Iš Lietuvos išvykęs prieš beveik 15 metų, pastaruoju metu H. Andradė savo gyvenimą kūrė JAV, Arizonoje. Prieš tai ilgą laiką gyveno Havajuose.

Savo socialiniuose tinkluose dar prieš savaitę jis dalijosi akimirkomis iš kelionės šalia Ramiojo vandenyno. Jis drauge su bendraminčiais išsiruošė į žygį vaizdingu pėsčiųjų maršrutu.

Be muzikos, H. Andradė užsiėmė aktyvia veikla: mėgo kopti į kalnus, žygiuoti, bėgioti. Norėdamas dalintis gyvenimo būdo akimirkomis, jis sukūrė ir specialų instagramo profilį, atspindintį jo kelionių aistrą.

Minėtame profilyje komentaruose po nuotraukomis matyti sunerimusių žmonių komentarai, kuriuose buvo prašoma susisiekti su artimaisiais, jei turima žinių apie H. Andradė, kadangi jis dingo be žinios.

Pasak komentare pateikiamos informacijos, Hokšila išvyko į kelionę balandžio 18 d., o šeima apie jį jokių žinių negavo nuo balandžio 19 d. Nors įprastai vyras būdavo artimiesiems pasiekiamas nuolat telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu.

„Mes apie jį nieko negirdėjome. Kreipiamės į jo kolegas žygeivius, kad padėtų mums jį surasti. <...> Mes labai nerimaujame“, – buvo rašoma žinutėje.

Netrukus pranešta, kad Hošila žuvo. Tai 15min.lt patvirtino šeimos draugas Gediminas Kantauskas. Manoma, kad mirtis vyrą ištiko nelaimingo atsitikimo metu, kadangi jis mėgo ekstremalų gyvenimo būdą.

Kiek vėliau portalas lrt.lt pranešė, kad muzikantas žuvo Kalifornijoje, kopdamas į Whitney kalną – vieną aukščiausių JAV viršukalnių. Šią žinią minėtam portalui patvirtino dainininko motina Regina Zapolskienė.

Lietuvoje žinomas vyras buvo vedęs amerikietę, pora augino sūnų.

Hokšila daugeliui lietuvių atpažįstamas ir kaip muzikantas. Jis drauge su dainininku Linu Adomaičiu yra sukūręs hitu tapusią dainą „Pasaulis gražus“ ir jos tęsinį – „Pasaulis gražus 2“.

Delfi publikuotame interviu Hokšila yra sakęs, kad per savo gyvenimą patyrė labai daug nuotykių.

„Dabar prisimenu ir stebiuosi savo drąsa keliauti skersai išilgai per pasaulį ir tiesiog stebėti žmones. Keliaudavau vienas pakeleivingomis mašinomis be pinigų, kartais miegodavau statybvietėse, ant stogų, šieno žaginiuose, gatvėse.

Valgydavau, kas pakliūdavo, ir susitaikydavau su bet kokia situacija. Taigi gyvenau radikaliai. Vėliau plėtėsi mano socialiniai ryšiai, atsiverdavo durys ir milijonierių, ambasadorių, pilotų, religinių lyderių namuose. Buvo įdomus, drąsus ir spalvingas tarpsnis, tuo metu kaip chameleonas gebėjau prisitaikyti prie bet kokių žmonių, sąlygų ir aplinkybių. Ko ieškojau? Galbūt meilės, krypties? Gal savęs ar savo vaidmens šitam pasauly? Ar radau? Radau daugiau, negu ieškojau, kai nustojau ieškoti. Ir tai neturi nieko bendra su tuo, ko aš maniau, kad man reikia“, – yra kalbėjęs jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)