Krepšinio šimtmečio minėjimo tikslas – pažymėti šalies krepšinio sukaktį, tvirtinti krepšinio ne tik kaip sporto, bet ir dalies nacionalinio identiteto, bendrinės kultūros dalies reikšmę.

Į iškilmingą renginį „Krepšinio namuose“ atvyko būrys sporto, verslo bei politikos garsenybių, tarp kurių – prezidentai Gitanas Nausėda bei Valdas Adamkus, krepšininkai Arvydas Sabonis, Jonas Mačiulis, televizijos laidų vedėja Dalia Belickaitė, krepšinio treneriai Jonas Kazlauskas, Valdas Garastas bei daugelis kitų svečių.

Svarbios progos metu atidengta ir skulptūra su krepšinio pradininku Jamesu Naismithu.

Krepšinis yra populiariausia sporto šaka Lietuvoje, išugdžiusi daug žinomų sportininkų, trenerių, teisėjų, turinti gausų šios sporto šakos mėgėjų ir sirgalių būrį, o Lietuvos krepšininkų laimėjimai garsina šalies vardą pasaulyje.

Minint šalies krepšinio šimtmetį numatyta parengti ir visuomenei pristatyti dokumentinių kino filmų ir televizijos laidų ciklų, istorinių knygų, surengti ne mažiau kaip 1000 sporto varžybų ar sporto renginių.

Pagrindinis šalies krepšinio šimtmečio renginių organizatorius yra Lietuvos krepšinio federacija. Prie jų taip pat prisideda Prezidento, Seimo kanceliarijos, Lietuvos bankas ir kitos įstaigos bei organizacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją