Delfi I. Puzaraitė-Čepononienė pasakojo, kad gimus dukrai Glorijai ir sūnui Torui, kurį laiką teko nedalyvauti teminėse fotosesijose. Tačiau dabar, kai vaikai jau paaugę, žinoma moteris neatsisako fotografų pasiūlymų ir mielai įsiamžina jų nuotraukose.

„Pastaruoju metu teko susipažinti su įvairiais žmonėmis – stilistais, fotografais, kurie turi savų idėjų, o man tiesiog reikia atvažiuoti į vietą ir papozuoti. Viskas apgalvota, suplanuota. Dabar, kai vaikai jau paaugę, kodėl gi nepriėmus tokių pasiūlymų. Patinka, kai gaunu gražų rezultatą, nuotraukos džiugina, turiu jas prisiminimui“, – šypsojosi atlikėja.

Irūna Puzaraitė-Čepononienė / Editos Palmes nuotr.

Ji teigė, kad kiekviena fotosesija, kurioje sudalyvauja, dažniausiai būna skirtingų fotografų, todėl nuotraukos turi ir kitokį stilių. Paskutinės, kurioje teko sudalyvauti, padiktavo vasaros sezonas.

„Man parašė fotografė Edita Palmė, pasakė mačiusi, kad Marijampolėje labai gražiai žydi gėlės, sodai, sakūros. Fotosesija buvo surengta ekspromtu, bet, manau, pavyko visai neblogas rezultatas“, – Delfi pasakojo I. Puzaraitė-Čepononienė.

Socialiniuose tinkluose ji su sekėjais jau pasidalijo paskutinės savo fotosesijos kadrais, kuriems įvaizdį kūrė vizažistė Emilija. Viename jų matyti žydinčios sakuros, kurios auga netoli Irūnos namų, Marijampolės senamiesčio gatvėje.

„Mes turime nedidelį, bet labai gražų senamiestį, o pačioje jo širdyje augo sakuros, prie kurių ir nusifotografavau. Vėliau fotografė vežėsi į užmiestį, kur radome žalių pievų. Gegužės 17 dieną, kada vyko fotosesija, buvo vėsoka dar po jas braidyti, todėl labai patiko, kad viskas vyko greitai. Profesionalas nufotografuoja, užtenka dešimt gerų kadrų, kad turėčiau juos prisiminimui. Paskutinė fotosesija tokia ir buvo, esu ja labai patenkinta“, – neslėpė atlikėja pridūrusi, kad užtruko vos porą valandų.

Irūna Puzaraitė-Čepononienė / Editos Palmes nuotr.

Paklausta, kokius kriterijus taiko fotografams, rinkdamasi juos savo fotosesijoms, pašnekovė teigė pirmiausia išklausanti, ką profesionalas joje mato ir, kaip įsivaizduoja būsimas nuotraukas. Tuomet pasižiūri socialinių tinklų profilį su jau padarytais kadrais, įvertina, ar jie gražūs.

„Bet dažniausiai visada priimu fotografo idėjas. Dabar labai dažnai sulaukiu įvairių fotosesijų pasiūlymų, todėl kartais tenka pasirinkti, kurioje dalyvausiu, nors labai stengiuosi neatsisakyti. Mėgstu tai daryti“, – atvirai kalbėjo Irūna.

Pašnekovė prisiminė turėjusi ir ypatingą bei labai išskirtinę fotosesiją vienam žurnalui, kuriam nuotraukas darė Algis Kriščiūnas. I. Puzaraitė-Čepononienė pasakojo turėjusi ant galvos užsidėti maišą su vandeniu, kad būtų įgyvendinta profesionalo sugalvota idėja.

„Aplink kaklą apjuosė juostą, tuomet į maišą pripylė vandens ir panardino galvą po vandeniu. Nuotraukoje buvo matyti didelė galva, o kūnas mažas. Buvau toks nedidelis ateiviukas. Tai buvo tikras iššūkis, nes nelabai moku kvėpuoti po vandeniu“, – pasakojo moteris.

Irūna Puzaraitė-Čepononienė / Editos Palmes nuotr.

Ji teigė, kad yra dalyvavusi fotosesijose ir nėščia, anot jos, tai šiek tiek vargindavo. Norėjosi užfiksuoti nėštumo pabaigą, tačiau pozuoti su netrukus gimsiančiu vaiku būdavo kiek sudėtinga.

„Nėščios moterys tikrai supras, apie ką kalbu“, – šypsojosi Irūna.

Tiesa, po fotosesijų nuotraukomis ji visada sulaukia vien teigiamų komentarų. Paklausta, kaip į juos reaguoja, pašnekovė teigė vertinanti, kad moterys moka pasidžiaugti viena už kitą.

„Ypatingai po tam tikrų mano gyvenimo įvykių – kai vaikai gimė, kai turėjau pirmą plastinę operaciją, aš labai suartėjau su moterimis. Jos pradėjo rašyti, palaikyti. Jaučiu ryšį su mano sekėjomis socialiniuose tinkluose, jos dažnai parašo paprastas gražias žinutes, pasidžiaugia kartu su manimi, o aš pasidžiaugiu jomis. Vyksta gražus bendravimas, manau, jau šiais laikais reikėtų pamiršti apie konkurenciją, jau nebe tas amžius“, – juokėsi I. Puzaraitė-Čepononienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją