Sekmadienį Simas įvykdė tai, ką planavo pusantro mėnesio. Į organizacinį komitetą įtraukęs kolegas, Gabrielės sužadėtinį Saulių Žvirgždą ir net Vilniaus teniso akademiją, laidos „Geras rytas“ vedėjas eterio porininkei surengė gimtadienio staigmeną – dvikovą su Lietuvos teniso rinktinės žaidėja, pirmąja Lietuvos jaunių rakete Patricija Paukštyte.

„Idėja pasveikinti kitaip, nustebinti (kaip aš mėgstu, o ji – nelabai), kilo man. Žinau, kad tenisu mano kolegė užsikrėtė prieš metus, norėjosi tą „ligą“ sustiprinti. Drauge su kolegomis, Gabrielės sužadėtiniu ir kitais, idėją patobulinome ir, kaip čia pasakius, driokstelėjome. Suorganizavome tai, apie ką ji pati gal ir svajojo, bet netikėjo, kad tai kada nors įvyks - draugišką dvikovą su kylančia Lietuvos teniso žvaigžde Patricija Paukštyte,“ - pranešime spaudai pasakojo S. Stankus.

Į teniso kortus staigmenos organizatoriai įžengė dainuodami „Su gimimo diena“. Pasipylė Gabrielės ašaros. Netikėtumas, draugai, nuoširdumas jubiliatę „iškirto“. Tuomet pasirodė ką tik iš turnyro Danijoje grįžusi P. Paukštytė. Mergina, kurią Gabrielė ne kartą stebėjo treniruotėse, apie kurią skaitė sporto portaluose. Pusvalandį merginos pasitreniravo, atliko apšilimui įprastus pratimus, vėliau susirungė improvizuotoje dvikovoje. Ją 3:1 laimėjo... aišku, kad Patricija Paukštytė.

„Gabrielė verkė, juokėsi, prakaitavo, leido Šarapovos stiliaus aimanas. Buvo gražu žiūrėti,“ - po treniruotės kalbėjo Simas.

„Tokia emocine karusėle seniai nevažiavau. Iš pradžių nesupratau, kas vyksta, pagalvojau, kodėl šie žmonės eina į mano kortą? Tik po to pradėjau fokusuoti žmonių veidus ir supratau, kad čia – mano patys pačiausi. Ašaros savaime pradėjo plaukti iš didelės meilės ir dėkingumo, jog jie yra. O kai pamačiau Patriciją, žmogų, kurį pati slapčia stebėdavau žaidžiančią gretimame korte ir beprotiškai žavėdavausi. Kosmosas. Diena kupina šviesos ir begalinės meilės“,- emocijas po treniruotės tramdė Gabrielė.

Patricija Paukštytė – pirmoji Lietuvos jaunių raketė, suaugusiųjų rinktinės narė. Į dvikovą su Gabriele sportininkė atvyko iš Danijos, kur vyko moterų ITF turnyras. Dvejetų varžybose Patricija poroje su Klaudija Bubelyte iškovojo antrą vietą. Vienetų varžybose septyniolikmetė nukeliavo iki aštuntfinalio.

Gabrielės ir Simo dueto klausykite darbo dienomis. Laida „Geras rytas“ - nuo 6:00 iki 9:00 val. per „Radiocentrą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją