Neseniai „Meilės daktaru“ pasivadinęs D. Laukys „TikTok'e“ pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose atsakinėja į sekėjų užduotus klausimus. Delfi juokdamasis jis teigė, kad mintis dalintis tokiais patarimais sukosi jau seniai, anksčiau teko domėtis meilės teorija ir praktikos sinteze.

„Tai buvo laikotarpis pilnas atradimų, džiaugsmų ir nuopuolių bei nudegimų. Studijų metai išmokė nemažai, o sukaupta patirtis turėjo būti kažkur panaudota. Kito kelio neliko, tik vilktis chalatą ir atidaryti „Meilės daktaro“ kliniką“, – šypsodamasis sakė D. Laukys.

Tiesa, kiek vėliau surimtėjęs atskleidė tikrąją tokios savo naujos veiklos priežastį. Pasirodo, draugai jo dažnai klausdavo patarimų, susijusių su santykiais, o vienas jų pajuokavo, pavadindamas D. Laukį „Meilės daktaru“. Nuo to viskas ir prasidėjo.

„Na ir juokais sakau padarysiu porą storių su meilės klausimais ir atsakymais. Tuomet žmonės pradėjo rašyti, kilogramais problemas savo dėstyti. Ir tada jau nieko neliko, kaip jiems atsakyti.

Tiesa, kurį laiką niekaip neprisiverčiu kurti tokio socialinių medijų turinio. Tai yra labai nuobodus procesas, bent jau man. Tačiau su vienu operatoriumi susilažinome, kad iki liepos mėnesio pabaigos numesiu 10 kilogramų. Nenumečiau. Tuomet jis pasakė: „Dabar pradedi tiktokinti kol pasieksi 100 tūkst. sekėjų. Vienu žodžiu, kančia ne tik meilėje, bet ir kūryboje“, – juokėsi D. Laukys.

Paklaustas, ar turėjo dar kokių nors idėjų, kaip save pristatyti, D. Laukys sako, kad visų pirma, „Meilės daktaro“ pavadinime riba tarp ironijos ir rimties yra labai plona. Anot jo, nors meilės tema yra visus universaliai paliečiantis dalykas, tačiau pats „patarimų“ davimas dažniausiai daugiau kenkia, nei padeda, o ką čia jau kalbėt apie „gydimą“.

„Bet čia ir yra paslėpta visa mintis. Pirma, kad tai, kaip ir medicinoje, yra pirmiausia „Tavo liga, tavo problema“ ir gydytis nuo meilės skausmų teks pačiam, su savimi. Bet jeigu trumpai – kuo kvailiau, tuo geriau. „Meilės daktaras“. Nesakykit, tikrai kvailokai skamba“, – juokėsi D. Laukys.

Minčių atsakymams į savo sekėjų užduotus klausimus D. Laukys sakė sėmęsis iš asmeninės patirties bei knygų.

„Meilė – tai toks gamtiškas, toks jausminis dalykas. Aš, asmeniškai, į meilę žiūriu labai avantiūriškai, todėl matyt ir tenka degti. O pamoka tai tokia: kuo struktūruotesnės pastangos meilėje – tuo ji stipresnė. Kuo daugiau proto – tuo daugiau širdies, galiausiai. Nes juk emocijos – tai veiksmų ir aplinkybių pasekmės. Žiūrėk, turėsi daug gerų emocijų, šiltų, jaukių su žmogumi – jau ir tą meilės jausmą jauti. O tai išlaikyti irgi darbas. Darbas arba menas. Bet juk menas irgi darbas“, – svarstė D. Laukys.

Tiesa, kuriant vaizdo įrašus buvo susidurta ir su iššūkiais. D. Laukys atvirai pasakojo sunkiai prisivertęs juos kurti net ir tada, kai būdavo įkvėpimo momentų

„Surinkdavau klausimus iš komentarų ir, kai jų prisikaupdavo tikrai įdomių – tada įrašydavau kelis atsakymus iš karto“, – apie kūrybinį procesą pasakojo D. Laukys.

Po įkeltais vaizdo įrašais žinomas vyras sakė sulaukęs įvairių komentarų, draugai pašmaikštaudavo, kreipdavosi į Dovydą kaip į „Meilės daktarą“.

„Šiaip tikrai įdomu, kad tik nedidelė dalis žmonių čia įžvelgia ironijos dialekto viražus. Žmonės linkę manyti, kad tai kas vieša yra tiesa. Žinoma ne visi. Sulaukiau meilės probleminių klausimų. Visokiausių. Rimtų arba pornografija kvepiančių aš neatskleisiu, darbo etika neleidžia, bet pasitaiko visko nuo „Mes draugaujam ir ji išdavė mane jau trečią kartą“ iki „Draugas padovanojo vibratorių, nežinau kaip jaustis“, – juokėsi prisiminęs D. Laukys.

Delfi jis prisipažino, kad į trumpą, kelių sekundžių vaizdo įrašą sudėti išminties ir gilumo reikalaujantį atsakymą yra beveik neįmanoma, o ir ateityje panašių įrašų kurti jis sako nebeplanuojantis. Pabandė – užteks, juokdamasis sako D. Laukys.

„Planuoju kelti tol, kol žmonės turės meilės problemų, arba kitaip – iki gyvenimo pabaigos. O jeigu rimtai, neplanuoju daugiau kelti iš viso. Viskas pavyksta... neplanuotai.

O jeigu rimtai, aš visiems tikrai tikrai tikrai, nuoširdžiai patariu pasikalbėti su profesionalu (tai patariu ir žmonėms kurie parašo man, jeigu problema atrodo rimta). Tai gali būti psichologas, tai gali būti terapeutas, tai gali būti porų terapija, jeigu esate dviese. Aš nuoširdžiai manau, kad mes per mažai kalbamės (ypač vyrai), o psichologinė būsena, liūdesys, nerimas, depresija – nepastebimai ir labai greitai tampa lėtiniai, pastovūs. Tai kenkia gyvenimo kokybei“, – sako D. Laukys.

Paklaustas, kaip į jo vaizdo įrašus reaguoja mylimoji atlikėja Monika Marija, D. Laukys kiek ironiškai šyptelėjo: „Monikai mano bajeriai yra nejuokingi. Ji yra rimta moteris ir tokiais niekais neužsiima. O daug praranda, mano mieloji“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)