Delfi I. Puzaraitė-Žvagulienė pasakojo, kad netrukus jos šeima galės džiaugtis dar vienu verslu – senelių namais. Tiesa, anksčiau vaikų darželį atidariusi moteris teigė, kad prireikė nemažai laiko ir kantrybės, kad gauti visus reikiamus leidimus, o šį kartą tai padaryti dar sunkiau. Tačiau rankų ji, toli gražu, nenuleidžia.

„Įsteigti senelių namus tikėjausi prieš penkis metus. Žinojau, kad noriu šį verslą išbandyti, tik nebuvau radusi tam tinkamų patalpų, vėliau sukausi darželio reikaluose, jį atidariau, todėl senelio namai liko tik kaip idėja. Bet kokiu atveju, aš jų labai norėjau“, – pasakojo pašnekovė.

Dabar, kai darželis veikia sėkmingai, Ineta sako, kad jau planavo plėstis, tačiau rado tobulai tinkančias patalpas senelių namams.

„Pastate anksčiau buvo mokykla, jis yra Širvintų rajone, Bartkuškyje. Ši mokykla buvo renovuota, aplink – du hektarai žemės, auga šimtamečiai ąžuolai, graži gamta, netoli dvaras ir ežeras, o paties pastato patalpos labai geros, jaukios, dėkingas susisiekimas“, – džiaugėsi žinoma moteris.

Šias patalpas Ineta su vyru Ąžuolu Žvaguliu išsinuomavo bene prieš pusmetį. Delfi ji pasakojo, kad pamačiusi, iš pradžių svarstė jame įkurti dar vieną darželį arba rengti vaikams stovyklas, tačiau grįžusi namo nusprendė, kad bus steigiami senelių namai.

„Nuo to laiko pradėjome viską dėlioti, žiūrėti, galvoti, ar verta kurti tokį verslą, ar ne, turime tam laiko, ar ne. Žinoma, dabar turime partnerį, viską darome ne vieni. Taip yra patogiau ir saugiau finansiškai. Kuo daugiau žmonių, tuo geriau, nes tai nėra lengvas projektas. Aš domiuosi vienais darbais, vyrai dirba kitus. Belieka tik įsirengti ir gauti visus reikalingus leidimus“, – pasakojo I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Tiesa, ji pripažįsta, kad reikės dar nueiti netrumpą kelią, kol galės pakviesti pirmuosius senelių namų lankytojus.

„Tik dabar darome remontą, priduoti kiti leidimai, labai tikiuosi, kad viską gausime, nes nėra lengva dėl pastato paskirčių leidimų. Viskas kol kas dar yra procese, laukia eilė darbų, kurie turi būti nudirbti“, – pasakojo žinoma moteris.

Paklausta, ar nebaisu imtis dar vieno verslo tokiu neramiu laiku, Ineta teigia su vyri į viską žiūrinti ramiai, o ir konkurencijos nejaučia.

„Juk nedarome nieko nelegalaus, tik labai naudingą visuomenei verslą. Tikimės, kad viskas bus gerai, jau daug darbų padarytų. O dėl pačio proceso mažiau nerimauju, nes pasikonsultuoju su mama, kuri darželyje dirba ir su pažįstamais, laisvalaikiu skaitau įstatymus.

Labai padeda teta, kuri vadovauja senelių namams, o Ąžuolas turi draugą, įsteigusį senelių namams. Nėra taip, kad jaustume konkurenciją, kažkas gailėtų ar nepasakotų. Jaučiamas didelis senelių namų trūkumas, ypatingai geresnių ir patogesnių, todėl visi dalijasi informacija, nevengia padėti“, – šypsojosi pašnekovė.

Delfi ji prisipažino, kad anksčiau senelių namų verslo idėja nebuvo įgyvendinta dėl požiūrio į pačius senelius. Anot jos, žmonėms atrodydavo, kad atiduodi kažką į šią įstaigą yra nepagarbu.

„Dabar žmonių požiūris pasikeitęs. Net iš savo senelių girdžiu sakančius, kai jie liks be antrų pusių, važiuos pas mus į senelių namus. Kuriame juos, kad ir patys senatvėje galėtumėme praleisti ten laiką“, – savo planus dėstė I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Senelių namuose moteris su šeima ir partneriais planuoja sukurti jaukią aplinką, pastatyti šiltnamius ir sukurti veiklas, kad žmonės turėtų, ką veikti.

„Mums sakė, kad seneliai nori žmonių, bendravimo, jiems smagu, kai visi būna bendraamžiai. Žinoma, yra ir sudėtingesnių variantų, bet jie nebūna vieni, gauna priežiūrą visą parą“, – kalbėjo moteris.

Visą senelių namų įrengimo procesą Ineta planuoja parodyti instagrame, tikisi, kad sekėjai galės šiame socialiniame tinkle viską matyti, susipažins su verslo iššūkiais, trūkumais, reikalingais leidimais.

„Noriu, kad žmonės žiūrėtų, suprastų, nes visi tai gali daryti, nėra nieko neišmokstamo“, – įsitikinusi ji.

O paklausta, ką patartų tiems, kurie labai norėtų savo verslo, tačiau nesiryžta arba bijo jį pradėti, I. Puzaraitė-Žvagulienė sako, kad svarbiausia – imti ir daryti.

„Niekas nepradės ir neatiduos į rankas kažką padarytą. Reikia susidėlioti prioritetus, susidėlioti, nuo ko reikėtų pradėti, žmogus tada pats pradės galvoti ir veikti.

Mes taip pat susiduriame su įvairiais iššūkiais, ir statybų sektoriuje išaugo kainos, nuo pradžios projekto labai stipriai pasikeitė sąmata, todėl eisiu drąsiai į statybinių medžiagų parduotuves ir prašysiu nuolaidų, taip ir suksimės. Galima išsisukti kiekvienoje situacijoje“, – sako I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)