Renginį sudarė dvi dalys – viešoji dalis Rotušės aikštėje, į kurią buvo kviečiami visi miesto gyventojai ir svečiai, bei uždaroji dalis, kurioje dalyvavo tik kviestinė publika. Joje buvo galima pamatyti verslo, politikos, visuomenės ir diplomatinio korpuso atstovus. Renginio nepraleido ir politikos apžvalgininkas Linas Kojala su žmona Ieva.

Lietuvoje 22-ąjį kartą organizuojamas JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas yra didžiausias amerikietiškas renginys mūsų šalyje. Šį kartą jis išsiskyrė rekordiniu pasiekimu – Vilniaus Rotušės aikštėje buvo išskleista net 246 kv. metrų JAV vėliava.

Šventės pradžioje, 16 val., solidarizuojantis su už laisvę kovojančia Ukraina, nuskambėjo JAV, Lietuvos ir Ukrainos himnai, buvo pakeltos ir pagerbtos šių šalių vėliavos. Visiems susirinkusiems pasirodė Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Lietuvos kariuomenės orkestras, taip pat laukė pramogos vaikams bei vaišės.

O 246-ųjų JAV Nepriklausomybės dienos metinių minėjimo uždaroje renginio dalyje, parodant vienybę, bendruomeniškumą, susivienijimą dėl kilnaus tikslo, buvo renkamos lėšos Ukrainai viešbutyje „Pacai“ surengtame aukcione „Silent Auction“ (liet. „Tylusis aukcionas“). Aukcione surinkti pinigai bus paaukoti projektui „Aš esu Ukraina“.

Pagrindinis aukciono prizas – 25 dienų kelionė dviem po JAV. Aukciono prizų sąraše buvo ir dailininkės Zitos Sodeikienės (Biliūnaitės) meno kūrinys „Moteris su paukščiais“, krepšininko Domanto Sabonio autografu puošti marškinėliai bei vakarienė su Ukrainos ambasadoriumi Petro Bešta.

Antroje renginio dalyje svečių laukė Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusios dainininkės Monikos Liu pasirodymas.

Apie „American Chamber of Commerce“

Verslo asociacija „Amerikos verslo rūmai Lietuvoje“ pirmųjų JAV investuotojų ir asmenų grupės įkurta 1993 m. Šiandien jie yra didžiausi užsienio verslo rūmai mūsų šalyje ir Baltijos regione, atstovaujantys daugiau kaip 160 JAV, tarptautinių bei vietos įmonių, kurios bendrai kuria per 35 000 darbo vietų.

Asociacijos misija – skatinti ir palaikyti verslo bei vietos valdžios konstruktyvų dialogą, gerinti šalies investicinį klimatą bei atstovauti narių verslo interesą. AmCham per metus organizuoja per 100 verslo renginių, susitikimų šakiniuose komitetuose. Didžiausi metiniai renginiai yra JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas ir Kalėdų „Gala“ iškilminga labdaros šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)