Vilniaus miesto apylinkės teisme atsidūrė N. Veličkienės pareiškimas dėl fizinio bankroto bylos iškėlimo. Verslininkė yra nepajėgi atsiskaityti su kreditoriais, rašo Alfa.lt.

„Tarp žinomos verslininkės kreditorių – bent trys antstoliai, Mokesčių inspekcija, dvi Lietuvoje registruotos bendrovės, Prancūzijos bendrovė „Compagnie Industrielle de Pelleterie S.A.“ ir Šveicarijos „Mayer Cie“. Pastarosioms dviem bendrovėms N. Veličkienės įmonės dar 2011 m. pralaimėjo bylą dėl 6 mln. JAV dolerių skolos“, – rašoma minėtame portale.

Vis dėlto Delfi susisiekus su N. Veličkiene ji teigė, kad kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl fizinio bankroto bylos iškėlimo, nes anot jos, anksčiau minėtos sumos buvo priteistos nesąžiningai. Moteris pabrėžė, kad įmonės, bandžiusios iš jos atgauti pinigus, esą klastojo dokumentus, padirbinėjo sąskaitas.

„Tokių sąskaitų nėra net Lietuvos muitinėje, išgalvoti dokumentai, o tos priteistos sumos yra labai didelės. Nors aš nesu niekam skolinga, juridiškai yra visai kitaip, todėl pasitarus su advokatais kreipiausi į teismą“, – Delfi tikino N. Veličkienė.

Ji teigė nežinanti, kaip galėtų kitaip išspręsti problemą, grąžinti ieškovams jai anksčiau priteistas skolas, todėl esą neliko nieko kito, kaip skelbti bankrotą.

„Įsivaizduokite, jei žmogui nesąžiningai visi Lietuvos teismai priteisia, nežinau, kaip kitaip galima būtų šią problemą išspręsti. Dabar gaunu pensiją, dirbu įmonėje, jokio verslo neturiu, dabar tiesiog dirbu labai kvalifikuotą, įdomų darbą“, – sakė N. Veličkienė.

Delfi primena, kad 1994-aisiais pačiame Vilniaus centre buvo atidarytas pirmasis „Nijolės kailių“ salonas. Jis iškart tapo tapo prabangos simboliu, o Nijolė jau tuomet buvo puikiai žinoma kaip viena geriausių Vilniaus aukštuomenės damų siuvėjų.

Anksčiau mokytoja dirbusi Nijolė kalbėjo: „Nebuvo jokio aiškaus verslo planas, tik noras gerai gyventi. Aš visada norėjau gyvenime daug pasiekti ir būti labai reikšminga“, – nevyniodama žodžių į vatą sakė Nijolė.

Tris sūnus užauginusi ir vyrą palaidojusi Nijolė gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojo, kad marčioms netenka kentėti jos pastabų, kad ne taip auklėja Nijolės anūkus.

„Aš tam paprasčiausiai neturiu laiko“, – sakė Nijolė.

Visi trys Nijolės sūnūs tapo verslininkais. Lietuvoje ir užsienyje buvusiems Nijolės kailių salonams vadovavo vienas Nijolės sūnus, o žinomai moteriai kur kas labiau patiko individualus siuvimas ir kūryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)