„Su padovanota pilietybe kraujo neperpilsi.

Iki paskutinės minutės turėjau vilties, kad Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Sočyje ant ledo neiščiuoš, buvo vilties, kad apsireikš Povilo mama Lilija Vanagienė su visa #Lietuvosčiuožimofederacija priešakyje ir teiksis Lietuvai paaiškinti, kodėl čiuožėjai nutarė dalyvauti teroristų ledo šventėje. Bet mamytė tyli, federacija tyli, o Margarita „Instagram“ paskyroje cituoja Bulato Okudžiavos eiles.

Beje, Bulato eilių tarybiniais metais klausydavo ir mano tėvai, Margaritai turbūt ir šioje vietoje trūksta proto įsigilinti kieno eiles cituoja, nes B. Okudžiava, kurio tėvas buvo sušaudytas, o mama ištremta į lagerį, savo kūryboje smerkė bet kokį totalitarinį režimą. Bet čia tik nereikšmingos smegenų minkštumo detalės.

Suvedus į „Google“ paiešką „Drobiazko pilietybė“ apstu straipsnių, kiek daug vargšei Margaritai ir mamytei Lilijai teko iškentėti, kad rusų čiuožėja gautų mūsų pilietybę, kiek daug vargšelei iki šiol dėl to likę nuoskaudų... Bet, kaip rodo Ukrainai ir Lietuvai skaudi šiandiena viskas buvo turbūt ne veltui, turbūt buvo ne vienas, tikrai netrokštantis dovanoti rusei pilietybę.

Kai ištiko pasisprendimo valanda X rašizmas nugalėjo, paskui save nutempė bestuburį lietuvį vyrą ir visą Lietuvos čiuožimo federaciją. Kaip tik šiuo metu kai pora čiuožia išsivėpusiems, raudonažandžiams, pripampusiems teroristams plojant, okupuoto Mariupolio filharmonijos scenoje montuojami storos armatūros narvai, čia vyks „Azov“ karių parodomasis teismas, kaip tik šiuo metu filtracijos stovyklose prievartaujamos moterys, nuo tėvų atskiriami ir į Rusiją tremiami vaikai, kastruojami Ukrainos kariai.

Šiandien pasigirsta eiliniai veblenimai, kad Lietuvos ordinų atimti nereikia, nes jie užtarnauti pasiekimais, kad nereiktų lyginti nuopelnų Lietuvai su čiuožėjų šiandieniniu apsiprendimu. Dėl pilietybės atėmimo teisininkai ir politikai nesutaria, reikia papildomų svarstymų, potvarkių, diskusijų.

Kada baigsime flirtuoti savo svarstymais ir veblenimais su priešu?! Baikim vieną dieną būti savo potvarkių įkaitais, šiandien ne laikas eilinėms tuščioms kalboms, kurių pasekoje Drobiazko su Poviliuku šoka teroristams, Paleckio šutvė nebaudžiama keliauja į Minską ir Maskvą, o lietuviškos estrados žvaigždės čiumpa Lukašenkos honorarus.

VYKSTA KARAS, IR KAIP BEBŪTŲ GAILA MES ESAME JO DALIS.

P.S. bet Lietuvos čiuožimo federacijos ir mamos Lilijos pozicija vis tiek smalsu išgirsti. Ar taip ir būsit kaip vandens prigėrę?! Federacija, jei neklystu, išlaikoma mūsų visų pinigais ir pavaldi“, – socialiniame tinkle rašė D. Kubilius.

Delfi primena, kad legendinė Lietuvos šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas ketina pasirodyti Rusijos mieste Sočyje. Žinią apie planuojamą šou socialiniuose tinkluose paskelbė Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka.

„Sočio „Iasberg Soči“ arenoje bus rodomas po premjeros Maskvoje didžiulio susižavėjimo sulaukęs Tatjanos Navkos projektas „Gulbių ežeras“, žiūrovams dovanosiantis specialiųjų efektų ir ledo žvaigždžių šou. Skelbiama, kad projekte dalyvauja olimpiniai ir pasaulio čempionai, tarp kurių ir lietuviškos pavardės: Viktorija Sinicyna ir Nikita Kacalapovas, Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, Ivanas Riginnas ir Morisas Kvitelašvilis.

Organizatoriai „Gulbių ežerą“, kurį Sočyje bus galima pamatyti nuo rugpjūčio 9 iki rugsėjo 18 dienos, vadina klasikinio Rusijos baleto ir dailiojo čiuožimo sinteze“, – rašė Tatjana Navka, kuri vos prieš kelias dienas instagrame paviešino nuotrauką su vyru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją