„Facebook“ tinkle ėmė plisti pagalbos prašymas, kuriuo siekiama finansiškai padėti košmarą šiuo metu išgyvenančiai R. Mikalauskaitės šeimai.

„Visi draugai, pažįstami, kolegos ir geri viso pasaulio žmonės!

Mes visi, kas pažinome R. Mikalauskaitę, žinome, koks nuostabus žmogus ji yra. Tai tikrai neeilinė asmenybė, palikusi didelį pėdsaką mūsų gyvenimuose. Tai žmogus, kuris visada pirmenybę teikė padėti kitiems, tačiau dabar pagalbos iš mūsų visų reikia JAI. Mūsų brangi draugė R. Mikalauskaitė – mirtinoje nelaimėje, ji guli ištikta komos ir kovoja dėl savo gyvybės.

Jei yra draugų Dubajuje, galinčių ją aplankyti (gydytojai sakė, jog jos smegenims šiuo metu gerai girdėti pažįstamus balsus), ji guli Rashid Hospital, Dubai (ICU, Ward 31, Room 8). Lankymo valandos – 12:00–14:00 ir 16:00–18:00.

Nelaimė įvyko 2022 m. gegužės 26 dieną. Rūta vakarieniaudama užspringo mėsos gabalu viename Dubajaus restoranų. Kol atvyko greitoji pagalba, Rūta jau kurį laiką buvo be deguonies – konstatuota klinikinė mirtis. Daktarams širdelę pavyko atgaivinti defibriliatoriumi, tačiau smegenys nefunkcionuoja iki šiol. Rūtos gyvybė palaikoma medicininiais kvėpavimo aparatais, tačiau medikai vilties išgyventi duoda labai mažai. Visgi tikimės stebuklo ir to, kad ji už savo gyvybę kovoti nenustos.

Kviečiama prisidėti prie pagalbos R.Mikalauskaitei

Rūta neturėjo galiojančio gyvybės draudimo ir milžiniškas ligoninės sąskaitas tokiu atveju teks padengti artimiesiems. Šiandien reikia surinkti 98000 AED (24 859 EUR / 26 684 USD). Išlaidos dar didės, o mirties atveju teks papildomai padengti kūno transportavimo į Lietuvą išlaidas. Smegenų mirties atveju gyvybę palaikantys aparatai po kurio laiko atjungiami, nes šanso pabusti nebėra. Nepaleidžiant vilties galima tęsti kartu su augančiomis sąskaitomis, tačiau tai galimybės nepadidina.

Padėkime Rūtai ir jos šeimai šiuo nesuvokiamai sunkiu momentu geromis mintimis, malda ir, svarbiausia, finansiškai prisidėdami prie ligoninės, palaikančios Rūtelės širdies plakimą, išlaidų. Kiekvienas iš Jūsų yra svarbus ir bet kokia pagalba neapsakomai reikalinga. Ačiū!“ – toks parašytas pagalbos šauksmas.

Kviečiama prisidėti prie pagalbos R.Mikalauskaitei

Delfi susisiekus su artima R. Mikalauskaitės drauge, ji neslėpė, kad tragiškas įvykis nutiko žaibiškai, tačiau artimieji vilties nepraranda.

„Rūta vakarieniavo, užspringo ir viskas įvyko labai greitai. Ji neteko sąmonės ir klinikinė mirtis ją ištiko jau vietoje. Atvykus pagalbai, širdį pavyko atkurti, bet smegenys jau buvo mirusios, nes Rūta kurį laiką buvo be deguonies. Smegenims atsigauti šansų lyg ir nėra, bet gyvenime stebuklų nutinka. Tikimės geriausio. Daktarai artimiausiomis dienomis mėgins atgaivinti smegenis, o po to, jei nepavyks, jau rekomenduojama ją atjungti nuo gyvybės palaikymo aparatų. Tačiau kol kas apie tai negalvojame, tikimės geriausio, galvojame pozityviai, meldžiamės ir siunčiame geriausias mintis bei, žinoma, prisidedame finansiškai“, – pasakojo bičiulė.

Rūtos draugai kreipiasi į jos pažįstamus ir kitus geros valios žmones, kurie nėra abejingi jaunos moters nelaimei bei jos šeimos skausmui.

„Rūtelė yra ištikta komos, ji draudimo neturi, todėl sąskaitos – begalinės. Viską turės padengti šeimos nariai, o jie to padaryti neišgalės. Mes visi bandome burtis ir padėti, skleisti žinią, nes kiekvienas euras labai svarbus“, – pridūrė pašnekovė.

Norintiems prisidėti prie pagalbos buvo sukurtas atskiras skelbimas „GoFundMe“ tinklalapyje. Savo auka prie bendro tikslo jau prisidėjo keli šimtai žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės