„Sudie“ norintys tarti verslininkės bičiuliai buvo pakviesti su ja atsisveikinti ketvirtadienį, 15-18 val. „Stiklių“ kiemelyje. Artimieji šią savaitę išplatino žinutę, kurioje buvo prašoma mirusią moterį pagerbti be pompastikos – nenešti didelių vainikų ir atvykti su atitinkama nuotaika.

„Užuojautas palikite namie, atsineškite vieną baltą rožę. Palydėkime Ikoną, kaip ji norėjo – su šypsenomis, šampanu ir dainomis“, – skelbė artimieji.

Tiesa, atsisveikinimas buvo privatus, pašaliniai žmonės į kiemelį nebuvo įleidžiami.

Primename, kad apie skaudžią verslininkės I. Marozienės netektį socialiniuose tinkluose pirmadienį pranešė jos dukra.

„Niekad negalvojau, kad reikės rašyti tokį postą, tačiau netekome mamos Irenos Marozienės. Visada buvo vakarėlių siela, todėl atsisveikinimas bus tik artimųjų rate, kur pakelsime taurę, kaip mama ir norėjo. Visi, kas nori atsisveikinti, užsukite kada į Amatininkus, pakelkite taurę, prisiminkite, jai tai būtų patikę“, – buvo rašoma verslininkės dukters socialiniuose tinkluose.

I. Marozienė mirė eidama 64-uosius metus, didėjant klausimams, kas nutiko aktyviai, energingai ir savimi besirūpinusiai moteriai, dukra nusprendė atskleisti mamos mirties priežastį.

Pasirodo, kad I. Marozienė lemtingą dieną pasijuto blogai dėl ją kamavusio per žemo kraujo spaudimo, todėl, apsvaigus galvai, ši neišlaikė pusiausvyros ir krisdama mirtinai prasiskėlė galvą.

„Dėl žemo spaudimo apsvaigo galva ir nukrito nuo laiptų“, – Delfi atskleidė dukra.

Žavėjo energija, požiūriu į gyvenimą

Legendinio sostinės restorano savininkė ne kartą yra pasakojusi apie meilę ir atsidavimą savo darbui. Daugelį metų verslą auginusi garsi moteris yra sakiusi, kad neretas senjoras pats kaltas dėl savo neįdomaus gyvenimo.

Irena TV3 teigė, kad vienišu žmogus pasijunta tuomet, kai jo pasaulis apsiriboja tik televizoriumi. Tik nuo paties asmens priklauso, koks bus jo aukso amžius.

„Tai kaip tik puikus laikas mėgautis gyvenimu, nes vaikai užauginti, dažnam į darbą jau eiti nebereikia. Reikia senti išdidžiai!”, – entuziastingai prieš kelerius metus kalbėjo ji.

Tuo tarpu laidoje „Sveikas rytojus“ verslininkė kalbėjo, kaip svarbu rūpintis savo sveikata.

„Per gyvenimą turėjau keletą gana sudėtingų operacijų, viena jų – stuburo, po kurios pusę metų negalėjau vaikščioti. Gyvenime buvo visko, tačiau pagrindinė paslaptis yra susitvarkyti su savo galva“, – dar šių metų gegužę tvirtino I. Marozienė.

Moteris susilaukė dviejų dukrų – Birutės ir Justinos.

Verslininkės gedi draugai ir kolegos

Vos pasirodžius žiniai, kad bene tris dešimtmečius restoranų versle besisukusi I. Marozienė mirė, jai artimi žmonės neslėpė širdgėlos. Dalis jos išsiliejo ir socialiniuose tinkluose.

Delfi dalijosi jautriais įrašais su jų autorių sutikimu. Verslininkę pažinoję ar bent dalį jos gyvenimo akimirkų sekę žino, kad I. Marozienė mėgdavo puoštis Lietuvos kūrėjų drabužiais. Ji visada palaikė šalies dizainerius, o vienas mylimiausių buvo Egidijus Rainys.

Ypatingą ryšį su I. Maroziene turėjęs šalies dizaineris sunkią minutę pasidalijo už širdies griebiančiu įrašu ir padėka.

„Šiandien laukiau... Tai yra turbūt skaudžiausias neįvykęs susitikimas mano gyvenime. Ašaros kaupiasi gerklėje ir sunku parinkti tinkamus žodžius. Aš visada prisiminsiu, kas mane jauną, šviežiai iškeptą dizainerį paėmė už rankos, pasitikėjo ir padėjo tapti tuo, kuo esu. Ačiū, Irena Maroziene, už viską. Ir netiesa, kad nepakeičiamų nėra.... Lieka didelė tuštuma...“ – jautriai savo mintimis dalijosi mados kūrėjas.

Šokiruojančiu liūdesiu pirmadienį dalijosi ir komunikacijos konsultantas Artūras Povilaitis.

„Išgirdus man pasidarė sunku! Net kažką pasakyti sunku, net kažką parašyti sunku! Visiškai netikėta ir labai labai liūdna!“ – tikino jis.

Skaudi netektis pasiekė ir Vokietijoje gyvenimą kuriančią ilgametę sporto žurnalistę Laimą Janušonytę.

„Yra žiauriai, tiesiog nepakeliamai liūdna ir graudu, kai išeina tavo bendraamžiai... Mes nebuvome geros draugės, bet geros pažįstamos. Keliai susitikdavo tai... labai labai seniai... kokiose nors automobilių lenktynėse, paskui pas draugus, šventėse ar „Amatininkuose“...

Irena Marozienė buvo... Tiesiog ranka nekyla rašyti „buvo“... Ji – visada besišypsanti, pozityvi, graži, visada kupina gerų jausmų, draugiška ir labai geranoriška. Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu, jį labai mylėjo ir brangino, ir gyveno... Stipri, talentinga, daug pasiekusi moteris. Jai dar gyventi ir gyventi... Ir mylėti, ir šampaną gerti, ir su draugais švęsti gyvenimą, ir, ir, ir... daug visko.

Deja, Irutė išėjo, vakar. Taip staiga, per greitai, tikrai per anksti... Kai išeina bendraamžiai – susimąstai: kiek liko tau? Ar ta vasara dar pasikartos? Ar susitiksi su savo draugais, ar išgersi taurę vyno, ar dar prisės šalia tavo sena gera pažįstama? Liūdesys...

Nuoširdi užuojauta Irutės dukroms Birutei ir Justinai, artimiesiems, draugams ir visiems pažinojusiems šią nuostabią, energingą, gyvenimą mylinčią moterį. Labai tavęs ilgėsimės, Iručiuk. Ir būtinai užsuksim į „Amatininkus“ išgerti taurę vyno, ir prisiminsime tave – tokią trapią ir kartu labai stiprią. Ilsėkis ramybėje“, – rašė ji.

Artimos bičiulės netektį sunkiai išgyvena ir garsiausias šalies floristas Mantas Petruškevičius. Dekoro kūrėją ir verslininkę siejo net 20 metų draugystė.

„Irena! Be tavęs bus labai labai liūdna... Pasiilgsiu. Myliu tave“, – skelbė jis, pridurdamas, kad tokią akimirką sunku rasti tinkamus žodžius bei pasidalijo užuojauta artimiesiems.

Delfi susisiekus su M. Petruškevičiumi šis neslėpė, kad šiuo metu jo širdį yra užliejęs didžiulis liūdesys ne tik dėl bičiulės mirties, o ir netekties jo paties šeimoje.

Modelis Asta Valentaitė taip pat pasidalino jautriu įrašu bei papasakojo apie paskutinį pokalbį su Irena.

„Irena, kai susirašėm prieš kelias dienas, Tu taip džiaugeisi artėjančia mūsų su Glenu švente, planavai joje dalyvauti ir iki smulkmenų ruošeisi, tad mudvi atsisveikinom „iki greito“.

Tačiau likimas pasisuko nenumatyta, tragiška linkme, kurios nei viena neįsivaizdavom. Vietoj greito susitikimo Tu išėjai į Amžinybę.

Žodžiai dabar atrodo lyg beprasmiai, tačiau ačiū Tau už viską, kuo dalinaisi su buvusiais šalia – savo energija, stiprybe, elegancija. Tu visada liksi pavyzdys, kaip eiti per gyvenimą pakelta galva ir švenčiant jį. Ilsėkis ramybėje, brangi Irena. Nuoširdi užuojauta dukroms Birutei ir Justinai bei visiems pažinojusiems Ireną“, – rašė A. Valentaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją