Vietoj dovanų – auka žiaurų Rusijos karą išgyvenančiai Ukrainos tautai. Tokia mintimi trečiadienį, savo gimtadienio dieną, vadovaujasi A. Tapinas. Savo paskyroje, kurią seka per 200 tūkst. žmonių, žurnalistas kreipėsi į savo bičiulius ir kitus sekėjus bei pakvietė juos prisidėti auka, parūpinsiančia Ukrainos žmonėms šalmų bei šarvuotų liemenių.

„Niekada nešvenčiau savo gimtadienio „Facebooke“. Šiemet bus išimtis, – prisipažino A. Tapinas. – Šiandien man sukanka 45-eri, toks pusapvalis jubiliejus, kai dar viskas priekyje ir kaip Karlsonas esi pačiame jėgų žydėjime.

Ir tik šiandien noriu paprašyti dovanos – šalmo ir šarvinės liemenės. Kaip dainavo mano mylimi „Biplanai“, ne man, tai bent kitiems – Ukrainos gynėjams.

Dovana pasirūpins patikimas amerikiečių fondas, kuris dirba su ukrainiečių „Come back alive“ fondu (tuo pačiu, kuris nukentėjo nuo „Patreon“) ir žinomu Ukrainos TV veidu, visuomenininku ir kariuomenės rėmėju Sergii Pritulo.

Fondas turi licenziją eksportuoti ir tiekia Ukrainai 4 lygio šarvuotas liemenes ir šalmus.

Vėlgi, cituojant maestro Karlsoną, – geriau viena žvakutė ir 45 šarvinės liemenės.“

A. Tapiną maloniai nustebino žmonių įsitraukimas. Jau pirmosiomis paramos akcijos akimirkomis jam teko didinti renkamos sumos limitą.

„Na, ir tempas, bičiuliai, nespėjau dar rytinės kavos puodelio išgerti ir jau reikėjo padidinti dovanos limitą iki simboliškos 45 tūkst. ribos“, – pranešė jis.

Netrukus ši suma buvo taip pat pasiekta.

„Kol pasivaikščiojau su šunimis, pasiekėme ir 45 tūkst., tai tenka pakelti kartelę į naują lygį – 100 000. Gal kol nuvažiuosiu iki darbo...“ – minties neužbaigė televizijos laidų vedėjas.

Tačiau ir vėl teko kilstelėti antakius. Žmonių dosnumas pranoko visus lūkesčius, todėl A. Tapinui nieko kito neliko tik vėl tolinti renkamos sumos ribą.

„Nespėjau nuvažiuoti net iki darbo. <...> Reikia stoti ir dar kartą pakelti tuos dovanų limitus“, – vaizdo įraše iš automobilio sekėjams kalbėjo žurnalistas.

Šiuo metu surinkta aukų suma – daugiau nei 194 tūkst. A. Tapino renkamos paramos limitas – 217 tūkst. Tiesa, tikėtina, kad pastaroji suma netrukus ir vėl gali būti kilstelėta, kadangi internautų aktyvumas pranoko visus lūkesčius.

Verta pastebėti, kad aukotojų skaičius perkopė 7,8 tūkst.

Prie paramos konkrečiai šiai A. Tapino iniciatyvai prisidėjo ir visuomenėje žinomi žmonės, tarp kurių – Indrė Stonkuvienė, Haroldas Mackevičius, Živilė Kropaitė, Mantas Bertulis bei kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją