Žinute, kad atlikėjos rankose – ukrainietiškas pažymėjimas už suteiktą humnitarinę pagalbą, Milita pasidalijo su ją sekančiais žmonėmis instagrame.

„Paskambino Karolis Sankauskas, sako grįžtu iš Ukrainos, turiu tau lauktuvių. Ir mano rankose ukrainietiškas pažymėjimas už humanitarinę pagalbą. Keliauti su juo ten neplanuoju, (nors galėčiau), bet man tai liks malonus širdžiai ženklas“, – rašė Milita.

Delfi nuomonės formuotoja pasakojo, kad tai yra oficialus savanorio dokumentas, kurį privalo turėti kiekvienas, norintis Ukrainoje teikti žmonėms pagalbą.

„Su šiuo pažymėjimu galėčiau Ukrainoje važinėti per komendanto valandą, tačiau to daryti neplanuoju“, – sakė atlikėja.

Mergina paklausta, už kokius darbus galima gauti tokius pažymėjimus teigė, kad jos atveju tai buvo auditorijos socialiniuose tinkluose informavimas apie daiktus, kurių reikia šiuo metu nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams.

„Manau, kad mano sekėjai pasitarnavo ir padarėme ukrainiečiams gera. Visi pirmomis dienomis puolė influencerius teigdami, kad jie kelia reklamas, bet tik dėl šių žmonių yra surinkta didžioji dalis paramos. Jie dalijasi žiniomis, paskatinimu. Taip prie paramos prisidėjau ir aš“, – Delfi sakė M. Daikerytė.

Šiuo metu Ukrainoje dažnai besilankantis ir paramą vežantis vienos projektavimo bendrovės savininkas Karolis Sankauskas, kuris atlikėjai ir parūpino minėtą dokumentą, Delfi patikslino, kad įteiktas pažymėjimas yra oficialus. Su juo galima žmogui, kaip savanoriui, prižiūrėti tvarką, pervažiuoti postus, teikti pagalbą tam tikrose teritorijose, kurios yra apsuptos.

„Tokius dokumentus išduoda merai, o šis pasirašytas Mykolajivo miesto mero. Čia esu įsteigęs pabėgėlių centriuką, kurį remiame, ten vežama humanitarinė pagalba, surenkama Lietuvoje.

Dabar iš Ukrainos pabėgo bene 4,5 milijono žmonių, o Ukrainos viduje iš vieno miesto į kitą persikėlė keliolika milijonų. Tie žmonės vyksta į tokius minicentriukus, kuriems mes ir vežame įvairius daiktus“, – sakė K. Sankauskas.

Anot pašnekovo, pažymėjimai, kurį gavo ir Milita, išdalinti dar 14-kai žmonių. Šie asmenys taip pat padeda K. Sankauskui rinkti humanitarinę pagalbą, reikalingą ukrainiečiams.

„Milita pasinaudodama savo turima įtaka padarė tai, ko šiuo metu reikia ukrainiečiams, o mano tikslas buvo, kad tokie savanoriai, kaip ji, už savo pagalbą būtų įvertinti“, – šypsojosi K. Sankauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją