Solidarumą su krūties vėžiu sergančiomis moterimis išreiškė tokios įžymybės kaip Jordanijos karalienė Ranija, supermodelis ir aktorė Elizabeth Hurley, garsiojo rokerio Ozzy Osborno žmona Sharon Osborne, modelis ir Micko Jaggerio buvusi žmona Jerry Hall, dainininkė, “Spice girls” narė Gerry Halliwell, įvairių šalių politikos ir kultūros atstovai, dalyvaujantys vieno žymiausių šiuolaikinių britų fotografų, prodiuserio ir kinorežisierius Rankin’o (www.rankin.co.uk) fotosesijoje Amerikoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Kampanijos metu 40 pasaulio šalių atstovaujančios krūties vėžiu sergančios moterys bei jų krūties bičiuliai – žinomi tos šalies asmenys, dalyvauja optimistinėje ir humoru dvelkiančioje Rankin’o fotosesijoje.

Liepos mėnesį šios fotosesijos rezultatai bus pristatyti visuomenei fotoparodos atidarymo metu Londone. Vėliau keliaujanti paroda aplankys įvairias pasaulio šalis, taip pat ir Lietuvą. Kartu su fotografijų paroda bus išleista knyga, kurioje nuotraukas papildys ir trumpos krūties vėžiu sergančių moterų bei jų garsių krūties bičiulių istorijos, patarimai naujai diagnozuotoms moterims.

Fotosesijoje dalyvaujančios įžymybės ir krūties vėžiu sergančios moterys iš viso pasaulio nori atkreipti dėmesį į faktą, jog krūties vėžys būna skirtingų tipų ir moterys privalo tai žinoti ligos diagnozavimo metu. Pavyzdžiui, HER2 tipo krūties vėžys vystosi greičiau nei kiti ir yra žymiai agresyvesnis, todėl šia ligos forma sergančiai moteriai turi būti taikomas specifinis chemoterapinis gydymas bei biologinė terapija. Kasmet pasaulyje krūties vėžiu suserga 1 200 000 moterų. Lietuvoje krūties vėžys kasmet diagnozuojamas maždaug 1300 moterų, 25-30 procentai iš jų serga agresyvesne - HER2 teigiama ligos forma.

Kampanijos sumanytojai, vaistus gaminanti bendrovė “Roche” taip pat nori paraginti šia liga sergančias moteris neužsisklęsti vienatvėje, bet turėti savo “krūties draugą” (šeimos narį, draugą, bendradarbį ar net pasaulinio garso įžymybę), kuris paragintų ją domėtis savo liga ir įsitikinti, kad ji gauna moderniausią bei tinkamiausią gydymą ir kartu su medikais daro viską, kad laimėtų šią kovą už gyvybę.

„Gavusi pasiūlymą dalyvauti šioje kilnioje akcijoje ilgai svarsčiau, kas galėtų tapti mano įžymiuoju krūties draugu. Pirmiausia apsisprendžiau, jog krūties draugu turėtų tapti vyras. Iš asmeninės patirties žinau, kad per šią ligą eidama viena toli nenukeliausi, jei tavęs nerems artimas žmogus. Aš galėjau džiaugtis artimųjų parama ir tai man padėjo sveikti, bet žinau daug ir kitokių, liūdnesnių istorijų. Todėl norėtųsi, kad pamatę mūsų nuotraukas Lietuvos vyrai susimąstytų: kaip aš galėčiau padėti savo moteriai, jeigu jai tai nutiktų?“, - sakė tarptautinės kampanijos „Krūties bičiulis“ dalyvė Erika Umbrasaitė. Erika sakė, kad kampnijos „Krūties bičiulis“ tikslai atitiko ir jos asmenines nuostatas. Nuo pirmųjų diagnozės dienų jai buvo labai svarbu kuo daugiau sužinoti apie savo ligą, nes „kai gerai pažįsti priešą, tai žinai, kokiomis priemonėmis gali jį nugalėti“.

Aleksandras Pogrebnojus taip pat nėra naujokas kovoje su krūties vėžiu. Jo močiutė, praeityje garsi aktorė Lidija Kupstaitė taip pat sirgo šia liga ir sėkmingai ją įveikusi gyveno dar 25-erius metus.

Britų mėgiamo ir pripažinto jauno fotomenininko Rankin’o biografijoje – fotosesijos su tokiomis pasaulinio garso įžymybėmis kaip D.Britanijos karalienė Elžbieta, skandalinguoju britų supermodeliu Kate Moss ir kitomis garsenybėmis. Netgi komercinės Rankin’o fotosesijos, skirtos garsiausių prekinių ženklų reklamai, nepalieka abejingų. Rankin’ui priklauso garsioji, skandalą ir žiniasklaidos susidomėjimą sukėlusi “Dove” kūno priežiūros priemonių fotosesija, kurioje vietoj tobulų fotomodelių apsinuoginusios pozuoja paprastos britės, drąsiai rodančios savo kiek netobulas, tačiau natūralias figūras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją