Istorija apie nutikimą buvo patalpinta oficialiame Dano Rapšio puslapyje. Po įrašu plaukiko gerbėjai ėmė dalintis panašiomis istorijomis, kurios nutiko ir jiems.

„Šis postas – kiek kitoks, nei tie, kuriais paprastai dalijuosi su jumis. Noriu pasidalyti kitokia istorija ir atkreipti Lietuvos policija dėmesį. Mano sužadėtinė prieš kelis mėnesius pirko drabužį iš vienos lietuviškos elektroninės parduotuvės. Praėjo kelios savaitės, o drabužio vis nebuvo. Jurinta rašė laiškus, bandė susisiekti.

Po mėnesio atkeliavo siuntinys – su visiškai kitokiu drabužiu ir kažkokiu aksesuaru.

Tą pačią dieną išsiuntėme prekę atgal, nurodę, kad gavome ne tą prekę, kurią užsakėme. Bandėme susisiekti nurodytais kontaktais, skambinome. Atrašydavo, kad atsiųstume sąskaitos numerį, siuntos kodą. Tai tęsėsi dar kelias savaites. Jurinta nei gavo savo prekę, nei atgavo pinigus. Aišku, atrodo, kas tie 30 eurų, ar verta vargti dėl jų? Tačiau užmatėme vienoje „Facebook“ grupėje, kad yra ir daugiau apgautų, kad tas puslapis siunčia ne tas prekes, negrąžina pinigų arba grąžina ženkliai mažiau.

Patariau sužadėtinei nepatingėti ir užpildyti pareiškimą per epoliciją. Užpildėme, pridėjome įrodymus. Epolicijos ekrano nuotrauką nusiuntėme minėtos elektroninės parduotuvės nurodytu elektroninio pašto adresu. Labai greitai atsakė, kad „mes nieko neapgaudinėjam“, su krūva šypsenėlių.

Netrukus iš kažkokios moters sąskaitos Jurintai buvo pervesta suma, mažesnė nei ji sumokėjo. O dar kitą dieną gavome iš epolicijos nutarimą, kad atlikus patikrą jokių administracinių nusižengimų ar kitokių nusikalstamos veiklos atvejų NENUSTATYTA.

Tai kyla klausimas: Lietuvos policija, kaip čia dabar – jei pastatai automobilį ant žolės, bauda pasiekia per 15 minučių, o kai reikia šiek tiek pasigilinti į sukčiavimą, regis, niekam neįdomu. Ar tai reiškia, kad galima pardavinėti prekes iki 150 eurų, siųsti visiškai kitokius dalykus, vilkinti laiką nereaguojant į pretenzijas, o sulaukus kreipimosi į policiją pervesti dalį sumos ir taip išvengti atsakomybės?

Labai tikiuosi, kad tokiais dalykais bus pasirūpinta. Įdomu, kaip reaguotų valstybinės institucijos, kai vietoje 30 eurų skirtos baudos pažeidėjas sumokėtų 26,99?“, – rašė D. Rapšys oficialiame savo feisbuko puslapyje.

Kaip portalui 15min.lt teigė policijos atstovė spaudai Revita Janavičiūtė, dėl šio įvykio pradėtas aplinkybių tikslinimas. Minėtam portalui ji tikino, kad per tokį trumpą laiką sprendimas nebūna priimtas, o įvykį tiria Panevėžio rajono policijos komisariatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)