Kaip skelbia lrytas.lt, Ukrainoje dokumentinio filmo apie Mariupolį tęsinį kūręs režisierius buvo nušautas automato šūviais į krūtinę, dar vienas šūvis buvo paleistas jam į galvą.

Dėl lietuvio mirties pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykio aplinkybes tiria ir Ukrainos, ir Lietuvos pareigūnai.

„Manto Kvedaravičiaus žūtis bus tiriama jau anksčiau pradėto ikiteisminio tyrimo dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui aprėptyje“, – BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

„Kaip iš tiesų buvo nužudytas Mantas Kvedaravičius. Nebuvo jokios raketos, pataikiusios į jo, neva, vairuojamą mašiną, bėgant iš nelaisvės. Rusų kareiviai jį suėmė ir sušaudė. Kūną išmetė. Žmona, rizikuodama gyvybe, parvežė palaikus į Lietuvą“, – savo feisbuko paskyroje rašė dramaturgas, rašytojas Marius Ivaškevičius, pasidalindamas Ukrainos žurnalistės Albinos Lvutivos įrašu.

A. Lvutiva savo įraše pasakojo tikrąją istoriją, kad rusų kareiviai sugavo M. Kvedaravičių ir nužudė, o jo žmona Mariupolyje sugebėjo rasti sušaudytą kūną ir nugabenti jį į gimtąją Lietuvą.

Kūrėjo palaikai rasti balandžio 2-ąją, šią savaitę jie pasiekė Lietuvą.

Anksčiau informacija buvo slepiama, kad kūnas nebūtų sunaikintas ir tik ribotas skaičius žmonių žinojo apie mirtį.

„Jis mirė ne automobilyje nuo „raketos smūgio“, kaip rašė žiniasklaida. Jis buvo nušautas“, – rašė ji.

Pasak jos, tuo metu, kai Ukrainos prezidento kanceliarija ir prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė apie M. Kvedaravičiaus mirtį, jo žmona su karstu kelias valandas jau stovėjo prie išvažiavimo iš Rusijos, o automobilį su karstu itin atidžiai tikrino pasieniečiai.

Šį šeštadienį, balandžio 9 dieną bus galima atsisveikinti su Ukrainoje nužudytu Lietuvos kino režisieriumi.

Atsisveikinimas vyks Biržų pilyje (J. Radvilos g. 3) nuo 10 val. iki 18 val.

Prašoma nenešti vainikų, žuvusį režisierių pagerbti vien gėlėmis.

45-erių metų režisierius Mariupolio mieste 2015 m. nufilmavo dokumentinę kino juostą „Mariupolis“. Prieš kelias savaites, atvykęs į Ukrainą, žinomas režisierius fiksavo apsuptame ir karo niokojamame mieste likusius gyventojus ir jų istorijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės