Būsimasis karalius Vestminsterio rajone siūlė praeiviams nusipirkti žurnalo egzempliorių dėvėdamas oficialią raudoną žurnalo beisbolo kepuraitę ir striukę.

Pro šalį ėję Laura ir Vitalijus Zuikauskai iš pradžių negalėjo patikėti savo akimis, kad greta jų – pats princas Williamas.

„Kartu su žmona nuvykome kelioms dienoms į Londoną. Dalyvavome Karalienės Jubiliejaus renginiuose. Kelionės pabaigoje, vienoje Londono gatvėje sutikome princą Williamą, pardavinėjantį socialinį žurnalą The „The Big Issue“. Tai – laikraštis, kurį pardavinėdami benamiai gali užsidirbti ir sugrįžti į normalų gyvenimą“, – Delfi pasakojo renginių ir radijo laidų vedėjas.

Lietuvių pora netikėtai sutiko princą Williamą

„Pradžioje nepatikėjome, bet pamatę netoliese besidarbuojančius fotografus, supratome, kad tai – tikrai Williamas“, – pridūrė jis.

Panašu, kad tuomet monarchas buvo tik ką pradėjęs savo veiklą, nes žmonių aplink buvo vos vienetai, todėl Laura ir Vitalijus išdrįso prieiti ir trumpai šnektelėti.

„Princas maloniai pasiūlė įsigyti savaitraštį. Paklausė, kas mes. Papasakojome, kad čia svečiuojamės iš Lietuvos ir lankėmės Karalienės jubiliejaus renginiuose. Šią žinią jis maloniai priėmė.

Įsigiję žurnalą paprašėme įsiamžinti. Jis maloniai sutiko ir bendrai nuotraukai pasikvietė savo „bendradarbį“ benamį.

Lietuvių pora netikėtai sutiko princą Williamą

Buvome maloniai sujaudinti jo nuoširdumu ir šiluma bei betarpišku bendravimu su paprastais žmonėmis. Atsisveikinant paspaudžiau ranką ir palinkėjome sėkmės.

Dar dabar sunku patikėti, kad matėmės su būsimu karaliumi“, – džiaugsmo neslėpė V. Zuikauskas.

Poros kadrai su karališkosios šeimos nariu sudomino ir britų spaudą – apie netikėtą lietuvių susitikimą su princu rašė keli žiniasklaidos kanalai, tarp kurių – ir bbc.com.

Delfi primena, kad princo, pardavinėjančio žurnalą, nuotraukomis, dalijosi ir kiti internautai.

Lietuvių pora netikėtai sutiko princą Williamą

Williamas jau seniai rūpinasi benamystės problemomis ir nuo 2005 metų yra labdaros organizacijos „Centrepoint“, kuri užsiima šiais reikalais, globėjas.

2009 metų gruodį jis prisijungė prie „Centrepoint“ generalinio direktoriaus ir praleido naktį miegodamas gatvėje, kad geriau suprastų, su kokiais iššūkiais susiduria jauni benamiai, pranešė labdaros organizacija.

Rinkos tyrimų bendrovės „YouGov“ duomenimis, 39 metų vyras yra populiariausias karališkosios šeimos atstovas po karalienės – jį palankiai vertina 66 proc. visuomenės, kuriai patinka jo santūrus charakteris ir labdaringa veikla.

Lietuvių pora netikėtai sutiko princą Williamą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją