Pasirodo, aktorė iš Rusijos išvyko jau pirmosiomis karo dienomis. Apie tai I. Dapkūnaitė papasakojo portalui lrt.lt.

Interviu metu menininkė atskleidė, kad apsistojo Briuselyje, kur gyvena jos šeima, o bene labiausiai gailisi vieno – to, kad iš Rusijos neišvyko dar 2014 metais, kai buvo aneksuotas Krymas.

Delfi primena, kad karo akivaizdoje, kovo 7-ąją, aktorė, kuri neseniai prabilo apie savo 2017 metais gimusią atžalą, socialiniuose tinkluose pasidalino jautriu tekstu trimis kalbomis.

Sūnui Aleksui žinoma moteris parašė laišką, kuriame žodžiais pažymėjo jautrius momentus apie šiuo metu vykstantį karą bei davė pažadą. Savo įrašą aktorė papildė grotažymėmis „Karui – ne“.

„Mylimas Aleksiuk,

Mums pasisekė, kad mes šiandien kartu ir laikomės už rankų.

Prieš savaitę gyvenome kitame pasaulyje. Norėčiau tau paaiškinti. Bet negaliu paaiškinti karo prieš Ukrainą. Mirčių, bombų, naikinimo, kančių. Nugalėtojų nebus, kare jų nebūna. Tai ne tavo Lego, atgal nesurinksi.

Tu esi pusiau rusas. Aš myliu Rusiją, myliu mūsų draugus, tapusius mūsų šeima, myliu savo kolegas, myliu savo žiūrovus. Nepažįstu nei vieno draugo, kuris nesibaisi tuo, kas vyksta, nepriklausomai nuo tautybės. Tu esi rusas, lietuvis, žydas, vokietis ir tikriausiai dar daug kas.

Bet žmogų apsprendžia jo žmogiškos savybės, o ne jo tautybė, jo sugebėjimas kurti, ne griauti.

Aš padarysiu viską, kad tu augtum tai suprasdamas.

Šiandien tu statai savo Lego, ateityje tau teks atstatinėti tai, kas yra griaunama šiandien. Aš tau padėsiu.

Mamytė“, – įrašu instagrame rusų, lietuvių bei anglų kalbomis dalinosi I. Dapkūnaitė.

Informacija apie sūnų neseniai buvo papildyta ir aktorės biografija internete. Rašoma, jog berniuko vardas Aleksas Jampolskis, jis gimė 2017 metais. Vaiko tėvas – trečiasis kino žvaigždės vyras, 10 metų už ją jaunesnis restauratorius Dmitrijus Jampolskis, su kuriuo jiedu susituokė D. Britanijoje, o išsiskyrė tais pačiais metais, kai gimė berniukas.

Iki tol garsi aktorė buvo ištekėjusi dukart. Pirmasis jos vyras – garsus lietuvių aktorius Arūnas Sakalauskas, antrasis – teatro D. Britanijoje meno vadovas Simonas Stokesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės