aš tai darau, einu į priekį ir labai viltingai žiūriu į ateitį“, – šypsojosi Liepa.

Paklausta, kada pajautė, jog reikia imtis kokių nors veiksmų, kurie padėtų įveikti psichologines problemas, L. Norkevičienė teigė, kad stipriai sukrėtę asmeniniai išgyvenimai privertė atsimerkti, pažiūrėti į pasaulį kitomis akimis.

„Ir vieną dieną tiesiog tu sprogsti, bet viskas yra gerai, jei laiku supranti, kad reikia kažką keisti. Visų pirma, dabar bandau suprasti, kas man svarbiausia, labiausiai teikia malonumą.

O tas naujas baltas lapas bus su švariomis ir teigiamomis mintimis, taip pat labai dideliu pasitikėjimu savimi. Daug metų pragyvenau save plakdama ir labai savimi nepasitikėdama. Sakiau, kad nesu pati geriausia, kad man kažko trūksta. Supratau, jog riekia keisti tokias mintis“, – sakė atlikėja.

Anot jos, nepasitikėjimą savimi lemia žmogaus psichologinis mąstymas, tuomet sunku išreikšti savo jausmus, juos atskleisti šalia esantiems žmonėms.

„Daug kas man sakydavo: „Kas tau yra negerai? Turi darbą, šeimą, draugus“. Atrodo, į mane žiūri kaip į sėkmingą žmogų, bet to pasitikėjimo savimi, tikėjimo yra labai mažai. Tai turbūt yra dalykai, kuriuos aš kažkada praleidau, todėl jie kaupėsi ir išsprogo“, – pasakojo L. Norkevičienė.

Tuo metu jos didžiausiu ramsčiu tapęs mylintis vyras, anot Liepos, yra svarbiausias žmogus jos gyvenime, kurio buvimas šalia, palaikymas, tikėjimas – be galo svarbus.

„Tai teikia labai didelį malonumą ir pasitenkinimą. Bet be Evaldo yra ir mano šeima: sesės, tėvai. Jie man suteikia labai daug stiprybės, jie manimi labai tiki ir skiria savo laiką. Dabar suprantu, jog nieko gyvenime negali būti svarbiau išskyrus šeimą, tų nes, kad ir kas nutiktų gyvenime, jie bus visada šalia“, – atvirai kalbėjo žinoma moteris.

Liepos mėnesį L. Norkevičienė kartu su vyru Evaldu atšventė varines vestuvių metines, o paklausta, kokios jo savybės ją labiausiai žavi ir kiek jos turi įtakos laimingai judviejų santuokai, atlikėja pasakojo negalinti įvardyti vieno mylimojo būdo bruožo. Anot jos, gražius santykius lemia taisyklės, kurias kiekvienas žmogus susikuria priklausomai nuo to, ko jam labiausiai reikia.

„Ne dėl vienos savybės įsimyli žmogų. Evaldas man teikia labai daug ramybės, jis tarsi atsvara mano pasimetimui, išsiblaškymui, jis man suteikia šilumą ir saugumo jausmą. Labai svarbu jaustis saugiam su žmogumi, su kuriuo būni diena iš dienos, valanda iš valandos. Aš jį be galo vertinu ir be galo myliu už tai. Jis – geriausias mano draugas, su kuriuo galiu viskuo dalintis.

Tačiau negalėčiau sakyti, kad draugystė yra gerų santykių receptas, nes vieno jo tikrai nėra. Kiekviena šeima turi savo taisykles, savo receptus. Žmogų laimingą daro skirtingi dalykai. Mums veikia viena, kitiems gal neveiks tai, kas veikia mums. Turbūt svarbiausia yra nusistatyti ir gyventi pagal savo taisykles, kurios teikia malonumą, ramybę, džiaugsmą ir laimę“, – įsitikinusi Liepa.

Visą laidą „Delfi premjera“ su Liepa Norkevičiene galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)