Skaudžią žinią apie muzikanto žūtį portalui lrt.lt patvirtino keli jam artimi šaltiniai.

Be muzikos D. Žostautas taip pat užsiėmė aktyviu gyvenimo būdu, buvo ir sklandytuvo pilotas. Kaip teigia minėtas portalas, jis žuvo Slovakijoje surengtų varžybų metu.

Kaip skelbiama nautiv.com, susidūrus dviems sklandytuvams, pilotai nukrito į miško teritoriją. Abu pilotai buvo rasti negyvi. Pranešama, kad kitas žuvusysis yra iš Lenkijos.

Po tragiško įvykio varžybos nutrauktos.

Bosistas per savo karjerą yra dirbęs drauge su kitais žinomais Lietuvos atlikėjais: Mantu Jankavičium, Marijonu Mikutavičium, Vaidau Baumila, Mia, Jurgiu Bruzga, Ieva Narkute, Rasa Bubulyte, Girmante Vaitkute, Federico Manzenares ir kitais.

Yra įrašęs ir kelias kompaktines plokšteles.

Kaip skelbiama jo biografijoje, D. Žostautas į rankas bosinę gitarą paėmė būdamas 17-kos. Po metų pradėjo muzikos studijas VIKO Menų fakultete. Vėliau studijavo LMTA, kur baigė bosinės gitaros magistro studijas.

Muzikantas yra dalyvavęs ne viename tarptautiniame festivalyje bei konkurse tiek Lietuvoje, tiek ir svetur, ne kartą užėmęs prizines vietas.

D. Žostautas gyvenimą kūrė drauge su žmona, grupės „Žalvarinis“ vokaliste Sigita Jonynaite. Pora neseniai susilaukė pirmagimio.

Socialiniuose tinkluose pasirodė kolegų, bičiulių ir kitų D. Žostautą pažinojusiųjų žinutės, kuriose skiriama užuojauta šeimai bei artimiesiems.

Netrukus po žinios apie muzikanto mirtį, pasirodė ir įrašas grupės „Žalvarinis“ feisbuko paskyroje: „Domai, brangus drauge, mums tavęs labai trūks... Niekada tavęs nepamiršime, visada būsi mūsų širdyse. Gili užuojauta Sigutei, artimiesiems, šeimai, draugams. Ilsėkis ramybėje, lengvos žemelės...“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją