Ne paslaptis, kad pastaruosius kelerius metus humoristo kolega Artūras Orlauskas visuomenės dėmesio sulaukdavo dėl savo aštrių pasisakymų, kalbant apie politiką, pandemiją ar kitas aktualijas. Tiesa, komentuoti savo bičiulio veiksmų R. Šilanskas nesiryžta. Šia tema tv3.lt kalbintas pašnekovas kalbėjo aptakiai.

„Apie savo, ir ypač savo draugų, politines pažiūras stengiuosi nekalbėti. Leidžiu žmonėms turėti savo nuomones. Kad ir dabar, darau kefyro tortą: vieni sako, kad tai – šedevras, kiti patraukia pečiais – valgyt galima.

Net ir tas pats žmogus gali pasisakyti labai skirtingai, priklausomai nuo savo nuotaikos. Humoristas – lygiai toks pats žmogus, kaip ir mokytojas, inžinierius. Jis turi savo nuomonę. O vieno ar kito žmogaus sekėjai turi turėti savo nuomonę, o ne aklai tikėti kažkuo“, – minėtam portalui kalbėjo R. Šilanskas.

Raimondas Šilanskas / Foto: Artūras Moisejenko

Interviu metu pasiteiravus apie ateities planus, humoristas neslėpė, kad svajoja apie teatrą.

„Aš vis labiau pradedu galvoti, kad laikas man sugrįžti į teatrą... Mes buvome sugrįžę, pastatėme spektaklį su gruzinais. Jis praėjo Gruzijoje su didžiuliu anšlagu, su pagyrimais.

Visi turi savo gyvenimus, be to, mums labai stipriai kirto pandemija. Visiems užima daug laiko važinėti į repeticijas, o žinote, kas yra laikas? Negali nusipirkti laiko. Sveikatą gali apsilopyti, bet laiko ir draugo nenusipirksi. Teatras taip ir išsiskirstė...“ – pasakojo jis.

Savo veiklą mylintis humoristas išdavė, kad lėtinti tempo jis dar neplanuoja, todėl progų išvysti 61-erių „Anekdotų karalių“ gerbėjai turės dar tikrai nemažai.

„Anksčiau visiems linkėjau sveikatos, tačiau dabar ėmiau linkėti sėkmės. Čerčilis yra pasakęs, jog „Titanike“ labai daug sveikų buvo.

Prie manęs po spektaklių prieina labai daug žmonių, visi nori nusifotografuoti, autografo prašo, atneša gėlių. <...>“, – dalijosi R. Šilanskas.

Laida "Kitokie pasikalbėjimai" su R.Šilansku

Delfi primena, kad humoristas savo gyvenimą kuria Birštone. Iš šio miesto yra kilusi R. Šilansko žmona Aušra.

Nors televizijoje žinomas vyras nėra dažnas svečias, paskutinius porą metų R. Šilanską buvo galima išvysti internete.

2020-aisiais humoristas dalyvavo laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“, 2021-aisiais savo pasakojimais internautus linksmino komiko Dominyko Klajumo tinklalaidėje „YouTube“ tinkle.

Tais pačiais metais R. Šilanskas nusifilmavo ir D. Klajumo trumpametražiame filme „Močiutė“.

Jaunosios kartos komikams turi kritikos

Anekdotų karaliumi tituluotas humoristas ir laidų vedėjas prieš porą metų apsilankęs laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ buvo atviras. Žinomas vyras atskleidė, kuo užsiima, kai nestovi ant scenos, prabilo apie baimes bei prisipažino, kad per visą karjerą pravedė daugiau nei 600 vestuvių.

Kalbėdamas apie šių dienų humoristus, jis pabrėžė: „Išeina ant scenos – anekdoto nėra, keiksmažodžių daug, o normalus žodis tik vienas kitas. Keiksmažodis turi būti kaip druska, tik prieskonis. Keiksmažodis yra būtinas tik tada, kai yra būtinas.“

Ne vieną anekdotą tuomet laidos žiūrovams papasakojęs R. Šilanskas tikino, jog kiekvienam renginiui ar šventei reikia ruoštis atskirai – šablonų vesdamas renginius anekdotų karalius nenaudoja.

„Reikia atsižvelgti, ar tai 30-ies, ar 80-ies metų jubiliejus, gimtadienis ar vestuvės. Tai priklauso nuo šventės pobūdžio, nuo žiūrovų. Pavyzdžiui, daug ko nepasakoju, jei yra vaikų. Bet žmonėms turi būti linksma. Vedžiau daugiau nei 600 vestuvių. <...> Pagrindinis mano uždavinys vestuvėse – padaryti šventę ne tėvams, ne giminėms, o jauniesiems. Noriu, kad jie jas prisimintų. <...> O pirmąsias vestuves vedžiau būdamas 18 metų“, – prisiminė humoristas.

Raimondas Šilanskas

Lygindamas savo kartą su jaunąja karta, R. Šilanskas mato daugybę skirtumų ir ne visi jie, pasak humoristo, yra suprantami.

„Mūsų laikais gyvenimas ėjo tokia lengva vaga – vos, vos tekėjo, tekėjo, bet užsistovėjo, supuvo ir sprogo. O tada atėjot jūs ir nuėjot devinmyliais batais – labai greitai, visko dabar čia daug ir išėjo tokia takoskyra tarp mūsų ir jūsų, neliko tarpo, sistemingo atėjimo nuo mūsų iki jūsų – nuo jūsų iki mūsų. Mes taip ir likome su savo vertybėmis, suvokimu“, – sakė pašnekovas.

Žinomas vyras prisipažino ir apie tai, kad kartais jaučia baimę.

„Aš bijau, kad man sumažės atlyginimas, bijau kalbėdamas sumaišyti tekstą. Daug ko bijau. Ir, patikėkit, jūs irgi bijot. <...> Manau, kad baimė labiausiai stabdo žmogų. Mes bijojom ir anksčiau, tačiau vis tiek darėme tai, ką norėjom daryti. Baimės jausmas ateina ir dabar, pavyzdžiui, vestuvėse. Bijai pasakyti tai, ką nori pasakyti, nors ir matai, kad ši pora ilgai negyvens“, – humoro nestokojo garsenybė.

Visą pokalbį su komedijos grandu galite skaityti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)